Pages

Friday, February 20, 2009

PROPAGANDA HOMOSEXUALA MINCINOASA. Biroul de Presa al Episcopiei Ortodoxe Romane condamna asa-zisa "casatorie gay"

Nr. 409 / 20. 01. 2009

COMUNICAT DE PRESĂ

Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei îşi exprimă dezacordul faţă de implicarea Bisericii Ortodoxe în campania mediatică creată în jurul unui spectacol amplificat artificial cu privire la presupusa „căsătorie gay oficiată la Oradea”.
O parte a mass – media doreşte ca din acţiunea unor persoane deviante faţă de normele de convieţuire socială, să făurească un nou scandal pe care să îl plaseze în sfera Bisericii Ortodoxe Române. Personajele implicate în presupusa căsătorie, prin exhibiţionismul social afişat, nu urmăresc altceva decât publicitate gratuită. Această goană după publicitate şi mediatizare este dovededită de participarea lor la mai multe show – uri de televiziune şi articolele publicate în presa scrisă. Este de notorietate faptul că nu se sfiesc să mintă, să jignească şi să facă afirmaţii pentru care nu au nici cea mai mică acoperire şi nu au cum să dovedească realitatea celor afirmate.
Considerăm că pentru un jurnalist care se respectă, este lipsit de etică şi deontologie profesională prezentarea unui eveniment, acuzarea şi blamarea unei instituţii sau persoane, fără a avea nici cea mai mică dovadă care să probeze alegaţiile unor personaje vizibil dubioase. Oficierea presupusei căsătorii de către un preot ortodox dintr-o parohie de la ţară din cuprinsul Episcopiei Oradiei nu are nici o susţinere faptică şi documentară din partea celor care o reclamă. Acest fapt ne îndreptăţeşte să luăm toate măsurile administrative şi juridice ce se impun pentru a contracara campania denigratoare la adresa Bisericii Ortodoxe Române.
Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei îndeamnă jurnaliştii, ca inainte de a mai da crezare unor astfel de personaje, să verifice dacă au sau nu dovezi în sprijinul celor afirmate şi să nu se mai lase vrăjiţi de senzaţionalul fără dovezi doar pentru ridicarea cotei de rating.
Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

No comments: