Pages

Wednesday, February 3, 2010

SURSA TURNATORIILOR MINCINOASE DIN PRESA, „poetul-portofel“ Mircea Dinescu, incompatibil din prima clipă la CNSAS

„Mă doare în cur că sunt incompatibil!“. Aceasta a fost reacţia pe care a avut-o Mircea Dinescu, atunci când a fost chestionat de „Curentul“, cu ceva timp în urmă, în privinţa incompatibilităţii între funcţia de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), asimilată celei de secretar de stat, şi cea de membru al Consiliului Editorial al ziarului „Cotidianul“ şi „formator de opinie“ plătit la Realitatea TV. Se pare că nu în acelaşi loc i-a durut pe inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care au luat în serios relatarea ziarului „Curentul“ şi au început investigaţiile.
Mircea Dinescu, incompatibil cu Legea CNSAS încă din prima clipă a numirii, ca fost membru al PCR şi activist al UTC, este acum pe cale de a fi dat afară din CNSAS după ce ANI a descoperit că afacerile sunt mai presus decât legea pentru „poetul-portofel“, latifundiarul de Dunăre. Dinescu a recunoscut ieri că a primit un document de la ANI în 28 decembrie 2009 în care se spunea că e incompatibil cu funcţia din Colegiu pentru că este senior editor la „Cotidianul“. Între timp, însă, fosta spălătorie a lui Vîntu fusese închisă, la pachet cu „Ziua“, „Gardianul“ şi alte troace, aşa că inspectorii ANI au mers mai departe.
Agenţia condusă de Cătălin Macovei a constatat că Mircea Dinescu se află, încă din data de 27 martie 2006, în stare de incompatibilitate, întrucât deţine simultan atât calitatea de membru al Colegiului CNSAS, cât şi funcţia de administrator al unor societăţi comerciale.
„În urma verificărilor efectuate şi a analizării informaţiilor şi documentelor transmise de instituţiile competente, a rezultat că Mircea Dinescu a desfăşurat activităţi şi a înregistrat venituri după cum urmează: începând cu data de 19.02.2004, Mircea Dinescu deţine funcţia de administrator unic la SC AGROINDUSTRIALA SRL GIUBEGA; în perioada 15.12.2005 - 14.11.2008, Mircea Dinescu a deţinut şi exercitat efectiv funcţia de administrator unic al SC GRĂDINA CU VIŞINI SRL; SC AGROINDUSTRIALA SRL GIUBEGA şi SC GRĂDINA CU VIŞINI SRL au desfăşurat activitate comercială în mod neîntrerupt şi au înregistrat, în perioada 2006 - 2008, venituri în sumă totală de 6.145.388 RON şi profit în sumă totală de 2.058.010 RON“, arată ANI.
În perioada 2006 - 2008, Dinescu a dobândit şi un venit net în cuantum total de 679.240 lei din drepturi de proprietate intelectuală, astfel: în anul 2006, un venit net de 110.267 lei; în anul 2007, un venit net de 46.673 lei; în anul 2008, un venit net de 522.300 lei, din teşchereaua mogulului Vîntu.
„Mi se pare atât de jenant ce se întâmplă. Ce să contest? E o găinărie. Nu vreau să fac nimic“, a spus Dinescu. Cu toate acestea, preşedintele instituţiei, Dragoş Petrescu, a luat în seamă „găinăria“ ANI şi a declarat: „De îndată ce vom avea rezultatul, vom discuta această problemă şi în Colegiu. Nu ştim încă în ce mod va evolua situaţia“.
„Acest tânăr ar trebui să fie ca un înger alb, care nici nu umblă prin lume. Şi el este un fost procuror, care se implică în tot felul de găinării, care are microfonul sub cămaşă“, l-a atacat Dinescu pe Macovei, referindu-se la publicarea interceptărilor de şantaj aplicat şefului ANI de foştii ziariştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac.

1 comment:

Ioana Gînju said...

,,nelinistita Romanie,zbuciumat popor.