Pages

Monday, February 2, 2009

PERICOLELE CIPULUI RFID Introducerea cipului biometric, un atentat la siguranta nationala. Cum se cloneaza la minut celebrele para-sigure cipuri VIDEO

Chris Paget, un american simpatic, nu este chiar un super-hacker. Dar a inteles cum poate sa cloneze un cip biometric, un dispozitiv de identificare prin unde radio (RFID), mai simplu decat si-au imaginat cateva armate de securisti din UE si SUA, aceiasi care ne impun si noua aceasta afacere monstruoasa, financiara si anti-crestina.
Folosind niste componente tehnice care nu costa mai mult de 250 de dolari, Chris a construit un instrument prin care poate cipurile RFID.
In timpul unei plimbari demonstrative cu masina prin San Francisco, de vreo 20 de minute, Chris a reusit sa copieze integral doua Pasapoarte Biometrice fara ca posesorii lor sa stie.
Paget, citat de revista americana Tech Digest, a afirmat ca a facut aceasta "ilegalitate" doar pentru a arata ca este posibila, si cat de usor este de intreprins.
Interesant ca, in Statele Unite, pe langa grupurile civile si religioase care se opun acestui cip, se adauga si Asociatia de turism a afaceristilor de elita (Association of Corporate Travel Executives - ACTE) a solicitat acelasi lucru Guvernului, din motive de... securitate!
Aviz super para comisarilor nostri.
Demonstratia video mai jos:


Surse:
http://www.techdigest.tv/2009/02/250_kit_lets_yo.html
http://www.crazyengineers.com/forum/ce-infocus/13660-video-hacker-war-drives-san-francisco-cloning-rfid-passports.html
http://www.engadget.com/2009/02/02/video-hacker-war-drives-san-francisco-cloning-rfid-passports/
http://www.toplaptopstore.com/10152/hacker-war-drives-san-francisco-cloning-rfid-passports/

Reactii in presa romana:
EvZ: Cipul care te expuneVIDEO
Dan Arsenie
Luni, 02 Februarie 2009
Un american a arătat dezavantajele unui proiect care urmăreşte securizarea frontierelor Statelor Unite. Identificarea prin frecvenţă radio o metodă de identificare automată care se bazează pe stocarea şi regăsirea datelor la distanţă, folosind dispozitive numite etichete/cipuri RFID. Paşapoartele americane conţin astfel de etichete.Folosind un dispozitiv ieftin conectat la un laptop, Chris Paget a reuşit să citească date de pe paşapoarte şi permisele de conducere a doi cetăţeni americani, fără ca aceştia să poată bănui ceva.
Direct din trafic
Paget, aflat într-o maşină, a condus 20 de minute pe străzile din San Francisco. În acest timp, dispozitivul său a memorat datele de pe două paşapoarte. El putea foarte uşor să "cloneze" respectivele documente, dar scopul său a fost altul: să demonstreze pericolele aferent proiectului de etichetare RFID.Western Hemisphere Travel Initiative (Iniţiativa pentru Circulaţia Persoanelor în cadrul Emisferei de Vest) prevede ca toţi cetăţenii care călătoresc către şi dinspre Canada, Mexic, America Centrală şi de Sud, Caraibe şi Bermudas să prezinte paşaportul sau alt document de identitate acceptat pentru a intra sau reintra pe teritoriul SUA. Scopul WHTI este de a întări securitatea la frontieră şi impune montarea de etichete pe paşapoarte. În prezent, Uniunea Europeană nu aplică controlul paşapoartelor prin RFID. Sistemul de identificare este folosit în diverse aplicaţii:
- măsurarea timpului de la cursele atletice,
- controlul paşapoartelor,
- aplicarea taxelor rutiere pe anumite autostrăzi,
- urmărirea produselor,
- urmărirea locomotivelor şi vagoanelor la căile ferate,
- autentificarea persoanelor care doresc să intre în zone speciale (cu condiţia să-şi fi implantat tag-uri RFID sub piele);
paza şi inventarierea în muzee.

2 comments:

Anonymous said...

Inca un link pe aceasta tema pentru cei interesati:

http://www.theregister.co.uk/2009/02/02/low_cost_rfid_cloner/

Au fost puse in vinzare pe ebay.

Anonymous said...

nu toti inteleg bine engleza si nu o traducere dar un rezumat de cateva propozitii cu concluziile si informatiile(mai ales) ale celui filmat, care odata ce a facut o asemenea actiune are un mare grad de incredere ar putea fi data.