Pages

Tuesday, February 3, 2009

Coalitia Impotriva Statului Politienesc merge maine la Guvern. Cererea de Interventie la Curtea de Apel

Coalitia Impotriva Statului Politienesc, constituita ca raspuns civic la aparitia Hotararii de Guvern 1566/2008 privind Pasapoartele Biometrice si a Legii 298/2008 privind controlul electronic al populatiei anunta un nou protest public, maine, intre orele 12.30 - 14.30, in fata Guvernului Romaniei, Piata Victoriei Nr 1.
Reprezentantii Coalitiei au solicitat o intrevedere cu membri ai Guvernului Romaniei in vederea depunerii unui studiu profesionist asupra pericolelor de securitate, sociale si religioase ale introducerii obligatorii a Cipului biometric bazat pe tehnologia identificarii prin unde radio (RFID), insotit de o lista de 10 000 de semnaturi olografe, pe suport de hartie, impotriva Pasapoartelor Biometrice. Aceste semnaturi, stranse in doar doua saptamani, se adauga la cele peste 30 000 de persoane care au contestat – prin doua petitii online - legalitatea si constitutionalitatea prevederilor Hotararii de Guvern nr. 1566/15.12.2008 privind pasapoartele biometrice si a Legii 298/2008, sesizata de ziarul ZIUA la Avocatul Poporului pentru Curtea Constitutionala. Strangerea semnaturilor continua in vederea altor actiuni. Acestea pot fi trimise si la Manastirea Petru Voda, Comuna Poiana Teiului, Judetul Neamt.
Incepand cu data de maine, Coalitia Impotriva Statului Politienesc va inceta orice manifestatie de strada, imediat dupa depunerea studiului si a listei de semnaturi la Guvernul Romaniei, asteptand anuntarea unei pozitii oficiale din partea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane - care se va intruni la data de 25-26 februarie - cu privire la noile masuri de supraveghere si control ale populatiei ce au ingrijorat deopotriva numerosi crestini ortodocsi, duhovnici si ierarhi, cat si organizatii ale societatii civile.
Sfantul Sinod este cea mai inalta autoritate institutionala a BOR nu doar pentru toate problemele dogmatice si canonice, ci si pentru cele bisericesti de orice natura. Asteptam asadar, cu fiiasca supunere, indrumarea si pronuntarea Sfantului Sinod pe aceasta tema - a restrangerii libertatii omului prin masuri ale statului considerate abuzive, excesive si ilegal.
Constituţia Romaniei consfinteste drepturile constitutionale privitoare la viata intima si privata a persoanei, precum si cele referitoare la libertatea de gandire, constiinta si religie. In vederea protejarii acestor drepturi legitime, in acest interval, pana la data sedintei Sfantului Sinod, Coalitia Impotriva Statului Politienesc a trecut deja la masuri de actiune civica in instanta. Astfel, in data de 11 februarie, la Curtea de Apel, incepand cu ora 9.00, va avea loc judecarea cererii de suspendare privind Hotararea de Guvern nr. 1566/15.12.2008.
Pentru sprijinirea actiunii deschise la Curtea de Apel Bucuresti impotriva Guvernului Romaniei in vederea suspendarii introducerii obligatorii a pasapoartelor biometrice, cei care doresc sa se implice in proces o pot face completand si trimitand pe adresa Curtii de Apel Bucuresti (Splaiul Independentei nr.5, Sector 4, 050091 Bucuresti) pana la data de 09.02.2009 cererea de interventie anexata documentului prezent.
Precizam ca la aceasta cerere de suspendare s-au mai formulat deja cereri de interventie din partea altor sute de persoane.
Desemenea cei interesati se pot prezenta si pot depune si la termenul de judecata de la Curtea de Apel din data de 11 februarie cereri de interventie in nume propriu.

Coalitia Impotriva Statului Politienesc -
Asociatia Civic Media, Asociatia Adevar si Dreptate, Asociatia pentru Protectia si Apararea Drepturilor Refugiatilor din Romania, Grupul Independent pentru Democratie, s.a.
3.02.2009

Purtator de Cuvant,
George Roncea
GSM: 0722 61.00.13
E-Group: refuzimplant@yahoogroups.com
Portal: http://www.nunemaispionati.org/

COALITIA IMPOTRIVA STATULUI POLITIENESC este persoana de drept privat fara personalitate juridica, constituita prin acordul mai multor organizatii ale societatii civile care au luat atitudine publica fata de nelegalitatea si neconstitutionalitatea prevederilor Hotararii de Guvern nr. 1566/15.12.2008 privind noile pasapoarte biometrice si de nelegalitatea si neconstitutionalitatea Legii nr. 298/2008 privind inregistrarea comunicatiilor.

Modelul cererii de interventie
Curtea de Apel Bucureşti
Secţia a VIII- a Contencios Administrativ şi Fiscal
Completul 5 fond
Dosar nr. 543/2/2009
Termen: 11.02.2009

DOMNULE PREŞEDINTE
Subsemnatul/a ………………………….., cu domiciliul în ……………., str. ………………. nr. ………, bloc ….., etaj …., apart. …., Sector/Judeţ …..…, formulez potrivit art. 49 şi următoarele Cod Procedură Civilă, prezenta

CERERE DE INTERVENŢIE ÎN INTERES PROPRIU

În dosarul nr. 543/2/2009 al Curţii de Apel Bucureşti Secţia a VIII- a Contencios Administrativ şi Fiscal, având ca petenţi Cabinet Individual de Avocatură Rapcea Mihai şi asociatiile Civic Media si Adevăr şi Dreptate, iar ca pârât GUVERNUL ROMÂNIEI, în cauza având ca obiect cererea de suspendare a dispoziţiilor Hotărârii de Guvern nr. 1566/2008 din 25/11/2008 publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 842 din 15/12/2008 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 557/2006 privind stabilirea datei de la care se pun în circulaţie paşapoartele electronice, precum şi a formei şi conţinutului acestora, precum şi a punctului privind „Dezvoltarea cooperării interinstituţionale pe teritoriul naţional prin: … integrarea datelor biometrice în documentele de călătorie, în scopul creşterii gradului de securitate al acestora;” din CAPITOLUL 24 - Ordine publică şi siguranţa cetăţeanului al Programului de guvernare 2009 2012 din 22/12/2008 publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 869 din 22/12/2008.
Solicit admiterea în principiu a cererii de intervenţie în interes propriu şi introducerea mea în această cauză.
Pe fondul cauzei, solicit admiterea cererii de suspendare a dispoziţiilor Hotărârii de Guvern nr. 1566/2008 din 25/11/2008 publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 842 din 15/12/2008 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 557/2006.
MOTIVELE CERERII:
ÎN FAPT: subsemnatul justific un interes propriu şi nemijlocit în prezenta cauză prin faptul că sunt cetăţean român, beneficiar al drepturilor constituţionale privitoare la viaţa intimă şi privată a persoanei, precum şi cele referitoare la libertatea de gândire, conştiinţă şi religie, consfinţite prin prevederile art. 20, 26 şi 29 din Constituţia României.
Interesul meu vădit în această pricină este motivat de faptul că actele administrative a căror suspendare a punerii în aplicare se cere, îşi produc efecte şi asupra mea, ca cetăţean român, violându-mi în mod grav drepturile fundamentale constituţionale.
Prin obligarea noastră, a tuturor cetăţenilor români, de a accepta paşapoarte ce conţin cipuri cu date biometrice, ni se răpeşte dreptul la viaţă privată.
ÎN DREPT îmi întemeiez cererea pe disp. art. 49 şi următoarele Cod Procedură Civilă.
Solicit judecarea in lipsa mea a cererii de interventie.
Intervenient
………………………................
Data:
DOMNULUI PREŞEDINTE AL CURŢII DE APEL BUCUREŞTI
SECŢIA a VIII-a CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL "

No comments: