Pages

Monday, January 26, 2009

Proteste de strada impotriva instaurarii statului politienesc. Conferinta azi la Sala Dalles pe tema cipurilor biometrice si a semnelor vremii

Marti, Ora 18.00, Grupul Areopag organizeaza o conferinta publica la Sala Dalles, langa Libraria Noi, pe tema cipurilor biometrice si a semnelor vremii. Vor vorbi: ieromonah Ioan Sismanian, Maica Ecaterina si teologii Danion Vasile si Laurentiu Dumitru.

Totodata, ieri s-a dat publicitaii urmatorul Comunicat:

Coalitia Impotriva Statului Politienesc anunta doua actiuni stradale de protest fata de incercarea de restrangere a drepturilor inalienabile ale cetatenilor romani prin introducerea documentelor de identitate cu cip biometric si instaurarea controlului total al mijloacelor de comunicare electronice.

Prima demonstratie va avea loc duminica, 1 Februarie 2009, intre orele 12.30 si 14.30, in Bucuresti, la Crucea de la poalele Dealului Patriarhiei, in Piata Unirii.
A doua manifestatie de protest va avea loc in ziua de miercuri, 4 Februarie 2009, intre orele 12.30 si 14.30, in Bucuresti, Piata Victoriei, in fata sediului Guvernului Romaniei.

Coalitia Impotriva Statului Politienesc este o organizatie fara personalitate juridica, deschisa tuturor persoanelor si asociatiilor dispuse sa apere Constitutia tarii si drepturile fundamentale ale cetatenilor romani, formata in prezent din mai multe organizatii civice, printre care: Asociatia Adevar si Dreptate, Asociatia Civic Media, Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor (APADAR), Grupul Independent pentru Democratie (GID), s.a.

Campaniile Coalitiei Impotriva Statului Politienesc vizeaza desfiintarea masurilor adoptate de stat pentru Controlul Total al populatiei, respectiv:
1) Obligativitatea introducerii cipurilor biometrice in toate documentele de identitate – prin Hotararea de Guvern nr. 1566/15.12.2008 - contrar Articolului 23 din Constitutia tarii - Libertatea individuala si siguranta persoanei sunt inviolabile - respectiv a Articolului 29 - Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma; si
2) Legea privind inregistrarea si inmagazinarea tuturor comunicatiilor electronice personale ale cetatentilor Romaniei - Nr. 298/2008 - contrar Articolului 26 din Constitutia tarii - care obliga autoritatile publice sa respecte si sa ocroteasca "viata intima, familiala si privata"; a Articolului 28 - Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonice si al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil; si a Articolului 53 - care prevede ca "restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii".

Coalitia Impotriva Statului Politienesc este fidela Apelului Parintelui Justin Parvu - "Luptati pana la capat! Nu va temeti!" - si este bazata pe reactia categorica si imediata a cetatenilor informati ai Romaniei, exprimata prin semnaturile la Petitia "Impotriva cipurilor cu date biometrice premergatoare pecetluirii cu numarul Fiarei, 666" http://www.petitiononline.com/NU666/petition.html - peste 10.000 de semnatari - si la "Petiţia impotriva (si pentru abolirea) legii nr. 298/2008 (privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii...) http://www.petitieonline.ro/petitie-p37662052.html - peste 15.000 de semnatari, ambele in crestere vertiginoasa.

Coalitia Impotriva Statului Politienesc saluta initiativa ziarului ZIUA de a contesta la Curtea Constitutionala, prin Avocatul Poporului, Legea 298/2008 si reafirma ca va actiona de asemenea pentru desfiintarea acestor acte anti-constitutionale si pentru protectia drepturilor cetatenilor romani in fata abuzurilor statului.
Asteptam sprijinul si participarea tuturor organizatiilor si persoanelor care doresc sa se implice in acest demers civic.

Secretariatul Coalitiei este asigurat de: Asociatia Adevar si Dreptate - http://www.adevar-si-dreptate.info/, Asociatia Civic Media -http://www.civicmedia.ro/, Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor - http://www.apadar.ro/.

Persoana de Contact: Avocat Mihai Rapcea
GSM: 0727673376 * E-mail: rapcea@gmail.com * E-Group: refuzimplant@yahoogroups.com

No comments: