Pages

Friday, February 20, 2009

EDITORIAL. Romul nu e chiar roman si nici Roma Rromania

Situatia romanilor din Italia e cam Maroni. Viol, viol!, striga babele din presa italiana, doar-doar vor primi satisfactie. Toti romanii urla, canta (manele) si violeaza, pe banda, italience oarbe, mute si oloage. Haideti, frati de Ram, chiar asa?!
Noul scandal inventat unde a intarcat romul Roma risca, din nou, sa inflameze relatiile bilaterale romano-italiene, dupa ce tocmai am scapat de un altul similar si dupa ce ne-am facut de bafta - bahtalo! - cu ciorile alea de pe afise care acum au devenit bune de muls vacile elvetiene, brune - deh! - si alpine.
Stiti ca un roman, de 31 de ani, din Pavia, a fost arestat de "Valentine's Day" pentru, chipurile, "violarea unei batrane oarbe de 83 de ani", internata apoi in spital cu o "prognoza rezervata"... Adevarul a ramas insa ingropat in titlurile care au facut valurile de rigoare. In realitate, era vorba de un zidar care tocmai se bucurase de salariul de sfarsit de saptamana si, abtiguit, a nimerit intr-o alta curte. Aici s-a declansat alarma unei masini, de care se sprijinise in cautarea redobandirii echilibrului. Nepoata batranei a strigat la el si l-a amenintat cu chemarea carabinierilor. Omul era atat de trosnit incat nici macar nu s-a straduit sa fuga. A intrat tacticos, ca omul beat, pe prima usa, si a cazut lat pe cel mai apropiat loc plan si moale iesit in cale, patul batranei, ipostaza in care a si fost ridicat de carabinieri. Iar batrana nici macar nu era oarba, ci bolnava de Alzheimer. Deci tancul era bicicleta si nu a castigat-o, ci a pierdut-o. Si e vorba chiar de libertatea lui.
Pe scurt, ca intre ziaristi, noi stim prea bine la ce asistam: in Italia, ca si in alte parti, presa este detinuta de o singura mana de oameni, care se intalnesc de obicei la loja centrala, de la Opera, stadion sau alte locante. Afacerea romanilor violatori de babe si a italienilor prea iubitori de sange de tigani, ascunde, dupa parerea mea, o cu totul alta afacere, mult, mult mai grava. Ca este posibila nationalizare a bancilor Italiei sau mai stiu eu ce alta dracie a Guvernului Berlusconi, poate vom descoperi maine. Sau poate nu.
Pe fondul reanimarii nationalismului italienilor deranjati de manelistii colorati si taberele lor tipatoare, noul decret dat ieri de Roma, cu vigilentii anti-violatori, vine manusa. Mai mult ca sigur ca maine le va scapa pe jos brigazilor de voluntari o tigara, cam de vreo suta de ori, intr-o tabara de tigani. Si aceasta este, de fapt, o problema cu doua taisuri: 1. De ce ajung tiganii sa fie discriminati in halul asta? 2. Cine este responsabil de identificarea tiganilor/romilor cu romanii?
La punctul 1, cred ca putem linistiti sa observam ca toate miliardele de gologani zburati in directia rezolvarii acestei probleme s-au infipt de fapt in dosul unor organizatii pretins neguvernamentale care au devenit sugative de partid si de stat ale Romaniei, Europei sau ale unor "filantropi" cu mari interese politice si financiare, ca alde George Soros.
La punctul 2, avem de a face cu o politica de deromanizare internationala a poporului nostru, inceputa de specialistii anti-romani sovietici si desavarsita de continuatorii lor din Guvernele post-comuniste. ZIUA a mai aratat ca termenul rom a fost impus cu de-a sila, de ocupanti ai statului adusi cu pluta de Iliescu si Brucan. Treptat, dupa cum se vede astazi, romanul a devenit rom, limba tiganilor romani si tara noastra Rromania. Presa neprietena Romaniei - sau mai precis patronii acestei prese - ca si unele state vecine la fel de dusmanoase din motive de frustratre si ratare istorica, au contribuit din plin la impamantenirea acestei suprapuneri.
De aici ar trebui, dupa parerea mea, sa porneasca dificila misiune a ministrului Cristian Diaconescu si, in fond, a statului roman, de salvare a romanilor din strainatate, indiferent de etnia lor. Daca tiganii vor fi lasati sa fie tigani, conform culturii si traditiei lor strabune, si sa se autodefineasca asa cum sunt, ca popor migrator, dupa cum sustin, problematica lor ar trebui sa devina una europeana, nu exclusiv romaneasca, dupa cum se intampla azi. Si atunci ar fi rezolvata de Bruxelles, ca d-asta dam bani de ne uscam unei Uniuni care, pana acum, ne arata doar dosul. De partea cealalta, daca romanii ar fi cunoscuti asa cum sunt, cu valorile lor nationale si inteligenta lor inter-continentala si nu cu toate esecurile subculturale, girate chiar de stat, atunci ne vom bucura de respectul cuvenit. Daca statul nu reuseste, poate e cazul sa devenim noi mai vigilenti.
Continuarea la
Romul nu e chiar roman si nici Roma Rromania de Victor RONCEA


Fotografii: http://www.socialistworker.co.uk/art.php?id=15850
http://www.europeannationalfront.org/?p=53

1 comment:

Anonymous said...

Politia din Iasi tocmai a arestat un italian facand sex cu un copil al strazii.

Italienii (de aici incolo, unsurosii) sunt asa cum sunt si au ce si-au dorit....

Bun pana aici. Problema apare odata cu pupincurismul ilegalilor ocupanti ai puterii de la Bucuresti.
Se pare ca italienii vor muncitorii buni si platiti foarte prost, femei frumoase pentru satisfacere gusturilor unsurosilor, iar tiganimea si infractorii sa se intoarca in Romania ca sa traiasca din impozitele platite de cei ramasi in tara.
Calculul unsurosilor este foarte bun pentru ei dar de neacceptat pentru romani. Cristian Diaconescu deja a anuntat ca domnia sa este dispus sa ia banii romanilor pentru a-i gazdui pe infractorii din italia in puscariile romanesti. Normal, ca nu da bani din buzunarul sau.

Cu sau fara cipuri Romania se tiganizeaza si devenim pe zi ce trece un importator de gunoaie (umane si propriuzise) si exportator de carne vie (alba si frageda) si brate bune de munca. Nu cum se tem politrucii de genul Diaconescu sa nu care cumva sa devenim exportatori de "coruptie" in UE. Tiganii se duc sa fure si ei de unde au ce fura. Unsurosii nu pot avea numai frisca romaneasca, ei trebuie sa mai rineasca si balegarul tiganesc.

Ce zici Victore merge un articol pe tema asta?

P.S. Unsurosii nu ne sunt nici frati nici veri. Sunt unsurosi si atat.