Pages

Thursday, April 16, 2009

FOTO-INFO Obama asemuit cu Hitler. Iaca Justitie americana: un militar care a ucis patru irakieni condamnat pe viata cu... eliberare conditionata

Berlin, 16 apr /Agerpres/ - Un sergent-sef american a fost condamnat joi la inchisoare pe viata, cu posibilitatea de eliberare conditionata, de o curte martiala americana din Germania pentru uciderea a patru detinuti in Irak, relateaza AFP.
John Hatley, 40 de ani, a fost gasit vinovat miercuri pentru uciderea a patru detinuti, intr-un caz in care au mai fost condamnati pana acum alti patru militari americani. Curtea martiala de la baza de la Vilseck din vestul Germaniei l-a gasit vinovat de cele patru omoruri si de 'conspiratie in vederea comiterii unei crime premeditate'. In schimb, el a fost achitat in ceea ce priveste moartea unei a cincea persoane, un prizonier irakian care si-a pierdut viata in ianuarie 2007. Potrivit curtii, in primavara lui 2007, la Bagdad, sergentul-sef a participat la executia a patru prizonieri banuiti ca ar fi organizat o ambuscada impotriva unor soldati americani, dar care urmau sa fie eliberati din lipsa de probe.
Dupa cum au declarat mai multi martori, inclusiv unul dintre sergentii condamnati, cei patru prizonieri, care au fost imobilizati si legati la ochi, au fost executati cu un glont in cap, dupa care cadavrele lor au fost aruncate intr-un canal din sud-vestul Bagdadului. Cadavrele nu au mai fost gasite niciodata, iar anchetatorii nu au reusit sa stabileasca nici locul si nici data exacta a executiilor.
Luni, in deschiderea procesului sau, sergentul-sef Hatley, actualmente atasat la cea de-a 172-a brigada de infanterie din Germania, a pledat nevinovat pentru faptele ce ii erau imputate. AGERPRES/(Bogdan Muresan)
Foto stanga: Proteste in SUA anti-Obama
Foto dreapta: Tortura SUA la Abu Ghraib

No comments: