Pages

Saturday, January 31, 2009

EXTERNET: Primul presedinte de culoare al Partidului Republican American. Fratele lui Obama arestat in Africa pentru posesie de marijuana


Noul presedinte al Partidului Republican American este, pentru prima oara, un politician de culoare, afro-american: Michael Steele. Membrii Comitetului National Republican l-au ales, vineri, presedinte, pe fostul guvernator adjunct al statului Maryland, dupa sase runde tumultoase de vot, informeaza CNN.

In Africa, fratele vitreg al lui Barack Obama a fost arestat pentru posesie de marijuana

George Obama, fratele vitreg al presedintelui american Barack Obama, a fost arestat de politia din Kenya pentru posesie de marijuana, au anuntat sambata autoritatile kenyene, relateaza CNN, potrivit NewsIn. Inspectorul Augustine Mutembei a precizat ca George Obama a fost arestat pentru posesie de canabis, cunoscut in Kenya drept "bhang", si ca a opus rezistenta in momentul arestarii. George Obama este in arest la o sectie de politie din Nairobi si urmeaza sa fie prezentat in fata instantei luni. Fratele vitreg al lui Barack Obama a negat in fata presei toate acuzatiile, spunand: "M-au luat din casa. Nu stiu ce de sunt acuzat".George Obama si noul preşedinte american se cunosc foarte putin. George a fost una dintre rudele apropiate ale lui Obama care nu s-a dus la investirea presedintelui la Washington, saptamana trecuta.In cartea sa "Dreams from my father", Obama descrie intalnirea initiala cu George drept "dureroasa".
George locuieste in Huruma, un cartier sarac din Nairobi, iar certificatul sau de nastere atesta ca este fratele vitreg al presedintelui american. Tatal lui Barack si George Obama a murit cand George avea doar sase luni. Spre deosebire de bunica sa din Kogela, George Obama a beneficiat de foarte putina atentie din partea presei pana in august 2008, cand au inceput sa fie scrise diverse articole. "Vanity Fair", editia de Italia, a scris ca George Obama traieste intr-o coliba si castiga mai putin de un dolar pe zi, lucruri care l-au infuriat pe fratele vitreg al presedintelui. "Am fost crescut bine. Si acum traiesc bine", a spus George.George Obama, care are in jur de 20 de ani, spunea atunci ca invata pentru a deveni mecanic si ca incerca sa ajute comunitatea cat de mult poate. (ZIUA Online)

No comments: