Pages

Thursday, February 19, 2009

ANTI-CIP. Parintele Petru Vanvulescu, ucenic al Parintelui Arsenie Boca: “Parintele Iustin Parvu a facut bine ca s-a ridicat impotriva cipurilor”

“Parintele Iustin Parvu a facut bine ca s-a ridicat impotriva cipurilor”
– ne spune, pr. Petru Vanvulescu, un ucenic al parintelui Arsenie Boca
Miercuri 17 februarie 2009, in sala mare a primariei municipiului Beius a avut loc conferinta LTCOR cu tema “parintele Arsenie Boca - sfantul Ardealului” sustinuta de preotul Petru Vanvulescu din Sibiu. Invitatul conferintei este un ucenic in viata al parintelui Arsenie Boca. A vorbit despre ortodoxie si romanism, despre martirii ortodocsi din inchisorile comuniste, despre ecumenism, cipuri biometrice etc.
Invitatul conferintei a vorbit despre importanta vietii spirituale si a invataturilor parintelui Arsenie Boca cunoscut sub numele de “craiul duhovnicesc al Ardealului” comparandu-l cu parintele Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda despre care a spus ca “e un sfant in viata”.
Parintele Vanvulescu a accentuat rolul spiritual pe care parintele Arsenie Boca l-a avut in Ardeal care a ajutat la “inchegarea unor comunitati curat ortodoxe in multe locuri din Ardeal ce dainuiesc pana azi. Adevarata credinta este doar cea ortodoxa. Datoria noastra este sa ne mentinem in credinta, sa nu acceptam nici un compromis, deoarece pentru asta au luptat si murit stramosii nostri”, concluzionand ca “parintele Arsenie avea o alta parere despre ecumenism fata de cum o au cei de azi”.
Despre cei ce au trecut prin inchisorile comuniste invitatul conferintei spunea ca “toti cei care au suferit in inchisori, precum Valeriu Gafencu, parintele Arsenie Boca, ar merita sa fie canonizati, dar regimul de azi pretexteaza ca au fost legionari”.
Parintele Vanvulescu este si un sustinator a campaniei impotriva indosarierii electronice incepute de duhovnicul de la manastirea Petru Voda: “Parintele Iustin Parvu, cel mai mare om induhovnicit de la noi, a facut foarte bine ca s-a ridicat primul, a vorbit primul despre cipuri si ca de la el a pornit miscarea de lupta contra cipurilor. Parintii din Sf. Munte atrag si ei atentia asupra viitoarei obligativitati de a introduce cipul in fiecare om. Azi, diavolul este mult mai viclean pentru ca a imbatranit! Stie mult mai multe. Azi se da libertatea de a-l marturisi pe Dumnezeu, in schimbul unui cip micut care va fi implantat in mana sau la cap. Se va ajunge pana acolo cand frate pe frate se va vinde, familiile vor fi despartite”.
In incheiere, moderatorul conferintei, Aurelia Viliga de la liceul Nicolae Bolcas din Beius a mentionat ca ASCOR-ul din Oradea sub jurisdictia caruia functioneaza LTCOR-ul din Beius nu are o pozitie fata de ecumenism si cipurile biometrice.
Joi 5 martie 2009, in prima saptamana din post, parintele Vanvulescu va conferentia in Oradea la invitatia ASTRADROM - Oradea (sectiunea tineret) si a A.M.A.S. (Asociatia monah Atanasie Stefanescu). Tema conferintei de la Oradea va fi: “Parintele Arsenie Boca – craiul duhovnicesc al Ardealului”.
Dorin Radulescu

No comments: