Pages

Thursday, February 4, 2010

RONCEA SR: Orban a smuls ciorapii lui Saftoiu cu dintii pusi de Banicioiu

O ştire de ieri a stârnit rumoarea respectuoasă a electoratului gânditor. Am aflat de la Mediafax că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor analizează. Meditează. Rumegă. Reflectă. Cugetă (visează). Iar toată această atmosferă meditativă are ca punct de plecare o blondă. O blondă şi un Parchet. Respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat public că s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru Elena Udrea în cazul acuzaţiilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigarea la infracţiunea de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, deturnare de fonduri.
De asemenea, s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul acuzaţiilor aduse Elenei Udrea privitoare la conflict de interese, prezentare de date inexacte Parlamentului, refuz nejustificat de a prezenta Parlamentului documente şi informaţii. Şi în ceea ce priveşte acuzaţiile aduse angajaţilor Ministerului Turismului s-a decis neînceperea urmăririi penale.
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost înştiinţat printr-un răvaş semnat chiar de şeful secţiei, procurorul-şef Marius Iacob. Amănuntul interesant este acela că scrisoarea procurorului-şef a ajuns la Parlament în data de 21 decembrie 2009 şi a fost emisă în 18 decembrie. De atunci, Biroul tot gândeşte, analizează, într-un fel de perpetuă reverie meditativă. 
Ieri abia chestiunea a devenit ştire pe fluxurile agenţiilor de presă. Abia acum se confirmă afirmaţiile Elenei Udrea din perioada audierilor comisiilor parlamentare pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, de la sfârşitul lunii decembrie. „Am un raport al Parchetului General prin care toate acuzaţiile comisiei Orban sunt nefondate. La toate Parchetul a dat soluţia neînceperii urmăririi penale, pentru că obiectul cauzei nu există“, a anunţat atunci Udrea. Fluxul mediatic s-a făcut că ignoră afirmaţiile de atunci ale Elenei Udrea.

Rezultatul anchetei Parchetului descalifică membrii Comisiei Orban

Invalidând acuzaţiile aduse Elenei Udrea de către celebra comisie parlamentară de anchetă, procurorii au pus într-o situaţie inedită parlamentarii comisiei, care ar trebui acum să-şi mărturisească public impostura. De vreme ce acuzaţiile aduse de comisia de anchetă condusă de Ludovic Orban sunt nefondate, înseamnă că autorii uriaşei mediatizări a „cazului“ ar trebui să-şi facă mea culpa - ceea ce nu am observat până în prezent.
Nu că Orban ar fi genul de om care să-şi toarne cenuşă în cap. Mai degrabă l-am putea vedea pe Orban turnându-şi în cap o vadră de Murfatlar, având în vedere antecedentele sale bahice. Fanteziile sale cu Elena Udrea s-au sfârşit brusc, tăiate la rădăcină de procurorii lipsiţi în general de gustul pentru extravaganţă al etern puberului liberal.

Comisia Orban: maximă audienţă eoliană, minimă onoare

Textura de scorneli şi închipuiri transformate de mediatizata Comisie Orban s-a dus vântului de suflet. Telenovela de zi cu zi de pe Realitatea TV şi Antene s-a fâsâit fără drept de apel. Nu era zi, în perioada electorală, să nu vedem analişti analizând analizele lui Orban, Adriana Săftoiu, Bănicioiu, Roberto Negoiţă, Aurica Vasile, angajaţi plenar în execuţia politică a Elenei Udrea.
Dacă am fi suspectat apartenenţa acestora la un curent filosofic deconstructivist, ar fi fost de înţeles râvna depusă. Cu o madame Aurica însă, nevricoasa şocant de asemănătoare cu Suzana Gâdea, provenită din mediul complex al autobazelor ITA, cu un evazionist fiscal precum Roberto, gângav şi marcat de problemele nesiguranţei în plan sexual (s-a confesat unui tabloid de profil pe tema problemelor sale sexuale, mărturisind cu tristeţe că şi-a început viaţa sexuală foarte târziu, ca şi liceul, de altfel), cu un dentist neîmplinit, vindicativ şi veşnic puţin asudat, ca Bănicioiu, o astfel de suspiciune este evident superfluă. Ce să mai zicem de silfida Săftoiu, cea care discuta în Comisie, pe când complota la adresa lui Udrea, despre problemele sale perene, cum ar fi ciorapii pe care şi-i tot vindea şi răscumpăra cu mulţi, muulţi ani în urmă, în tinereţea-i zbuciumată, sau de sibilinicul Ludovic, cu talentul său ingenuu de gurist de ocazie pe lângă vreun taraf ţigănesc, frenetic chefliu al oricărei şuşanele lăutăreşti.
Faptul că tartorii Comisiei Udrea - Ludovic Orban, Nicu Bănicioiu, Roberto Negoiţă, Adriana Săftoiu şi Aurelia Vasile - erau aşii de treflă ai lui Vanghelie, cel care s-a lăudat public că a determinat naşterea Comisiei, ar fi fost suficient pentru a înţelege rostul acesteia. Să fii garantat de Vanghelie e astăzi o marcă cu multiple conotaţii denotative, dacă ne gândim la recentele declaraţii ale lui Vanghelie despre relaţia sa intimă cu o bancă din Cişmigiu, care-i satisfăcea toate nevoile axiologice, private sau nu.
Membrii Comisiei s-au ales totuşi cu ceva din afacerea Udrea, şi-au împlinit şansa vieţii lor de a se vedea pe sticlă non-stop, vreo două luni. Maximă audienţă pe canalele media eoliene şi voiculesciene - minimă onoare.
Să pretinzi că lucrezi pentru a elucida utilizarea banilor publici şi să te faci că anchetezi, vezi doamne, cheltuirea banului public la Ministerul Turismului, cercetând cică abuzul în funcţie, în timp ce abuzezi la maximum de funcţie, pe bani publici, transformând tribuna Parlamentului într-un bâlci penibil, nu este, probabil, o infracţiune ce poate fi amendată în vreun fel.
Rezultatul anchetei Parchetului descalifică Parlamentul, dar inchizitorii parlamentari, garantaţii lui Vanghelie, au imunitate şi nu cred că li se poate aplica denunţul calomnios. Ceea ce rămâne însă este autentificarea imaginii pe care am proiectat-o în paginile „Curentului“, la vremea când am scris despre activitatea Comisiei, în toiul isteriei de anul trecut, care prefaţa debutul campaniei electorale a Celui Răpus de Flacăra Violet.
Scrisoarea Parchetului ieşită acum la iveală este încă o dovadă în plus, dacă mai era nevoie, că am avut o viziune corectă despre circoteca Comisiei, la vremea respectivă. Scriam atunci: „Dacă şi-ar aduce lăutarii la Comisie, probabil că Orban chiar ar avea haz, dansând pe mese cu doamna nevricoasă cu coc, de la autobază, aplaudat frenetic de Negoiţă, în timp ce Săftoaica şi-ar smulge ciorapii de pe ea şi ar arunca cu ei în dinţii stomatologului Bănicioiu“. Ca să vezi, chiar aşa era...
Scris de George Roncea
Citeaza acest articol pe saitul tau

2 comments:

Sergiu said...

Lucrurile merg prea departe si este clar ca dna Udrea este nevinovata.

Mihaela said...

Tin sa o felicit pe aceasta cale pe dna ministru pentru reabilitarea statiunilor montane. acest scandal n-are rost.