Pages

Tuesday, April 14, 2009

LIBERTATE pentru Becali! UPDATE: Machedonul va petrece Sfintele Paste in celula. Becali: "Barabas, liber, Hristos pe Cruce, Becali in catuse!"

Gigi Becali isi asteapta sentinta ca un adevarat crestin: inaintea pronuntarii hotararii privind posibila intrerupere a arestului preventiv in cazul sau, finantatorul Stelei a vorbit in parabole crestine.
Finatatorul Stelei, Gigi Becali, a tinut in sala de judecata un scurt discurs cu implicatii religioase, in asteptarea verdictului privind posibila sa eliberare din arestul preventiv. "Suntem in post si probabil aceasta va fi cea mai curata impartasanie pe care o voi primi, pentru ca in arest nu poti face multe lucuri. Barabas va fi liber, iar Iisus pe cruce. Probabil va fi cea mai curajoasa decizie care se va lua in acest caz.
Fiecare va raspunde undeva pentru tot ce mi s-a intamplat, eu ii iert, fie ca sunt judecatori, procurori sau hoti, eu ii iert" a spus Gigi Becali impotriva sfatului avocatilor, care l-au instruit sa taca, dupa cum transmite Telesport.ro.
Gazeta Sporturilor - http://www.gsp.ro/ - transmite:
Gigi Becali către judecători, la finalul pledoariei: „Să judecaţi cu curaj acest caz!”
10:05 » Gigi Becali citeşte o carte de rugăciuni în timp ce avocatul său, Mateuţ, pledează. (...)
10:55 » Gigi Becali a vorbit în faţa instanţei: „Avocatul m-a îndrumat să nu spun prea multe. Am dat ordin să nu se atingă de ei, dar nu m-au ascultat, deci sunt aici pentru că nu sînt un bun conducător. Eu n-am dat ordin să fie bătuţi, am zis să le dea whisky. Aici în faţa lui Dumnezeu îi iert şi pe hoţi şi pe judecători. Să mă ierte Dumnezeu că mă compar public cu Iisus pe cruce - eu la puşcărie şi hoţii liberi. Procurorii şi judecătorii vor fi judecaţi în faţa lui Dumnezeu”.
Si la iesirea din cladire el si-a aratat demonstrativ catusele spre jurnalisti strigand - invocand exemplul biblic al talharului Barabas, eliberat de romani in locul lui Iisus, la cererea iudeilor - "Barabas, liber, Hristos pe Cruce! Hotii liberi, Becali in catuse!"
Familia Becali, profund religioasa, si-ar dori, normal, ca "pericolul social" Gigi Becali sa-si petreaca Pastele acasa. Ramane de vazut cat de crestini sunt judecatorii...
Sentinţa se va da în jurul orei 14:00.
UPDATE: Becali ramane de Paste in arest.

No comments: