Pages

Friday, January 30, 2009

Dupa ce am fost atacati de masonul Prigoana, necredinciosul Tapalaga ne face reclama gratuit: "Pasaport catre delir. Apocalipsa in viziune romaneasca"

Prostul tot prost ramane. In timp ce Silviu Prigoana - care a recunoscut singur in timpul emisiunii de la Antena 2 de azi ca este mason - ataca Biserica si pozitia noastra ferma impotriva bio-cipurilor, un alt necredincios, slujitorul lui Volodea Tismaneanu si Liicheanu, Dan Tapalga de la HotNews si centrala GDS, iese la rampa cu un articol fetid.
E bine, cand cartitele incep sa misune inseamna ca li s-a facut frica si s-a dat ordinul.
Postez tot materialul, complet lipsit de etica si total nedeontologic - ATENTIE HOTNEWS: nu ati solicitat nici o opinie contrara sau macar independenta! - doar pentru a va amuza si dvs. (In paranteza fie spus, singurul for care este laudat este... AZEC! Poate urmeaza asemenea aprecieri si pentru un alt...for. Cine stie?...)
Imaginati-va cata reclama gratuita ne face.
La ora cand preiau materialul are deja 8000 de accesari.
Un frate de la http://www.manipularea.blogspot.com/ ne-a facut un clip pe YouTube, prezentat de Tapa-laga drept mostra a nebuniei. Se alatura astfel si el unei companii cat se poate de selecte, de "nebuni". Nu-i mai amintesc ca sunt prea mari pentru noi si Romania. Eu ii multumesc!
Ultima lupta: rezistenta prin informatie!

Pasaport catre delir. Apocalipsa in viziune romaneasca - de Dan Tapalaga - HotNews.ro
Vineri, 30 ianuarie 2009, 13:31
Apocalipsa ascunsa in documentele biometrice

Cum sa nu te crucesti cand pe net circula un asa numit studiu, atribuit unui doctor in teologie din Iasi, intitulat Romania un posibil loc al pecetluirii apocaliptice, prezentat drept pozitia aproape oficiala a BOR sau cu precizarea ca e facut cu binecuvantarea IPS Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei? Ce sa mai crezi cand Patriarhia, in loc sa condamne fara echivoc delirul mistic al propriilor slujbasi si sa se delimiteze prompt de actiunile unor glumeti care vad chipul Satanei in noile pasapoarte biometrice, anunta sobru ca a solicitat date oficiale de la Ministerul de Interne si ca va cerceta cazul in sedinta Sfantului Sinod din 25-26 februarie?
Reactionand astfel, Patriarhia legitimeaza scenariile vestitorilor Apocalipsei din Romania si adanceste confuzia printre enoriasii sai pregatiti sa infrunte Satana din cip. Altfel spus, Biserica Ortodoxa sugereaza ca e ceva necurat cu cip-urile, pasapoartele biometrice si alte dracovenii made in UE si SUA.
Patriarhul Daniel ar trebui sa se simta adanc rusinat ca, la originea jenantelor teorii apocaliptice/conspirationiste raspandite prin presa, cu puternice mesaje politice anti-UE si anti-americane, stau cativa popi cu viziune de Ev Mediu Timpuriu, foarte activi in fosta sa Mitropolie.
Greu de descris in cateva cuvinte grozaviile din asa numitul studiu, de care s-au delimitat doar cativa preoti, nu si institutia Patriarhiei, desi el zburda pe net si prin presa de prin 21 ianuarie.

Cipul si rachetele din satelit

Ca sa va faceti totusi o vaga idee, doctorul in teologie de la Iasi ajunge la concluzii comice pentru orice crestin cu scaun la cap, dar paguboase si periculoase in cazul enoriasilor mai slab informati. Pentru ei, Biserica ar trebui sa fie loc de emancipare si deschidere fata de lume, nu de indobitocire si izolare fata de modernitate, tehnologie si cam tot ce inseamna progres. Or, Biserica Ortodoxa isi rateaza din nou misiunea, cu doctori in teologie care, in numele ei, scriu asta:
“Monitorizarea prin satelit pe baza identificarii faciale reprezinta o amenintare la propria viata, daca luam in consideratie ghidarea rachetelor antipersoana prin satelit. O eventuala lovitura de stat omoara orice persoana cu ajutorul rachetelor ghidate dupa recunoastere faciala. Tehnic acest lucru este deja posibil. Deci cip-ul biometric poate servi si la terorism, ucideri si crima organizata”.
Dar studiul profesorului care cheama Sinodul sa ia in discutie noile pasapoarte biometrice ceea ce, iata, s-a si intamplat, pare totusi inofensiv fata de teoriile raspandite pe blogurile unor asa zisi (?! - nota mea) ieromonahi, pe unele site-uri crestin ortodoxe sau asociatii legionaroide.

Fiara din Monitorul Oficial

Pe scurt, o parte a lumii crestin-ortodoxe din Romanaia pare convinsa ca noile pasapoarte biometrice contin toate semnele Apocalispei: codul de bare, 666, Satana, noua ordine mondiala. Astfel de povesti prind cel mult la pustimea de zece ani si incing creierii conspirationistilor din toata lumea, insa nu sunt nicaieri obiect de dezbateri publice serioase. Patriarhia le-a validat insa printr-o vinovata tacere urmata de promisiunea discutarii problemei pasapoartelor biometrice intr-o sedinta a Sfantului Sinod.
Conspirationistii au identificat cumplita cifra 666 pana si in monitorul oficial. Una din zecile de ordonante, hotarari si norme metodologice iese prost la numerotarea in MOF, avand in dreptul ei nefericita cifra 1.566 care devine astfel inca o proba ca pasaportul biometric sta sub semnul Fiarei.
Poate vi se pare o gluma proasta, dar peste doua zile va avea loc in Bucuresti un protest de strada, sub o cruce evident, organizat de o asa numita Coalitie Impotriva Instaurarii Statului Politienesc. N-are rost sa pomenim numele lor, zbaterea luptatorilor cu Satana trebuia sa ramana cel mult o curiozitate pentru spitalele de psihiatrie. Pe net mai circula vreo doua petitii on-line impotriva pasapoartelor biometrice, care au strans cateva mii de semnaturi (in realitate peste 30.000! - nota mea).

BOR, falanga CEDO?

Turmelor de oite ratacite Patriarhia le-a facut jocul acum cateva zile anuntand ca a cerut oficial date de la Ministerul de Interne iar cazul pasapoartelor biometrice va fi discutat in sedinta Sfantului Sinod din 25-26 februarie. BOR incearca sa-si justifice amestecul in treburile statului sub pretextul ca doreste sa vada “in ce masura datele cuprinse in acestea nu aduc atingere libertatii si demnitatii persoanelor umane”.
A devenit cumva BOR falanga CEDO si noi n-am aflat? Ce treaba are Biserica Ortodoxa cu drepturile omului si cu problemele statului laic? Ne transformam incet in stat religios, in care capii bisericii supervizeaza mai nou actele autoritatilor publice?
E adevarat ca, pe 22 ianuarie, doi preoti ortodocsi si specialisti IT de la pasapoarte s-au caznit intr-o conferinta de presa sa trateze subiectul pasapoartelor biometrice de pe pozitii normale, fiind pusi in situatia ridicola de a demonstra ca Apocalipsa nu vine odata cu pasaportul biometric iar Satana nu-si are salasul in cip.
E adevarat ca sunt si preoti ortodocsi, putini e drept, si cateva asociatii crestine bine intentionate (asta e AZEC-ul! - nota mea :-) care se lupta cu obscurantismul jenant predicat de cativa clerici exaltati (!) si ne invata in anul de gratie 2009 ca n-ar trebui sa ne temem de tehnologie.
E adevarat ca noile pasapoarte biometrice pot genera teme de dezbatere, insa fara legatura cu Biserica. Putem discuta daca suntem de acord cu amprentarea, numai ca pana una alta nu te obliga nimeni sa-ti faci pasaport biometric. Masurile suplimentare de siguranta le-au cerut Statele Unite si le-au introdus europenii printr-o directiva, e adevarat si asta. Numai ca n-au facut-o in baza vreunui plan conspirationist impotriva omenirii, ci dupa conspiratia terorismului islamic impotriva democratiilor occidentale, mai precis dupa atentatele din 9/11.

Specialisti in Apocalipsa

Putem discuta in ce masura datele private stocate in cipurile din pasaport – care, spre stiinta preotilor pusi pe studii, nu sunt implantate in cap sau sub piele – sunt inviolabile, putem discuta despre riscul furtului de identitate, despre protectia vietii private etc. Deci, putem purta discutii pur tehnice sau juridice pe tema pasapoartelor biometrice, cum s-a intamplat in Marea Britanie sau alte tari europene, dar aratam cam salbatici daca organizam false dezbateri teologice. Doar in tari nationalist-ortodoxe ca Rusia, Grecia si Serbia mai intalnim delirul mistic si isteria primitiva de la noi.
Pasiunea presei pentru delir, fabulatie si manipulare este nesfarsita. Am omorat deja cateva tematici mari cu nebunia noastra. N-am discutat despre Directiva retinerii datelor de trafic, ci despre Marea Ascultare. N-am discutat despre modernizarea statului prin modificarea Constitutiei ci despre Dictatura lui Basescu. Nu vom discuta despre siguranta datelor private si amprentare, ci despre Satana tupilata in pasaportul biometric. De altfel, unii cupleaza toate trei temele de mai sus ca sa demonstreze ca ne paste ceva nasol: statul politienesc.
Nu discutam rational, statistic sau axati pe solutii despre criza economica, ci panicard sau in cheie politica, de pe pozitii populiste sau demagogice, privind cu ura catre banci si “finantele mondiale”. Iar toate temele de mai sus le tratam invariabil de pe pozitii conservatoare, strabatuti de un fior nationalist tot mai pronuntat, bantuiti de frici conspirationiste, rascoliti de uri anti-occidentale, convinsi fiind ca ne era mai bine in troaca noastra balcanica fara toate complicatiile UE, NATO etc.
Din prostie sau igoranta, dintr-o eroare continua sau din calcul politic, Romania se rupe in fiecare zi de lumea occidentala prin felul neaos, profund original, in care se raporteaza la temele majore care o framanta. Si totusi: cui foloseste sa ne indobitocim metodic, de buna voie, uneori cu concursul unor institutii care se bucura de credibilitate, cum e Biserica Ortodoxa?

Nota: Amploarea nebuniei o puteti masura in link-urile de mai jos (inclusiv filmulete anti-pasaport)http://www.basilica.ro/ro/stiri/precizare_a_biroului_de_presa_al_patriarhiei_romane_in_legatura_cu_problema_pasapoartelor_biometrice.html
http://savatie.wordpress.com/2009/01/22/o-parere-aproape-oficiala-a-bor-despre-cipuri/
http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgiNU666&401
http://www.youtube.com/watch?v=VkQEtQo3u9s
http://www.youtube.com/watch?v=Y5Y7n_a5Tx4
http://proortodoxia.wikiforum.ro/actualitati-ortodoxe-f17/pasapoarte-biometricecip-urinumarul-666-t196.htm

Ha, ha, ha! - Nota mea

3 comments:

Anonymous said...

Nu se poate asa ceva! N-am citit in viata mea un atac mai abject la adresa crstinilor in Romania. Dar se pare ca musai-musai sa disparem din peisaj. Cine se teme oare atat de tare de noi?

Iuliana said...

Care va sa zica nu da bine in Europa sa fii nationalist-ortodox, sa gandesti, sa-ti pui intrebari si sa aperi drepturile? Contravine imaginii oitei blande ce se lasa injunghiata fara sa protesteze. Crestinul trebuie sa exceleze prin ...supusenie tembela in fata unor degenarati care nici macar nu-si dau seama ce fac, nu? "Fiti intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii", a spus Mantuitorul, dar tot El a spus destul de raspicat ca a venit sa aduca sabie pe pamant, sa desparte binele de rau si credinta de necredinta. Crestini, nu lesati chipul lui Dumnezeu din voi sa fie terfelit! E o datorie.

Adrian said...

Daca va interesati o sa vedeti ca aveti de ce sa fiti ingrijorati in legatura cu cip-urile. Faptul ca au sau nu nr.666 e irelevant. Informati-va. Terorismul este doar un pretext pentru ingradirea libertatii tuturor. Cautati pe google "new world order" si trageti concluzia singuri.