Pages

Wednesday, January 28, 2009

O victorie importanta: Patriarhia se pronunta, in sfarsit, in cazul biocipurile. Sfantul Sinod al BOR va analiza situatia pe 25-26 februarie

Precizare a Biroului de Presă al Patriarhiei Române în legătură cu problema paşapoartelor biometrice

În legătură cu opiniile exprimate în dezbateri publice şi pe diferite site-uri referitoare la problema paşapoartelor biometrice, precizăm următoarele:
Biserica Ortodoxă Română nu aprobă iniţiative particulare şi de grup, fără consultarea şi binecuvântarea ierarhului locului, care provoacă mai mult tulburare, decât să clarifice problema. În vederea formulării unui punct de vedere oficial în cadrul şedinţei Sfântului Sinod din zilele de 25-26 februarie 2009, Patriarhia Română a solicitat Direcţiei Paşapoarte din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor lămuriri privitoare la paşapoartele biometrice şi în ce măsură datele cuprinse în acestea nu aduc atingere libertăţii şi demnităţii persoanelor umane.
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

1 comment:

Anonymous said...

Cu regret observ ca din nou Patriarhia evita sa ia o pozitie sincera si corecta cand e vorba de apararea valorilor crestine.

Referirea la "opiniile exprimate în dezbateri publice şi pe diferite site-uri" din Comunicatul Patriarhiei arata ca deja mesajele si postarile de pe felurite site-uri, intr-un cuvant campania de informare pe tema cip-urilor, a inceput sa aiba rezultate, iar lumea se trezeste, ceea ce pe unii ierarhi din biserica ii deranjeaza.

Mai ciudata este insa dezaprobarea BOR fata de "initiative particulare si de grup..." ! La ce fel de "tulburare" s-o referi comunicatul BOR ?! Ar trebui sa acceptam in liniste sa se intruneasca Sinodul cand o putea el, in martie, si pana atunci sa ne obisnuim cu ideea, sa ne "linistim", sa acceptam lepadarea de Hristos si sfarsitul libertatii noastre !?

Lupii in piei de oaie care conduc acum BOR isi imagineaza ca poate se vor linisti lucrurile pana pe 25-26 februarie, poate poate scapa fara sa dea socoteala !

Le amintim acestor pastori ticalositi ca rolul lor este sa pazeasca turma lui Hristos, nu sa o vanda Satanei pe 30 de arginti !

Si, pentru ca gura pacatosului adevar graieste, intelegem ca Sinodul vrea sa afle "în ce măsură datele cuprinse în acestea (noile pasapoarte NU aduc atingere libertăţii şi demnităţii persoanelor umane." ADICA NU II INTERESEAZA IN CE MASURA ADUC atingere.. ca probabil despre asta stiu, dar tac malc...