Pages

Thursday, February 19, 2009

TOTALITARISMUL PROSTIEI MAXIMALE. Lucian Mandruta, baiatul de mingi al lui Brucan si Plesu, despre Apelul Parintelui: Chrestianos, non licet esse vos

"Dar maximumul de prostie a fost atins saptamana asta o data cu protestele fata de pasaportul cu cip biometric. […] Ei bine, cineva a avut ideea stupida sa puna cifra 666 în codul pasaportului, echivalenta la ortodocsii habotnici cu peticul de panza rosie pe care toreadorul il fataie in fata taurului. Altcineva a avut ideea sa-i povesteasca despre asta unui domn pustnic, care inca n-a apucat sa blesteme Iphone-ul, insa isi face drum, incepand cu cip-uri mai putin complicate tehnic. Firesc, Biserica nu se grabeste, are eternitatea la dispozitie...”
Lucian Mandruta

Am vorbit intr-un comentariu anterior pe blog despre faptul ca romanii se urasc de moarte unii pe altii. In ciuda diverselor opinii contrare, eu continuu sa afirm acest lucru cu tarie. Voi dezbate in randurile ce urmeaza un subiect care ar trebui sa fie de maxima importanta, dar care din pacate nu intereseaza decat pe unii, care au folosit prilejul pentru a exhiba un ocean de ura. Prefatez acest articol cu un citat dintr-un clasic in viata, denotand o combinatie de ura si rea-credinta.
Cand am citit randurile din motto am fost socat. Nu stiam cui apartin aceste cuvinte emotionante, aceasta analiza profunda a realitatii. Sa fi fost A. Toeffler? S. Huntington? Fukuyama? Imi era greu sa le incadrez. Pe urma, ochii mi s-au umplut de mandrie patriotica sa vad ca aceste cugetari epocale sunt rostite de cel mai mare ganditor al vremurilor noastre, de departe cel mai mare roman dintre toti romanii care au existat vreodata: gazetar de geniu, cititor de prompter si intelectual rafinat, onor domnul Lucian Mandruta.
Pasajul cu care am prefatat acest articol este unul dintre cele mai primitive si mai prost scrise atacuri la adresa crestinilor si a Bisericii Ortodoxe. Gestul domnului Mandruta nu este insa singular. El se inscrie intr-un adevarat trend al presei dambovitene de a demonstra cat de democratici “e ei” si cum respecta ei libertatea de constiinta, inscrisa si in Constitutia Romaniei, si in drepturile universale ale omului.
Ce este, de fapt, lupta impotriva cipurilor biometrice? Dupa cum stim, statul roman a introdus, incepand de anul acesta, pasapoartele cu cip RFID (radio frequency identification device), ca masura de siguranta (nu-i asa?). Nu are rost sa mai spunem ca, dat fiind ca introducerea pasapoartelor biometrice a suscitat vii proteste in Grecia si Serbia, statul roman era obligat sa faca o dezbatere publica. Ne-am obisnuit deja sa fim tratati ca si cand nu am exista pe aceste meleaguri.
Cipul RFID contine date despre purtatorul pasaportului, care pot fi citite de un scanner similar celor din magazine. Desi se pretinde ca e o masura de siguranta, in realitate, il face pe purtator mult mai vulnerabil, dat fiind ca un scanner de genul acesta isi poate procura/fabrica artizanal oricine stie cate ceva despre tehnica electronica. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca pe cipul RFID este inscrisa si amprenta digitala, ceea ce inseamna ca toti cei ce vor pasaport sau carnet de conducere trebuie sa se lase amprentati ca ultimii infractori, ca ultimii borfasi, ceea ce e un atac la demnitatea umana.
Si asta nu e tot. Problema care i-a starnit de fapt pe “ortodocsii habotnici”, asa cum ii numeste cu atat spirit democratic si cetatenesc domnul Mandruta, este aceea ca inserarea cipurilor pe pasapoarte este doar o faza premergatoare inserarii acestora pe mana sau pe frunte. Procesul e avansat, si in unele tari exista deja cetateni care au astfel de cipuri implantate pe mana sau pe frunte. La vremea cand aceste cipuri vor fi puse pe mana sau pe frunte la scara planetara, deja se vor fi retras din uz banii fizici si conturile bancare ale fiecaruia vor fi inserate in acel cip (spre bucuria hotilor din Romania, care nu vor mai fi obligati sa construiasca bancomate false). Aceasta va duce automat la suprimarea oricarei autonomii a individului uman si la controlul sau dictatorial din partea statului. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca aceste cipuri vor fi puternic cancerigene si vor putea transmite in creier unde radio prin care sa se induca anumite stari de spirit. Si tocmai impotriva acestor realitati s-a ridicat “domnul pustnic”, cum atat de civilizat il caftaneste domnul Mandruta pe cel ce cu siguranta va ocupa un loc intre sfinti din calendarul crestin ortodox.
Parintele Iustin Parvu a facut un apel la crestini (mai multe puteti citi pe site-ul http://ro.altermedia.info/images/apocalipsa13.pdf), prin care indemna la refuzul acestui pasaport biometric. Desigur, in acest demers se baza pe asemanarile izbitoare dintre aceste aspecte legate de pasaport si profetiile din cartea Apocalipsei (pentru stiinta de carte a domnului Mandruta, cifra 666 este mentionata in cartea Apocalipsa, si e o problema a tuturor crestinilor, nu a “ortodocsilor habotnici”): “Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi sa-si puna semnul pe mana dreapta sau pe frunte. Incat numeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel care are semnul, adia numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea. Cine are pricepere, sa socoteasca numele fiarei. Pentru ca e numar de om. Si numarul este sase sute saizeci si sase” (Apoc. 13,16-18). Mai e ceva de spus? Ce putea sa faca parintele Iustin cand se stie si se si recunoaste ca acel cod de bare are incorporat in el cifra 6 de trei ori? Este oare chiar atat de habotnic sa crezi intr-o profetie a Bibliei? Are cineva dreptul sa considere ca cei ce se tem de pasaportul biometric sunt niste idioti? Chiar daca s-ar insela?
Aici intram pe taramul atitudinii societatii fata de crestini si fata de Biserica. O atitudine schizoida, cum ne-au invatat deja concetatenii nostri, daca tinem seama ca 80% dintre romani au pretentia ca sunt crestini, dar in acelasi timp achieseaza macar si prin indolenta la toate atacurile la adresa crestinilor si uneori chiar a Bisericii Ortodoxe. De unde vine, asadar, aceasta demascare stalinista a celor care “nu sunt cu noi”? Cum se face ca regimul comunist a disparut de 20 de ani, dar ideologia sa si mai ales metodele de linsaj in presa sunt la fel de vii?
Sa admitem, prin absurd, ca parintele Iustin Parvu se insala, si din prea multa sarguinta pentru a sluji lui Dumnezeu greseste. Este acesta un mod de a-i demonstra ca a gresit, trecand la atacuri obraznice la persoana? Il somam pe domnul Mandruta sa ne spuna de unde stie domnia-sa ca parintele Iustin intentioneaza sa blesteme iPhone-ul (asa se scrie corect denumirea aparatului)? Ce dovezi poate sa ofere despre faptul ca Biserica, pe care o implica in fraza urmatoare, a blestemat si afurisit tehnica moderna? Oare chiar putem sa spunem ce vrem, ce ne taie capul? De unde pana unde atitudinea asta? Cine i-a invatat presa pe jurnalistii nostri damboviteni? Principiul fundamental al democratiei, potrivit caruia trebuie sa respecti dreptul celuilalt de a avea o opinie contrara opiniei tale, chiar daca nu esti de acord cu opinia lui, le spune ceva? Faptul ca si noi crestinii suntem cetateni ai Romaniei si ca, in aceasta calitate, ne inscriem si noi in art. 16 din Constitutie, care spune ca toti cetatenii sunt egali in fata legii, le spune ceva? Unde au gasit ei in presa americana sa zicem articole care sa desfinteze comunitatea Amish, sau alte congregatii?
Fara indoiala, crestinii nu isi pot fabrica un Dumnezeu "politically correct". Crestinii nu isi pot adapta religia in asa fel incat ea sa se muleze pe nugae (pentru domnul Mandruta, nugae este un termen latinesc ce defineste nimicuri pe care unii le spun crezand ca sunt profunzi) care populeaza mintile "omului recent". Punctul de vedere al crestinilor nu trebuie neaparat impartasit, dar trebuie neaparat respectat dreptul lor de a avea un punct de vedere in societate.
Imparatul Nero a dat in secolul I un decret intitulat Non licet esse vos ("Nu va este permis sa existati") prin care crestinii nu aveau voie sa existe. Presa romana si "intelighentsia" mioritica au decretat acelasi lucru: Chrestianos, non licet esse vos! Pentru ca despre asta e vorba. Oricat de mult s-ar chinui "oamenii de bine" sa arate ca atitudinile crestinilor sunt habotnice si ca ei ar trebui sa faca asta si asta ca sa fie "oameni normali", ramane cert un lucru: daca crestinii ar schimba atitudinea lor fata de Dumnezeu si ar incepe sa creada intr-un "Jesus superstar" ar deveni inchinatori la idoli, chiar daca idolul lor s-ar numi Iisus Hristos, sau Sfanta Treime, sau Fecioara Maria. In momentul in care le spunem lui Iisus, sau Treimii, sau Fecioarei cum sa fie si ce sa faca pentru a putea fi venerati, ii transformam in idoli.
Va rog sa ne intelegeti, cei ce nu credeti in Dumnezeu, noi putem sa credem numai in Dumnezeul pe care ni-L descopera Biblia si ni-L explica Traditia. Orice alt Dumnezeu este pentru noi idol, creatie a mintii noastre. Si Dumnezeul caruia ne inchinam noi ne povesteste in Apocalipsa 13 despre niste lucruri care se intampla acum sau cel putin seamana foarte mult cu ce se intampla acum. Ce putem face noi, decat sa fim "habotnici"?
Asteptam cu mare nerabdare un sinod ecumenic al tuturor ziaristilor din Romania care au luat atitudine contra "habotnicilor", in care sa ni se stabileasca un Catehism si un crez nou, modern, nehabotnic, pe care sa le invatam si sa le marturisim, pentru a fi crestini "autentici" si integrati european. Nu de alta, dar nu am vrea sa facem de ras in Europa o tara atat de avansata din toate punctele de vedere.
Punem pariu ca peste ani, cand Iustin Parvu va fi trecut in randul sfintilor, domnul Mandruta va spune despre el ceva de genul: "Marele duhovnic al romanilor... sfantul nemtean..."

P.S. Apropo, pe youtube sunt sute de video-uri dedicate acestei probleme a implantarii cipului RFID. Comparativ cu ce spun acelea, parintele Iustin nu spune mai nimic. Intrebare: desi sunt in engleza americana, e posibil ca ele sa fi fost facute tot de catre habotnicii primitivi de ortodocsi romani sau exprima ingrijorarea unor oameni sanatosi la cap din Europa si America fata de pierderea libertatilor cetatenesti si abuzul fata de anumite convingeri crestine?

6 comments:

Anonymous said...

Cine e boul asta de Mandruta?
O facatura de presa imbecila ca si stapanii lui.
Un cretin, platit cu bani multi sa pape rahat!

Anonymous said...

sokere mandruta? mincati-ash ca oaches mai esti!...

Anonymous said...

uitati la mandreala asta.. ce ranjet satanic are

dana said...

mandruta nu este autorul articolului, ci satana, care il dirijeaza, exact ca si pe majoritatea patronilor de trusturi media,care sunt masoni. pe cine idolatrizeaza masonii? pe lucifer!!! asa ca, nici nu mai intereseaza ineptiile lui. mai bine ar lua niste lectii de dictie, sau, mai bine, ne-ar lasa in pace. virba aia: LASA-NE, LASA-NE, MASONULE!

Anonymous said...

Ce tigan condus si anemic spiritual!! Ma intreb de cate ori in viata lui a mers la biserica sau s-a spovedit...Da tupeu are sa acuze pe altii de habonicie. Handicapatul asta nici macar nu stie ce-i aia habotnicie !

Anonymous said...

iulia
am mai citit niste nazdravanii de-ale lui Mandruta. exact acelasi limbaj de ghips care habar nu are ce este spirutualitatea. Scrie tampenii pt. tampiti ca astea i se vand. Intelectualitatea lui consta in blasfemia lui asupra neamului din care din pacate face parte. sau nu ca e rrom.