Pages

Monday, April 13, 2009

NOU ABUZ COMUNIST: Corespondentul TVR Doru Dendiu dat afara din Republica Moldova

Ministerul de Externe de la Chisinau retrage acreditarea corespondentului TVR
Chisinau, 13 apr - Corespondentul AGERPRES Cornel Ciobanu transmite: Autoritatile moldovene au decis retragerea acreditarii corespondentului TVR de la Chisinau, Doru Dediu.

Jurnalistul roman a declarat pentru AGERPRES ca a fost chemat luni la sediul Ministerului de Externe de la Chisinau unde i s-a inmanat o motivatie in scris care nu avea insa nici semnatura si nici stampila si pe care acesta a refuzat sa o ia. Biroul de presa al Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene a confirmat ulterior corespondentului Agerpres decizia de retragere a acreditarii pentru corespondentul TVR, multumindu-se sa declare ca aceasta s-a facut in baza punctului 18 din Regulamentul privind acreditarea jurnalistilor.
Corespondentul TVR 1 la Chisinau a fost retinut si anchetat de politia moldoveana, la sfarsitul saptamanii trecute, in momentul in care urma sa transmita imagini din Chisinau pentru jurnalele TVR in contextul miscarilor de strada anti-comuniste. Autoritatile moldovene au incalcat in mai multe drepturile la exercitare a profesiei pentru jurnalisti romani. Joi, 9 aprilie, o echipa a Realitatea TV trimisa la Chisinau, a fost retinuta de politie, interogata si expulzata dupa cateva ore. Aceeasi soarta au avut-o si jurnalisti de la postul Antena 3 si de la mai multe publicatii rom=nesti care au fost fortati sa se intoarca in tara.Organizatia Reporters Sans Frontieres (RSF), Organizatia Presei din Sud-Estul Europei (SEEMO), Federatia Internationala a Jurnalistilor si alte organizatii profesionale au cerut autoritatilor din Republica Moldova in repetate r=nduri sa opreasca actele de violenta si intimidarile la adresa jurnalistilor. AGERPRES

No comments: