Pages

Wednesday, February 3, 2010

CARTARESCU II FACE CONCURENTA ACERBA LUI PATAPIEVICI. Credinta, acelasi lucru cu "aura orgasmului"

Nici la nu stiu cate mii de metri deasupra Romaniei nu mai poti sa scapi de dementii care au investat spatiul public si "literatura" acestui pamant rabdator. Dupa bolnavul incurabil Patapievici vine tare din urma unul ca Cartarescu, care intr-un interviu acordat revistei Insight a Tarom (ultimul numar), spune:
"Pentru mine, credinta este lucrul cel mai important, dar nu in sensul religiilor institutionalizate, care sunt doar cojile goale ale unor vechi si fantastice intamplari. De fapt, credinta, adevarul stiintific si poezia sunt unul si acelasi lucru, si sunt acelasi lucru cu ecuatiile matematice sau cu aura orgasmului."
"Orbitor", fara indoiala!
In Evenimentul Zilei de azi, tatuka Manolescu il caracterizeaza pe Eminescu si propunerea de canonizare a sa: "E o tampenie fara margini. A trăit în concubinaj, a fumat, a avut sifilis". Oare se gandea la el,de fapt? Caci altfel de ce a iesit asa stramb plodul lui, avortat in buda literaturii, Cartarescu?

1 comment:

Robert said...

rar asemenea idiotenii debitate intr-o revista care ar trebui sa delecteze omul intr-un zobor. Realitatea este ca din ce in ce mai multe nulitati si mai multi indivizi cu un intelect limitat, care incearca sa epateze folosind termeni gen "ecuatie matematica", "credinta" si "poezie" apar in forma print. Hartia inghite orice, de aia o si folosim la WC. Nu pot sa folosesc aceasta tidula insa pentru ca formatul de hartie velina pe care este tiparita mi-ar produce ceva probleme pe la fundul meu fin. cartarescu (ca si pitigoievici) este un individ cu vocatie de laxativ : citesti si te duci la wc ca sa dai tot afara din tine....