Pages

Friday, January 30, 2009

Apel disperat din Timoc. Parintele Boian cu buldozerele la poarta Bisericii. BOR cere interventia MAE. Protest la Ambasada Serbiei

O nouă acţiune antiromânească pe Valea Timocului

Patriarhia Română a luat act cu îngrijorare de decizia Primăriei din Negotin, Serbia, de demolare a fundaţiei noii biserici cu hramul Sfântul Niceta de Remesiana de la Malainiţa, ctitorită de Părintele Protopop Boian Alexandrovici, în pofida faptului că fuseseră acordate toate avizele necesare construcţiei. Considerăm că această decizie constituie o nouă provocare a autorităţilor sârbe de pe Valea Timocului, menită să afecteze păstrarea identităţii de neam şi limbă a populaţiei româneşti de pe acele meleaguri.
În acest sens, Patriarhia Română a solicitat sprijinul Ministerului de Externe al României pentru a interveni pe lângă autorităţile în drept şi a nu se da curs respectivei hotărâri a Primăriei din Negotin, respectându-se astfel libertatea de exprimare în limba maternă a credinţei românilor timoceni, în conformitate cu legislaţia europeană.
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Comunicat de Presa: Protest la ambasada Serbiei din Bucuresti!
Luand act de ultimatumul de 15 zile dat de autoritatile din Negotin (Serbia), in data de 21 ianuarie a.c., parintelui Boian Alexandrovici, Protopop de Dacia Ripensis, pentru daramarea fundatiei celei de a doua biserici romanesti din Valea Timocului, Asociatia Noua Dreapta anunta organizarea unei pichetari de protest in fata Ambasadei Serbiei la Bucuresti (Calea Dorobantilor nr. 34, langa ASE).
Manifestarea este autorizata de Primaria Capitalei si va avea loc luni 2 februarie a.c., intre orele 10:00 - 12:00. Va trimitem totodata in atasament apelul disperat al parintelui Boian Alexandrovici si facem apel la dvs. sa va aplecati asupra situatiei dezastruoase a celor peste 350.000 de romani timoceni supusi de aproape 200 de ani unui intens si agresiv proces de asimilare (limba romana gonita din biserici, interzisa in scoli, cartile sfinte romanesti arse, legaturile cu Romania taiate, circulatia publicatiilor romanesti interzisa).

No comments: