Pages

Monday, April 13, 2009

Pr SAVATIE le cere celor doi Vladimiri, mitropolitului moscovit si presedintelui de la Chisinau, sa opreasca teroarea. Saptamana Patimilor Basarabiei

“În numele lui Dumnezeu, fiţi oameni, uitînd pentru cîteva zile de politică!”
Adresare către mitropolitul Vladimir: “Cereţi încetarea torturii!”
Liderii opoziţiei de la Chişinău declarau ieri sus şi tare că vor scoate în piaţă “zeci de mii, milioane de oameni”. Însă au ieşit doar cîteva sute, arătînd adevărata faţă a opoziţiei moldoveneşti. Mitingul de azi poate fi rezumat într-o singură propoziţie astfel: Opoziţia de carton a ieşit la microfon.
În timp ce liderii opoziţiei şi-au cerut şi au primit aprobare de la tiranii comunişti pentru noi proteste, adevăraţii protestatari sînt vînaţi şi torturaţi de poliţişti cu măşti pe faţă. A apărut primul mort, tînărul Valeriu Boboc, tatăl unui copil de un an şi jumătate. Sînt sigur că mai sînt şi alţi morţi şi că în următoarele două trei săptămîni vor fi sute, deoarece majoritatea dintre cei bătuţi au şanse să moară din cauza hemoragiilor interne.
Aşa bat comuniştii de cînd sînt ei. Răpesc oamenii şi-i bat pînă le dezbat măruntaiele. Apoi îi “eliberează”, ştiind în cîte zile urmează să moară. Iar medicii legişti declară drept cauză a decesului ciroza, supra doză de alcool sau căzătură de la înălţime. Poliţia specială învaţă aceste metode la cursurile secrete.
În aceste zile există sute de tineri care au fost victima unor astfel de bătăi. Mai sînt şi alţii care stau ascunşi, înnebuniţi de frică. Dar pînă cînd?
Opriţi teroarea în Moldova!
Declaraţi regimul comunist regim totalitar şi interziceţi-l prin lege, aşa cum s-a făcut în atîtea state europene!
Începeţi urmărirea penală a preşedintelui Voronin şi a aparatului său!
Mă adresez în primul rînd mitropolitului Vladimir să iasă şi să ceară public încetarea torturii şi eliberarea necondiţionată a tuturor tinerilor răpiţi în aceste zile în mod ilegal de către forţele de ordine şi securitatea statului Moldova.
În numele lui Dumnezeu, fiţi oameni, uitînd pentru cîteva zile de politică!
Dacă judecăţile omeneşti pot fi cumpărate, judecata lui Dumnezeu nu vă va ierta!

Vezi si Moldovenii intră în Săptămîna Patimilor ducînd pe braţe martiri

PS: Ii atrag atentia Parintelui Savatie ca nu exista "moldoveni" decat daca vrea sa se refere la toti moldovenii, de pe ambele maluri ale Prutului. Altfel intra in retorica lui Voronin si... Stalin.

2 comments:

Anonymous said...

minunat ca mai sunt oameni ai Biserii cu asa curaj. "Inalt Prea Sfintiti" sa spele cismele calugarilor.

Anonymous said...

moldoveni, se refera la opozitia moldoveneasca care nu are curajul sa se numeasca romana. Sustinatorii acestor partide sunt romanii din Basarabia.