Pages

Tuesday, February 3, 2009

INFO CIP. Ce mai zic turcii despre noi. ZAMAN Romania: Romen dindarlardan 'fişlenme' protestosu

Romen dindarlardan 'fişlenme' protestosu
Romanya'da kilise yetkilileri ve dindar çevreler, ülke geneli telefonların 6 ay boyunca dinlenmesine izin veren kanun ile çipli biometrik pasaport uygulamasına 'fişlenme' endişesiyle karşı çıktı.
İçinde papazların da yer aldığı bir grup protestocu, başkent Bükreş'teki patrikhane önünde protesto gösterisi düzenledi. Dindar çevreler, her iki uygulamanın da insan haysiyetine yakışmadığını ve özgürlüklerin kısıtlandığı görüşünü savunuyor. Romanya'da 6 ay boyunca bütün telefon görüşmeleri ve internet yazışmalarının kayıt altında tutulmasına dair kanun hafta başında yürürlüğe girdi. 50'den fazla güvenlik unsuru içeren çipli biometrik pasaportlar ise cuma gününden itibaren verilmeye başlandı.
Birbiri ardına yürürlüğe giren iki kanun, kilise çevrelerinin tepkisini çekti. Kilise, kişisel özgürlüğe aykırı bulduğu ve insan haysiyetine müdahale olarak gördüğü her iki uygulamaya karşı halkı protestoya çağırdı. Papazların da katıldığı gösteri Bükreş'teki Patrikhane önündeki meydanda yapıldı. 300 kadar vatandaşın katıldığı protestoda 'Polis devletine karşı birleşelim', 'Yeni dünya düzenine hayır deyin' yazılı pankartlar taşındı. Yapılan konuşmalarda, "şeytani bir sistemin insanları kodlayarak özgürlükleri yok etmeye çalıştığı" vurgulandı. Bu sırada göstericiler "Masonlar dışarı" diye bağırdı.
666 NUMARASINA TEPKİ
Kilisenin insanların kodlanmasına karşı çıkmasında Apokalipse inancı da etkili. Petru Voda manastırı başrahibi Iustin Parvu, Apokalipse'de şeytanın 666 numarasıyla kodlandığını, bu kodun bir insana verilmesinin uğursuzluk getireceğine inandığını açıkladı. Papaz Parvu, hükümetin yeni kanunlarıyla İncil'de yazıldığı gibi dünyanın sonu yakınlaştığının tescil edildiğini iddia etti.
Parmak izi tarama, parmak izinden otomatik kimlik tanımlama, kimlik yönetim programları, suçluların kimlik bilgilerini yakın takip, ses, damar, yüz, gözbebeği tanıma ve el geometrisi gibi pek çok alanı kapsayan biometrik unsurlar, insanların tanımlanmasında önemli bir veri tabanını oluşturuyor.
Cihan
03 February 2009, Tuesday
Vezi si Macedonian International News Agency MINA:

No comments: