Pages

Tuesday, February 17, 2009

EPURAREA ETNICA. Spovedania ultimilor romani din "Tinutul Secuiesc"

Kosovo reprezinta in continuare principalul risc de instabilitate in Europa in 2009, a afirmat saptamana trecuta, in Congresul SUA, noul director al comunitatii americane de informatii, Dennis Blair, referindu-se la propria creatie din Balcani, care a implinit, ieri, un an de independenta fortata.
Dupa Kosovo, ar fi randul "Tinutului Secuiesc", sperau, anul trecut pe vremea asta, membri proeminenti ai minoritatii maghiare. Intre timp, pana atunci, Voivodina, unde tot minoritatea maghiara ocupa locul principal, pare sa fie urmatoare tinta a revizionismului ungar. Asemanarile dintre cele trei cazuri sunt evidente.
Ca si in Kosovo, in asa-zisul "Tinut Secuiesc", in ultimii 20 de ani s-a procedat, treptat, conform politicii UDMR a "pasilor marunti", la o adevarata epurare etnica. Faptul a fost observat, si nu pentru prima oara, si de presedintele Romaniei, Traian Basescu. Desigur ca speculatiile politice au izbucnit. Ca Basescu vrea sa se foloseasca de "cartea nationalista" in an electoral etc. Macar de-ar fi asa. Pentru ca este, probabil, ultima sansa a romanilor din Harghita si Covasna de a mai supravietui.De ani de zile, trecem cu ochii inchisi pe langa drama romanilor care au devenit minoritari si straini in propria lor tara. La Bucuresti, in Parlament sau la Guvern, ca si in strada sau chiar si in scoli, se militeaza de zor pentru drepturilor minoritatii homosexualilor, lesbienelor, romilor, maghiarilor, "agnosticilor", patrupedelor etc. In acest timp, vocea romanilor supravietuitori intr-un regim de teroare este astupata cu buna stiinta, pe toate canalele, atat de politicieni tradatori ai interesului national, cat si de formatori de opinie lipsiti de responsabilitate.
Continuarea la
Spovedania ultimilor romani din "Tinutul Secuiesc" de Victor RONCEA
Vezi si
Serbia e pe cale sa piarda si Voivodina
Reprezentanţii autorităţilor locale din Harghita şi Covasna nu renunţă la autonomia Ţinutului SecuiescCNS va înainta Parlamentului proiectul de lege privind autonomia Ţinutului SecuiescReferendum pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, organizat în 15 martieDezbaterile asupra referendumului privind autonomia Ţinutului Secuiesc, continuăSolyom Laszlo şi Ungaria susţin autonomia Ţinutului Secuiesc

No comments: