Pages

Monday, April 13, 2009

BASESCU: Nu il vom lasa pe Voronin sa ridice o cortina de fier la Prut

"Vreau să ştiţi că am avut foarte multă răbdare cu privire la ceea ce s-a întâmplat în republica Moldova, iar a răspunde peste gard preşedintelui Voronin ar însemna să intrăm în jocul preşedintelui Republicii Moldova. Ştiu că Voronin are tendinţa de a ridica o cortină de fier faţă de România, dar nu cred că trebuie să răspundem la fel", a afirmat Traian Băsescu la finalul negocierilor de la Cotroceni.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, după negocierile de la Cotroceni, că autorităţile de la Chişinău au lansat acuzaţii nefondate şi că va oferi mai multe detalii pe acest subiect marţi în Parlament.
Preşedintele Băsescu a spus că Voronin poate decide "sau poate încerca să ridice o cortină de fier pe Prut", dar că nu va avea ocazia să facă acest lucru pentru că România va avea "un comportament european".
"Un comportament responsabil, nu faţă de preşedintele Voronin, ci faţă de cei 4 milioane de români care trăiesc în Moldova. 4 milioane de români, cetăţeni ai Republicii Moldova, parte a acestui popor", a aprecizat Traian Băsescu.
Şeful statului a anunţat că marţi va susţine în Parlament un discurs "dedicat exclusiv evenimentelor din Moldova şi acuzaţiilor nefondate pe care autorităţile de la Chişinău, inclusiv preşedintele Voronin, le-au adus României"."Va fi un discurs de circa 30 de minute dedicat evenimentelor din Moldova şi cu această ocazie voi lămuri punctul de vedere al statului român", a spus Băsescu.
Citeşte şi Traian Băsescu se va adresa marţi Camerelor Reunite ale Parlamentului
Sursa: Realitatea.net

2 comments:

Anonymous said...

Asa sa tina si mai departe....

Anonymous said...

Hei, tovarasii din fruntea Guvernului de la Bucuresti, cand aveti de gand sa interveniti pentru oprirea torturii si a asasinatelor in Basarabia ? Ce mai asteptati ? Daca ceilalti "democrati"( UE,SUA, Federatia Rusa, etc.), nu fac nimic pentru oprirea asasinatelor, faceti voi ceva pentru fratii nostri romani.
Sau nu credeti ca merita ?