Pages

Thursday, February 5, 2009

VATICAN Episcopul Richard Williamson nu se dezice de spusele sale: "Dovezile istorice sunt clare: Nici un evreu nu a fost ucis in camere de gazare"



După aproape patru ani în care s-au mândrit că liderul Bisericii Catolice e unul de-ai lor, germanii au pus capăt „lunii de miere“ după ce Papa Benedict al XVI-lea a reabilitat patru episcopi, membri ai Societăţii Sfântul Pius al X-lea, printre care Monseniorul Richard Williamson. Această societate, creată în 1970 de episcopul francez Marcel Lefebvre, este caracterizată de anumite cercuri oculte ca avant o atitudine antisemită şi ultraconservatoare.
Episcopul britanic, excomunicat de Biserica Catolică în 1988, este cunoscut pentru declaraţiile sale publice în care a negat holocaustul. Criticile la adresa Papei şi hotărârea mai multor comunităţi evreieşti de a rupe legăturile cu Vaticanul au survenit după ce Williamson a negat, într-un interviu acordat televiziunii suedeze, existenţa camerelor de gazare şi a declarat că în lagărele de concentrare naziste au murit cel mult 300.000 de evrei.
„Bild“ i-a cercetat trecutul şi a descoperit că această declaraţie nu e un simplu accident. În cadrul unei predici pe care a ţinut-o în Canada în 1989, Williamson a spus că „evreii au inventat holocaustul pentru ca noi să cădem în genunchi în faţa lor şi să permitem formarea statului Israel“. Episcopul britanic, aflat acum în Argentina, este şi un adept al variantei conspirative a istoriei recente, susţinând că 9/11 a fost pus la cale de americani pentru a invada Afganistanul şi Irakul.
Continuarea din "Cotidianul" la Bataiosu.ro:
Coaliţie împotriva Papei Benedict al XVI-lea

No comments: