Pages

Saturday, January 31, 2009

STIRI RFID La ce foloseste scanarea Irisului. Australia experimenteaza identificarea biometrica din mers printr-o companie care doteaza NATO si USArmy



Sub pretextul "luptei anti-terorism" Australia va demara incepand cu acest an un program experimental al companiei Unisys care permite scanarea oculara si identificarea din mers. Sistemul ar fi destinat "simplificarii controalelor la aeroporturi", dupa cum informeaza The Australian. Compania de tehnologie avansata Unisys a declarat ca se afla in negocieri cu Guvernul Australiei si alte organizatii pentru a introduce programul pilot care va permite, intr-o prima faza, identificarea pasagerilor de pe un aeroport prin amprenta irisului, chiar in miscare. Pana acum, identificarea irisului se facea prin stationarea in fata unor camere speciale. Noul sistem "Iris in miscare - Iris on the Move" foloseste un tip de camera capabil sa ia imagini de la distante mai mari si poate tinti oameni in timp ce merg si compara amprenta lor oculara cu cea din baza de date, posibil si fara stiinta acestora.
Practic, daca acest sistem va fi adoptat, pasagerii de pe aeroportul australian, fie ca vor fie ca nu vor, fie ca stiu fie ca nu stiu, vor fii scanati din mers, in folosul "sigurantei cetateanului".
Mike Webber, directorul Unisys pentru zona Asia-Pacific afirma ca circa doua treimi dintre australieni sunt de acord sa-si ofere amprenta oculara bancilor, guvernului sau altor organizatii de securitate daca aceasta inseamna o mai buna siguranta si protectie impotriva furtului de identitate. "Ne asteptam ca pana la sfarsitului lui 2009 sa vedem tehnologie "Iris on the Move" pe tot cuprinsul Australiei", spune Webber.

Unisys doteaza Armata SUA, FBI si NATO

La inceputul acestei luni Corporatia Unisys a anuntat ca a fost admisa de Guvernul SUA pentru a face parte dintre cele patru companii care participa la programul RFID III, dupa selectia facuta de U.S. Army Program Executive Office-Enterprise Information Systems. Programul de mare amploarea RFID III este realizat astfel de Unisys, Systems & Processes Engineering Corporation , Northrop Grumman Information Technology si Savi, o companiei a concernului Lockheed Martin. Contractul se ridica la 428 milioane dolari pentru dotarile cu tehnologie RFID a unor institutii militare si agentii federale americane, precum si a NATO si a altor parteneri ai coalitiei, informeaza compania.

No comments: