Pages

Wednesday, January 28, 2009

ZIUA: Biserica cere oprirea "vanzarii sufletelor". Patriarhia vrea lamuriri despre pasapoartele biometrice

Patriarhia vrea lamuriri despre pasapoartele biometrice
Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpa­ra sau vinde decat numai cel ce are sem­nul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. (Apocalipsa, 13:16-17).


Biserica Ortodoxa Romana a solicitat Directiei Pasapoarte sa spuna in ce masura datele cuprinse in viitoarele documente de calatorie in strainatate nu aduc atingere libertatii si demnitatii persoanelor. Pornind de la cuvantul parintelui Iustin Parvu, de la Manastirea "Petru Voda" din Neamt, teologi respectabili invoca folosirea Numarului Fiarei intr-un "plan demonic" ce ar duce la dictatura globala.
Centrul National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice a inceput sa produca noile tipuri de pasapoarte la inceputul acestui an. Incepand cu 31 decembrie 2008, Romania poate emite pasapoarte electronice in conformitate cu Regulamentul nr. 2252/2004 al CE, privind standardele pentru elementele de securitate si elementele biometrice integrate in pasapoarte si in documente de calatorie emise de statele membre. Conform OUG nr. 94/2008, personalizarea pasapoartelor electronice se realizeaza de catre CNUPPE, care functioneaza in structura Directiei Generale de Pasapoarte a MAI. Initiativa a generat numeroase proteste si controverse, pornindu-se in special de la conotatii religioase cu trimitere la pasaje biblice vechi de doua milenii, care fac o conexiune intre temutul "numar al Fiarei", 666, si masuri luate la scara planetara pentru inrobirea totala a fiintei umane. "Patriarhia Romana a solicitat Directiei Pasapoarte din cadrul MAI lamu­riri privitoare la pasapoartele biometrice si in ce masura datele cuprinse in acestea nu aduc atingere libertatii si demnitatii persoanelor", a comunicat, ieri, Biserica Ortodoxa.
Biserica cere oprirea "vanzarii sufletelor"
"Nimeni din Guvern nu s-a gandit sa supuna aceasta tema dezbaterii publice, ca o problema de etica cetateneasca sau de etica biometrica a tehnologiei moderne, asa cum s-ar cuveni unei tari democratice, la care se pare ca suntem doar figuranti. Propun ca implementarea cip-urilor biometrice sa fie amanata, pana ce aceasta problema va fi dezbatuta public", a spus preotul profesor Mihai Valica, de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi. Pornind de la cuvantul parintelui Iustin Parvu, de la Manastirea "Petru Voda" din judetul Neamt, care cerea "poporului ortodox" sa nu permita introducerea acestui tip de document, au avut loc numeroase luari de pozitie, pana la strangerea de semnaturi in sprijinul ideii de organizare a unei dezbateri publice pe tema amintita.
"In spatele acestui sistem de insemnare a oamenilor, de codare si stocare a datelor de identificare se ascunde o intreaga dictatura, un intreg plan demonic, prin care de buna voie iti vinzi sufletul diavolului. Insemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte masuri luate pentru controlul absolut al fiintei umane. Dragii mei, dupa cum proorocesc Sfintii Parinti, primirea acestui semn este lepadarea noastra de credinta (...) Nu primiti acest insemn diavolesc care va rapeste ceea ce va apar­tine dreptul la identitate, dreptul la unicitate si originalitate, al fiecarei fiinte umane!", solicita parintele Iustin Parvu, care si-a argumentat pozitia intr-un interviu amplu pentru ziarul ZIUA.
"Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase", se spune in Apocalipsa. Codul 666 este "numar de om", oricare ar fi el si reprezinta o structura genetica cunoscuta de mii de ani, din momentul scindarii evo­lutiei genetice a programelor de ingi­nerie genetica, respectiv a conflic­tului dintre Dumnezeu si Satana. Numarul de om nu are nici o legatura cu ADN-ul somatic, ci exclusiv cu ADN-ul energetic informational, dupa cum inter­preteaza analistii acestei teorii.
Adrian-Nicolae POPESCU
Patriarhia cere lamuriri despre pasapoartele biometrice
Proteste de strada
Coalitia Impotriva Statului Politienesc anunta doua actiuni stradale de protest fata de introducerea documentelor de identitate cu cip biometric si instaurarea controlului total al mijloacelor de comunicare electronice. Prima demon­stratie va avea loc duminica, 1 februarie 2009, intre orele 12.30 si 14.30, in Bucuresti, la Crucea de la poalele Dealului Patriarhiei, in Piata Unirii. A doua manifestatie de protest va avea loc miercuri, 4 februarie 2009, intre orele 12.30 si 14.30, in Bucuresti, Piata Victoriei, in fata sediului Guvernului Roma­niei. "Coalitia saluta initia­tiva ziarului ZIUA, de a contesta la Curtea Constitu­tionala, prin Avocatul Popo­rului, Legea 298/2008 si reafirma ca va actiona de asemenea pentru desfiin­tarea acestor acte anti-con­stitutionale si pentru pro­tectia drepturilor cetate­nilor romani in fata abuzu­rilor statului". (Victor RONCEA)
Vezi si
ZIUA a lansat dezbaterea in sedinta publica a normelor privind legea interceptarilor
Normele Politiei Politice
ZIUA solicita dezbaterea in sedinta publica a normelor privind legea interceptarilor * Ziarul nostru ii cere ministrului Comunicatiilor, Gabriel Sandu (foto), sa aplice Legea 52 privind transparenta actului de guvernare si sa contribuie la democratizarea acestui act normativ * ZIUA a depus o sesizare si la Avocatul Poporului, de atacare la Curtea Constitutionala a Legii 298/2008 * Dezbaterea publica pe marginea acestor norme este imperios necesara deoarece ele creeaza cadrul actiunilor legale de Politie PoliticaNu exista control parlamentar, tehnic sau de alta natura * Nimeni nu verifica softurile si echipamentele cu care se fac interceptarile telefoanelor, ale email-urilor sau sms-urilor * Personalul care stocheaza datele nu are certificat ORNISS, desi lucreaza cu date secrete, si nici CNSAS, ceea ce inseamna ca pot fi si securisti * Capitolul "tehnicitate" cuprinde doar 88 de cuvinte, lasand loc multor abuzuri * Daca un virus ar patrunde in sistemul de interceptare si-ar scrie o convorbire ipotetica intre Emil Boc si Nutu Camataru, probele manipulate ar putea fi folosite in instanta fara nicio problema * In normele de aplicare nu este descris softul utilizat pentru stocarea datelor si nici cum se avizeaza acesta * In SUA exista o subcomisie a Senatului care selecteaza firma ce face auditul acestor softuri * ZIUA mai solicita MCSI, in baza Legii 544/2001, numele persoanelor care au intocmit si avizat normele de aplicare, pentru a verifica daca acestia nu cumva sunt securisti

Nu exista proceduri legale
Raspunsul la preocuparile noastre legitime privind atingerea drepturilor fundamentale ale omului de catre Legea 298/2008 a venit odata cu elaborarea, de catre Ministerul Comunicatiilor (MCSI), a proiectului de norme pentru aplicarea legii. Am primit proiectul de norme de la MCSI, cu explicatia ca vor fi postate pe site dupa rezolvarea unor probleme tehnice. In normele de aplicare, MCSI aloca doar 88 de cuvinte capitolului "Tehnologia". Nu...
Operatorii pot fi securisti
Despre gestionarii datelor stocate nu se spune nimic. Din moment ce informatiile sunt secrete, ar trebui ca gestionarii sistemului sa aiba certificat ORNISS (Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat). Asadar, nu se verifica daca persoanele ce gestioneaza stocarea datelor sunt colaboratori ai serviciilor secrete, ofiteri acoperiti, fosti securisti sau chiar spioni straini. Chiar daca in ochii organelor...
S-au legalizat abuzurile
Proiectul de norme ignora Legea 298, pe care pretinde ca o aplica. In lege se mentioneaza masuri tehnice si organizatorice in vederea protejarii datelor impotriva stocarii, prelucrarii sau accesarii ilicite. Dar normele nu precizeaza in ce constau aceste masuri, cine si cum le intreprinde. Legea mai spune ca numai personalul autorizat are acces la date. Normele nu stabilesc insa cine si cum autorizeaza personalul....

No comments: