Pages

Saturday, November 21, 2009

EDITORIAL RONCEA SI INDEMN LA VOT: Sa daramam caruta cu matriosci. ALEGERI PREZIDENTIALE 2009 - TURUL I

Scris de Victor Roncea

Rătăcit după ce i s-a deşirat din mână firul roşu strâns pe ruta Bucureşti-Moscova, Mircea Geoană pare din ce în ce mai terminat, cu tot cu garanţii săi şefi, Vanghelie şi Hrebenciuc. Mogulii de Dâmboviţă şi Deltă sunt gata să-l scape din braţe, iar căţeluşul chihuahua al lui Patriciu, Crin Antonescu, se dovedeşte mai colţos decât bine periatul bichon al lui Vîntu şi Voiculescu. În spatele troicii de oligarhi stă însă aceeaşi fantomă a trecutului comunist, acelaşi spectru nefast care bântuie România de la uciderea lui Ceauşescu şi până azi: Iliescu-KGB.
Aşa-zisa cursă electorală ascunde de fapt interese foarte atent trasate în spatele candidaţilor. Nu mai este un secret pentru niciun român informat faptul că cei doi Pat şi Pataşon care se cred candidaţi la preşedinţie din partea PSD şi PNL sunt de fapt două jucării stricate, manipulate de aceleaşi forţe care au devorat ţara de 20 de ani încoace, ca o adevărată armată de lăcuste roşii. Dinu Patriciu, îmbuibatul devenit miliardar din averea românilor, este beneficiarul direct al mafiei de partid şi de stat patronate de Ion Iliescu cel sărac şi necinstit, în toate cele trei mandate ale sale. Duhneşte a petrol şi gaze, odată româneşti. Despre Sorin Ovidiu Vîntu şi Dan Felix Voiculescu s-au scris deja tomuri, mai ales de dosare, făcute pierdute prin arhivele Parchetului şi Judecătoriilor sau ale serviciilor secrete de la noi şi de-aiurea. Miza celor trei moguli şi a sclavilor lor, prin susţinerea păpuşelelor politice de paie, este, în primul rând, vitală pentru supravieţuirea şi perpetuarea sistemului corupt, ticăloşit, pe care îl reprezintă. Încă un mandat al lui Traian Băsescu le-ar putea aduce extincţia, prin înfundarea puşcăriei. Apoi, în al doilea rând, preluarea puterii totale a statului prin ocuparea scaunului de la Cotroceni cu un preşedinte de carton le va aduce decontul facturii deja tăiate unui Geoană sau Crin: domeniile economice naţionale rămase încă neacaparate de oligarhii afiliaţi intereselor ruseşti.
Din punct de vedere geopolitic şi geostrategic, bătălia care se duce pe acest colţ de rai depăşeşte interesele româneşti, în cazul în care ar mai exista instituţii dispuse să le apere. Deasupra si dedesubtul României se confruntă în lupta pentru controlul regional imperii care ştiu să-şi impună forţa prin mijloace nu tocmai ortodoxe. România reprezintă un adevărat Val al lui Traian, acum euro-atlantic, în faţa marelui imperiu roşu de la Răsărit. Băsescu a încercat şi a şi reuşit în primul său mandat să reamintească Europei rolul nostru natural la porţile ei, reprezentat de poziţionarea strategică de la Marea Neagră şi Gurile Dunării a întregului spaţiu românesc, fără să uite Basarabia şi Bucovina.
Din 1989 încoace, România se află sub un asalt continuu, care ameninţă însăşi fiinţa naţională românescă, dimensiunea românescă a existenţei, în timp ce ţara este pe cale de a fi defrişată complet de bogăţiile sale. Personaje pestilenţiale ca cele care îi mânuiesc de la spate pe candidaţii PSD şi PNL cu măştile lor etern surâzătoare, în frunte cu Ion Ilici Iliescu, au ca misiune distrugerea totală a României. Avem o putere mică - un vot! - dar care adunată poate răsturna căruţa cu matrioşci de toate culorile şi mărimele. A te opune lor este o datorie patriotică.

1 comment:

Anonymous said...

Bine scris! Bravo!