Pages

Thursday, February 5, 2009

URSSE O parte din Parlamentul European vrea sa forteze Romania sa recunoasca ilegala independendenta a provinciei Kosovo

281 de eurodeputatii au cerut statelor membre UE sa recunoasca independenta Kosovo

Eurodeputati au cerut azi, intr-o rezolutie fara caracter de constrangere, celor cinci state membre UE care nu au recunoscut independenta provinciei Kosovo, sa faca acest lucru, informeaza AFP, preluata de NewsIn. Eurodeputatii "incurajeaza statele membre UE" sa recunoasca independenta Kosovo. Votul din Parlamentul European a fost de 281 voturi pentru si 229 impotriva. Cipru, Spania, Grecia, Slovacia si Romania au refuzat sa recunoasca independenta fostei provincii sarbe, fie din solidaritate cu Serbia, fie pentru ca nu vor sa creeze un precedent. Eurodeputatii saluta "desfasurarea reusita" a Misiunii europene de politie si justitie in Kosovo, care a devenit operationala in decembrie, transmite Ziua Online.
Kosovo, o entitate construita pe crima si hotie internationala, a fost pana in prezent recunoscut ca "independent" de doar 54 de state din cele 193 cate are intreaga lume. Cu toate acestea, minoritatea celor 54 vrea sa impuna o schimbare la un an de la "aniversarea" actului ilegal, proclamat pe 17 februarie 2008.
Foto dreapta: Fresca din secolul al XIV-lea de la Manastirea Decani din Kosovo
Foto stanga: Viata la manastire dupa invazie
Sursa: http://www.kosovo.net/

No comments: