Pages

Thursday, February 19, 2009

ACTIUNE. Elena Băsescu susţine libertatea presei in Basarabia la Parlamentul European

Elena Băsescu, alături de şase tineri studenţi basarabeni, s-a alăturat demersului europarlamentarului român Maria Petre (PD-L, PPE-DE) de a iniţia o declaraţie scrisă pentru prelungirea licenţei de emisie a postului Pro TV la Chişinău.
"Consider că nu putem rămâne indiferenţi la ce se întâmplă în imediata vecinătate a Uniunii Europene. Astăzi, în Republica Moldova, libertatea de exprimare este tot mai îngrădită. Faptul că Pro TV Chişinău, dar şi alte instituţii media sunt supuse unor presiuni, reprezintă un atentat la dezvoltarea democraţiei." a declarat Elena Băsescu.
Secretarul general al OT PD-L, stagiar la cabinetul europarlamentarului Iosif Matula (PD-L, PPE-DE), alături de cei şase studenţi basarabani, a realizat o amplă acţiune de popularizare a Declaraţiei nr. 13: a mers la uşa fiecărui europarlamentar în parte lăsând agăţat pe clanţa biroului câte un material de informare ce prezintă situaţia mass-mediei din Republica Moldova, a împărţit pliante şi a strâns o parte din semnăturile necesare trecerii acestei declaraţii. Cunoscând bine realitatea de la Chişinău, Elena a povestit cu câţiva deputaţi despre felul în care tinerii moldoveni nu sunt lăsaţi să îşi exprime liber opiniile, încălcare gravă a drepturilor fundamentale.
"Îmi doresc ca românii din Republica Moldova să aibă o viaţă mai bună alături de noi în Uniunea Europeană, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil avem cu toţii obligaţia să fim solidari cu mass-media de peste Prut. Este esenţial ca într-o democraţie în curs de consolidare să existe presă independentă." a declarat secretarul general al OT PD-L.
Având experienţa campaniei din luna noiembrie de la Chişinău, Elena Băsescu a asigurat că va fi prezentă şi în campania electorală pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova, ce vor avea loc pe 5 aprilie.
Vezi si
Libertatea mass-media de peste Prut, in atentia PE

No comments: