Pages

Thursday, April 16, 2009

SA RADEM CU FSB sau cu MOSSAD la filmuletul "Timpuri Noi", editia de Chisinau? Natalia Morari, jurnalista de ocazie de pe centura Moscovei si nu numai

Natalia Morari, sau Natasha, dupa cum ii spune sotul ei, cetateanul rus Илья Балабанов, adica Ilya Barabanov, ar fi jurnalista (cu "s" si fara "d" cred). Un fel de jurnalista care a reusit performanta nemaipomenita ca despre ea sa se scrie mai multe articole decat a scris ea vreodata, pana acum sau, de fapt, decat va scrie in toata viata ei. Din CV-ul ei oficial aflam ca a devenit "jurnalista" in 2007, la 23 de ani, la proaspat infiintatul saptamanal "Timpuri Noi", adica новые времена adica "Novoye Vremea" sau "New Times", cum isi mai zice pentru fraierii neobisnuiti cu "homo sovieticus". Am incercat si eu sa-i citesc presupusele articole ale faimoasei jurnaliste, pe site-ul pompos inregistrat ca http://www.newtimes.ru/. In ciuda numelui, se gavareste only in ruseste. Si, in afara povestii care a facut-o celebra cu mijloacele clasice si banale din apanajul serviciilor, nu am gasit absolut nimic altceva pe tot internetul asta mare. Dar poate trebuie sa mai invat ceva ruseste... In fine, dupa cum v-am spus, in 2007 avea 23 de ani, conform putinelor date reale existente despre ea, si se afla in Rusia, la studii, deja de 6 ani. Deci, 23 minus 6, egal, cred, 17 ani. Se vede traba ca "nationalismul" ei romanesc de la 17 ani a fiert ceva, pana zilele trecute, cand a rabufnit la Chisinau. Si studiile ei sunt interesante: liceeul l-a terminat la Moscova, in 2002, dupa care, in 2007, a absolvit facultatea de sociologie a Universitatea de Stat din Moscova „M. V. Lomonosov”. In aceasta perioada a lucrat in cadrul fundatiei „Rusia deschisa”, facuta dupa modelul Soros de catre oligarhul rus Mihail Hodorkovski. Ulterior, a detinut functia de secretar de presa al coalitiei „O alta Rusie”. Cand i-a fost "interzisa" intrarea in Rusia pe aeroportul din Moscova, venea din Israel (retineti: nu a fost declarata oficial "persona non grata" in spatiul CSI, ca multi alti jurnalisti, romani sau straini, despre care, cel mai probabil, nu ati auzit nimic).
Ei, si, la cei 23-24 de anisori ai sai se casatoreste cu Ilya, de 22, si el tot "jurnalist" de "Timpuri Noi". Am incercat sa citesc si articolele sotului ei, "jurnalist", dar am avut cam acelasi noroc. Nu-i bai, poate scrie unul pana maine FSB-ul (sau Mossad-ul?) sau Hodorkovski (ca tot are timp) si mi-l trimite pe e-mail (daca se poate, of course). Asaaa si, cum spuneam, Наташа vine la Chisinau unde e "amenintata telefonic cu moartea", dar rezista eroic nu fara a anunta si organele, ca sa ramana scris, nu-asa, vorba lui Brucan. Pana ieri, cand, ca-n povestile cu lupu', na c-a arestat-o. Dar nu oricum, ci la domitiliu. Si, cica, n-are voie sa scrie pe internet. N-o lasa... lupu' cel rau. Dar are voie sotu'. Care ne si spune ce si cum, unde?, pe blogul Natashei, care e, cum altfel, doar in rusa... Apropo, a auzit-o cineva pe fatuca asta vorbind romaneste?
Iata versiunea, tradusa automat, a snoavelor cuplului de "jurnalisti":
"Ultimele stiri
Apr. Apr 15th, 2009 03:35 pm 15th, 2009 03:35
Пишет Илья Барабанов
Scrie Ilya Barabanov
С Наташей все в порядке. Cu Natasha e in regula. Она ни от кого не скрывается. Aceasta nu este nici de care nu este ascuns. Она не бежала в Румынию и не укрылась на территории посольства США. Nu este scăpat în România şi nu a fugit de la Ambasada SUA. (Nota mea: Ha, ha, ha! La Ambasada SUA?! Poate la Ambasada Rusiei...)
По первому же требованию, как только пришла повестка, она добровольно явилась в Генпрокуратуру Молдовы и ответила на все вопросы. La prima cerere, în cel mai scurt timp de sesizare a venit, a venit de bunăvoie pentru a Procuraturii Generale a Moldovei şi a răspuns la toate întrebările. Идет расследование. Nu există o anchetă. (Nota mea: interesant) Статья 285 УК Молдовы - организация массовых беспорядков. Articolul 285 Cod penal din Moldova - organizarea de masă perturbări. Наташа своей вины не признает. Natasha nu recunoaşte vinovăţia. И, надеемся, после объективного расследования все претензии к ней исчезнут. Şi sperăm că, după un obiectiv de investigare a tuturor cererilor acuzatia va dispărea. Она не в тюрьме. Nu este în închisoare. Ей не дали ни 72 часа, ни 30 суток. Ea nu are nici 72 de ore sau de 30 de zile. Мера пресечения - домашний арест. Penalizare - arest la domiciliu. Так что она дома. Deci, ea este acasă. С мамой и братом. Cu mama şi fratele. Ей нельзя в ближайшие дни контактировать ни с кем, кроме близких родственников (мама, брат, муж).
Ea nu poate fi în următoarele câteva zile, pentru a comunica cu nimeni altul decât rudele apropiate (mama, fratele, sotul). (Nota mea: Pai de ce, frate jurnalist? I-au legat mainile de tablia patului?)
Поэтому комментарии к этой записи будут отключены. Prin urmare, comentariile pe această înregistrare va fi dezactivat. Понятно, что все беспокоятся. Este clar că toate părţile implicate. Но огромная просьба - не звоните ей, не пишите e-mail, не пишите SMS. Dar uriaşe, vă rog - nu o sun, nu trimite e-mail, nu trimite SMS. Если только перед вами не стоит цели навредить. Cu excepţia cazului în care nu aveţi scopul de a face rău. Потом, когда будет можно, сообщим. Apoi, când vă pot spune. Всем привет. Salut tuturor. "
Of, Doamne! Alerta planetara! Sariti! (Acum, ma scuzati, dar e si vina fraierilor de "moldoveni". Asta in cazul cel mai bun...)
Nu stiu ce sa va mai zic, ca m-am plictisit deja de schemele astea rasuflate. Nefrati rusi, mai veniti si voi cu ceva nou! Ca d-asta, cred, i-ati spus "Timpuri Noi"... Sau va gandeati la filmul lui Charlie Chaplin?
A, inca ceva: mai aflam din "presa" ca nu e singura. Scrie la gazete: "Natalia Morari şi Oleg Brega, liderii informali ai tinerilor revoluţionari din Chişinău". Va dati seama: "revolutionari", "jurnalisti"... acum si "lideri". Tot inainte, mandri pioneri! Caci acest Brega este, cred (sunt mai multi...), tupeistul caruia i-am promis ca-i rup picioarele daca mai calca prin Romania, dupa ce s-a lipit cu organizatia lui cur-a-joasa la coada "oengeurilor" sorosiste si gedesiste, sau mai degraba OMG-urilor, care militau (si o fac si acum) pentru casatoriile homosexualilor si scoaterea icoanelor din scoli. Din scolile noastre! Ia mai duceti-va in origini, la mama voastra, Rusia, asta sau "alta", si hodorkovskizati si jurnalizdati dreptomnist acolo pe unde puteti, mai pe centura, mai prin Piata Liubianka, mai pe la ФСБ sau mai pe la המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים‎ , unde gasiti si voi ceva de imbucat mai usor!
Haraso?!
PS: Scuzati "metaforele", dar, vorba lui Emil Neacsu: o merita, cu varf si indesat!, mai ales cand in felul acesta sunt folositi si batjocoriti chiar tinerii Basarabiei.


VIDEO UPDATE: "Liderita" Natasha Morari gavareste in "moldo-ruseste"

Cu multumiri pentru Marius Mioc.

5 comments:

Stefan P. said...

Era destul de clar ca e ceva putred in Danemarca, din momentul in care s-a anuntat, mai demult, ca aceasta Natalia a fost expulzata din Rusia pe motiv ca ar fi scris contra regimului.. ori, pentru asa ceva, rusii nu expulzeaza, ci decapiteaza!!!

si mesajele ei, aparute rapid in presa straina, cum ca se ascunde, ca e cautata pe motiv de declanasare a revoltei de al Chisinau.. sunt cusute cu ata rosie..

Cat priveste implicarea lui Oleg Brega -- cunoscut agitator anti-roman, anti-crestin si (pro-)homosexual, nu ne mai mira. Dar de ce l-ati uitat pe fratele lui, Ghenadie Brega, de aceeasi factura si cu aceleasi "idealuri"? Si ambii actioneaza - de ambele maluri ale Prutului - impreuna cu gruparea violenta de huligani si batusi de stadion, auto-proclamata "noi golani". Prin toate actiunile lor, ei fac jocurile Ucrainei si Rusiei, raspandind peste tot harta Romaniei Mari din care au decupat sudul Basarabiei, Tinutul Herta si Insula Serpilor..

Nu m-ar mira ca provocatorii de la Chisinau sa fie si din randurile acestei grupari de batausi - care este extrem de mediatizata de toate ziarele si tv-urile anti-romanesti din Romania: Realitatea Tv, Antenele, Badin, Jurnalul National, Cotidianul, etc.. dar si de www.rgnpress.ro, Romanian Global News - singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni

Anonymous said...

Un articol f. prost. Natalia asta Morari, desigur, nu e mare fasolă, cum se zice pe la noi. S-a făcut vestită prin faptul că l-a inervat odată pe Putin. În rest e mediocră. În schimb ea ştie româneşte mai bine decât matale ruseşte. Văd că traduci tocmai invers unele fraze.
Eu personal am auzit-o vorbind româneşte la o conferinţă de presă. Drept că le cam stâlceşte. Iar faptul că a mers la 17 ani la studii în Rusia - e ceva normal în MD. Când nu era obligatoriu BAC-ul, majoritatea făceau şcoala de 11 clase pe care fiecare basarabean o termina la 17 ani, după care plecare la studii superioare. Eu am început facultatea la 17 ani şi am terminat-o la 21.
Victore, mai documentează-te!

Anonymous said...

Am auzit-o pe Natalia vorbind româneşte într-o înregistrare pe youtube, pe care o găseşti aici.

Roncea said...

1. Multumesc, Marius!
2. Frate anonim, vad si eu ca le gavareste "moldo-ruseste". Chestiunea-i alta. Unii basarabeni, la 17 ani, sau chiar mai devreme, au preferat sa meraga mai departe, la scoala, in Romania. Altii, in Rusia. Asta-i tot. Dumnezeu sa v-ajute!

mossad said...

mai exista un element pe care nu l-ati evidentiat. Tovarasa Morari detine cetatenia statului Israel, iar de etnie nu este romanca nici rusoaica ci ...evreica.
Acest lucru si explica sustinerea ei din partea altor ziaristi rusi de aceasta etnie si autoritatilor din Israel.