Pages

Monday, November 16, 2009

S-A LANSAT TELEVIZIUNEA DE STIRI VOX NEWS. Am avut onoarea sa debutez la prima transmisie live, cu "stenogramele rusinii". Florin Calinescu is back!

Vox News atacă nişa televiziunilor de ştiri cu Florin Călinescu

Autor: Ioana Calen / Capital
16 Noiembrie 2009

Televiziunea care va face concurenţă posturilor Antena 3 şi Realitatea TV îl va avea ca vector de imagine pe Florin Călinescu, un star care a funţionat foarte bine în rolul de simbol Pro TV. Noul post a început să emită de luni, de la ora 16:00, şi va difuza pentru început doar trei emisiuni.

Cea mai nouă televiziune de ştiri de pe piaţa autohtonă va emite, initial, cu „o grilă restrânsă”, principalele emisiuni fiind „România în alb şi negru”, cu Florin Călinescu şi Mbela Nzuzi, difuzată luni între 19:00 şi 22:00, „România Vox Magazin”, moderată de Nicoleta Cone (foto) şi difuzată începând de luni, între 16:00 şi 19:00 şi „Zece plus”, cu Cristian Gava, difuzată începând de luni, în intervalul 22:00 - 01:00.

Focus pe alegeri

„Momentan, începem cu o grilă de programe restrânsă. Începând de marţi, în prima parte a zilei, vor fi reluări ale celor trei emisiuni «România Vox Magazin», «România în alb şi negru» şi «Zece plus». În acest moment, facem probe şi pentru jurnalele de ştiri, care vor fi difuzate din jumătate în jumătate de oră. Imediat ce vom termina probele şi discuţiile cu producătorii, vom trece la grila extinsă”, a spus Emil Jascău pentru Mediafax. Cele trei emisiuni vor avea tematici electorale şi îi vor avea pe candidaţi drept invitaţi.

Vox News va fi retransmisă de operatorii de cablu RCS/RDS şi DCS şi pe platforma digitală Dolce, a companiei Romtelecom, urmând să încheie o înţelegere şi cu UPC. Producătorul emisiunii „Naşul”, Adrian Bucă, va fi responsabil de programe, iar printre persoanele care vor prezenta ştirile se vor regăsi mai mulţi prezentatori de la B1 TV, pentru că, aşa cum reiese din presa din ultima perioadă, fraţii Păunescu, cei care controlează postul B1 TV, s-ar afla în spatele noului post de ştiri.

Neculai şi Magdalena Creţu, principalii acţionari

Televiziunea are studiourile în Bucureşti, pe strada Cristian Popişteanu, şi „nu are nici o legătură de acţioneriat cu B1TV, ci la nivel de servicii, cum ar fi închiriere de spaţii, studiouri etc”, conform declaraţiilor lui Bobby Păunescu, patronul B1.

Televiziunea de ştiri Vox News aparţine societăţii comerciale Sport Channel SRL, înfiinţată în iunie 2009, ai cărei acţionari sunt SC Roxman Investment SRL (80%), deţinută de Neculai Creţu - 45 % şi Magdalena Creţu - 55%, şi SC Global Alloys SRL (20%), deţinută de Neculai Creţu - 60% şi Emil Marian - 40%, potrivit site-ului CNA.

Pe de altă parte, deţinătoarea licenţei audiovizuale a postului B1 TV este societatea News Television (România) SRL, al cărei asociat unic este News TV Romania BV (Olanda). Acţionarii News TV Romania BV sunt Ismar International NV (Antilele Olandeze - companie cu acţiuni la purtător) - 87,5% şi News Romania Inc (SUA) - 12,5%. Acţionar unic al News Romania Inc este News Corporation Ltd., o companie listată la bursa New York.

Echipament de 1.040.000 de euro

La respectiva şedinţă a Consiliului, Emil Jascău, directorul postului, a spus că Vox News va fi o televiziune socială şi de ştiri. „A fost ideea unei televiziuni care să aibă aplecare atât spre partea socială, cât şi pentru ştiri. Trăim într-o Românie care, de 20 de ani, este în tranziţie, care implică probleme sociale grave”, a mai spus directorul televiziunii, care a adăugat faptul că se va pune accent pe informaţiile despre sistemul de sănătate şi pe cele din sistemul de educaţie.

Potrivit proiectului televiziunii depus la CNA, cheltuielile iniţiale pentru Vox News sunt estimate la 2.677.800 de euro, până în mai 2010. Investiţiile în echipamente se ridică la 1.040.000 de dolari plus TVA. Totodată, SC Sport Channel estimează pentru primele 12 luni de la lansarea postului că Vox News va avea încasări din publicitate de 1.134.000 de euro.

SURSA: MEDIAFAX

2 comments:

Anonymous said...

Este bine sa avem si o alternativa la intoxicarea constanta la care suntem supusi de Realitatea si Antena 3. S-a intrecut orice limita!!!

Anonymous said...

Se adevereste faptul ca televiziunile b1TV si VOX News se pregatesc sa emita HD ? De cand vor incepe emisia in HD ?