Pages

Sunday, April 12, 2009

TANAR DECEDAT pe mana Politiei de la Chisinau. Dreptate pentru Valeriu Boboc! Tanarul omorat in arest a fost inmormantat azi. VIDEO/FOTO DOVADA CRIMEI




Un tânăr de 23 de ani a murit după ce a fost bătut cu cruzime de către poliţie la manifestatiile din 7 aprilie 2009, afirma familia decedatului. Procuratura Generală a Republicii Moldova este gata să admită o expertiză internaţională în cazul morţii lui Valeriu Boboc, arestat în timpul protestelor şi care a decedat în timp ce se afla în custodia poliţiei, se arată într-un comunicat al instituţiei, citat de Realitatea TV. Cu toate aceastea, tanarul a fost deja inmormantat duminica, 12 aprilie. Familia trebuie sa solicite de urgenta o ancheta internationala! Conform Unimedia, familia nu cunoaşte cu exactitate cauzele decesului, dar consideră că tânărul a murit după ce a fost bătut cu cruzime de către poliţie, deoarece corpul este plin de vânătăi. Versiunea oficială a poliţiei este că tânărul s-ar fi intoxicat cu fum în timpul acţiunii de protest din 7 aprilie.
„Valeriu a fost arestat marţi, dar noi am aflat despre acest lucru abia vineri, a declarat Marcel Boboc, fratele victimei, pentru Unimedia, care mai precizează că Valeriu Boboc era căsătorit şi a lasat in urma un copil de un an şi jumătate.
Televiziunea de stat incearca sa spele imaginea partilor implicate prin stirea neconvingatoare prezentata mai sus (prima). Pe site-ul TRM se afirma ca tanarul avea "leziuni neesentiale" si o coasta "fracturata partial". Asteptam o investigatie din partea jurnalistilor independenti!

UPDATE: Presa de azi

Represiunea Voronin face prima victima

Militia lui Voronin ucide, titreaza ZIUA in editia de luni, precizand ca Valeriu Boboc, un manifestant de 23 de ani, a fost batut de politie pana a murit.
Represiunea comunista de la Chisinau a produs prima victima: un tanar de 23 de ani si-a pierdut viata, fiind snopit in bataie in timp ce era retinut de politie.
Versiunea oficiala de la morga este ca acesta s-ar fi intoxicat cu fum, dupa modelul unui alt scenariu in care o tanara si-a pierdut viata, insa urmele de violenta de pe corpul lui Valeriu Boboc sunt evidente si demonstreaza faptul ca acesta a fost batut cu bestialitate pana a decedat.
Tanarul moldovean era casatorit si avea un baietel de doi ani. "E lovit in cap si la ceafa, nu e vorba de o lovitura intamplatoare. A fost omorat in batai", a declarat mama tanarului, Ala Boboc.

Din Romania libera aflam ca Represiunea Voronin face prima victima. Familia lui Valeriu Boboc a aflat ca trebuie sa-si ia copilul mort de la morga abia vineri. Comunicatul Procuraturii spune ca el a murit marti noapte, in drum spre spital, din cauza unei intoxicatii cu un gaz inhalat in cladirea Parlamentului.
Familiei i s-a spus ca a fost gasit mort la "locul protestelor". Dar tatal spune ca Valeriu are o lovitura adanca la tampla si multe vanatai pe corp.
In ciuda blocadei impuse de autoritati, marturiile incep sa se adune. "Mi-o tras doi pumni, dupa cap, mi-am pierdut cunostinta, din nas imi curjea sanje... dupa aia, mi-o zis sa ma pun jos si-mi tragea cu picioarele...", a povestit pentru "Romania libera", Denis Roscot, un arestat de 19 ani, student la Politehnica, ajuns la Spitalul de Urgenta din Chisinau cu o comotie cerebrala.

Dovada crimelor militiei lui Voronin, scrie Evenimentul Zilei. Atrocitatile regimului comunist de la Chisinau ies la iveala. Desi procuratura din Moldova spune ca tanarul Valeriu Boboc, 23 de ani, a murit intoxicat cu fum in timpul manifestatiilor anticomuniste de saptamana trecuta, fotografiile obtinute de reporterii EVZ la fata locului arata rani pe fata, o gaura adanca pe frunte (foto) si multiple vanatai pe corp.
Potrivit familiei, Boboc a murit dupa ce a fost batut cu cruzime in arestul politiei moldovene, dar raportul medicilor legisti, citat si de un comunicat al procuraturii de la Chisinau, arata ca tanarul "a suferit o intoxicatie" cu o substanta deocamdata necunoscuta!
Halucinant, raportul medico-legal are totusi o masura de precautie prin faptul ca este unul preliminar si nu definitiv.
"Conform rezultatelor autopsiei, leziunile corporale primite, si anume fractura unei coaste, nu se afla in legatura cauzala cu cauza mortii", se arata intr-un comunicat al procuraturii. Certificatul medico-legal nu mentioneaza insa prezenta nici unei singure leziuni!

Sursa: Ziare.com

Vezi si LISTA INTEGRALA - oficiala - a arestatilor de la Chisinau: majoritatea sunt tineri si studenti. APARENT, lipsesc cetatenii romani cu resedinta in tara

ELIBERATI tinerii arestati! REDATI libertatea presei! Comunicate ale APADAR, AVMR, CIVIC MEDIA, SEEMO, FIJ, EFJ si UZP. Numere de telefon ALERTA

2 comments:

Anonymous said...

AM FACUT CLIPUL ASTA PENTRU VALERIU BOBOC-MARTIRUL DIN SUFLETELE

NOASTRE.DUMNEZEU SA L IERTE PE VALERIU BOBOC SI CELELALTE VICTIME FACUTE DE COMUNISTI! JOS COMUNISTII! FARA VIOLENTA!


http://www.youtube.com/watch?v=dcPovdntT7U

POEZIE PENTRU BASARABIA SPUSA IN PIATA UNIVERSITATII DE O ROMANCA BASARABEANCA,LILIANA!



http://www.youtube.com/watch?v=FX7fITAPgnw

http://www.votat.eu/ siteul care va demonstra fraudarea alegerilor

eugenionuț said...

Intresant ca primul tip din materialul video a enumerat factorii care NU au fost cauzatoare de moarte, nicidecum cu factorii care au cauzat moartea tanarului...

Dumnezeu sa-l ierte!