Pages

Wednesday, April 15, 2009

LUCIAN SARB la EuroNews, post detinut de Franta, Rusia, Elvetia si Italia si sponsorizat de UE. EuroTeleviziunea ar putea emite in curand si in romana

Romana, prima limba est-europeana in care ar putea emite Euronews

Postul tv multilingv, Euronews, ar putea emite si in limba romana, a declarat miercuri presedintele trustului, Philippe Cayla, cu ocazia numirii jurnalistului Lucian Sarb in functie de director editorial al redactiei Euronews, informeaza NewsIn.
"Avem in plan crearea Euronews in romana, deoarece ne lipseste o limba est-europeana. Ne-am gandit ca romana ar putea fi prima limba est-europeana in care transmite Euronews, mai ales acum, dupa numirea lui Lucian Sarb in functia de director editorial", a declarat presedintele canalului de televiziune european.
In prezent, Euronews emite in opt limbi, printre care in rusa si araba, iar de anul viitor va transmite si in turca.
Angajarea lui Lucian Sarb este reprezentativa pentru Euronews in ceea ce priveste importanta Europei Centrale in dezvoltarea canalului de televiziune, dar si selectiile sale editoriale. Inca de la crearea sa in 1993, Euronews este postul de televiziune international de informare a carui agenda include actualitatea in Europa, atat ca si continent, cat si ca institutie.
Lucian Sarb are o experienta de 15 ani in jurnalism si , incepand cu 4 mai, va prelua functia de director editorial al Euronews. El va conduce astfel o echipa de 350 de persoane, care lucreaza pentru cele opt redactii ale canalului tv, in limbile in care transmite momentan postul.
Philippe Cayla a precizat ca l-a angajat pe Sarb deoarece era important pentru Euronews sa aiba un reprezentant est-european, care sa cunoasca problemele acestei regiuni. In plus, Lucian "a fost identificat in urma unui lung proces, in care un head-hunter a incercat sa caute in Europa jurnalisti potriviti pentru aceasta functie.
Noul director editorial de la Euronews este licentiat in comunicare si relatii internationale. Totodata, a efectuat mai multe stagii de pregatire la CNN si la Center for Strategic and International Studies (CSIS) in Washington. In plus, Lucian Sarb are 15 ani de experienta in media, la televiziunea publica si este initiatorul proiectului primei televiziuni de business din Romania, The Money Channel.
"Prima mea impresie despre Euronews a fost acceea a unui Babilon al Europei, unde opt echipe lucreaza in opt limbi pentru o idee comuna, aceea de a transmite stiri, comentarii si analize dintr-o perspectiva europeana", a declarat Lucian Sarb. El a mai precizat ca dupa ce a semnat contractul, a realizat ca acest canal de televiziune este foarte complicat si ca nu va fi usor sa conduca opt echipe.
Euronews este postul de stiri cu cea mai mare audienta din Europa. Emite in toata lumea, in opt limbi, avand ca principali competitori la nivel global pe CNN si BBC World. In plus, el este detinut de un consortiu de state europene, dintre care principalii actionari sunt Franta, Rusia, Elvetia si Italia, mai precizeaza NewsIn.
C.G.S. / ZIUA Online

No comments: