Pages

Tuesday, November 17, 2009

BASESCU PENTRU BLOGARI DESPRE GEOANA: „Rusia nu face cadouri, asta trebuie să ştiţi”

Într-un interviu acordat lui Mirel-Valentin Axinte, cunoscut în blogosferă datorită blogului bleen.ro, preşedintele Traian Băsescu a declarat că greva de la metrou este instrumentată politic de fostul senator PSD, Ion Rădoi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou: „Vorbim de bun simţ pe care nu-l văd la cei de la metroul bucureştean. Au fost puşi de liderii PSD. A fost un senator PSD, Rădoi, lider de la metrou, care a reuşit să blocheze traficul ca să arate că puterea nu reuşeşte să dea salariaţilor de la metrou un plus de 50% la salariu. Cred că este o probă a până unde poate merge lipsa de responsabilitate. Nu poţi să condamni un oraş la aglomeraţia care este acum în Bucureşti numai pentru că ai un interes pentru 22 noiembrie. Sper ca instanţa să suspende greva cel mai târziu mâine, o grevă a iresponsabilităţii. Nu cred că îi aduce câştig de cauză candidatului pe care îl susţine Rădoi."

Traian Băsescu este de părere că procurorii Nastasiu şi Ciurea sunt folosiţi de politicieni într-o campanie electorală murdară: „Aceşti procurori, dacă discutăm de cei doi pe care i-am văzut ieri pe la televiziuni, sunt procurori care au fost respinşi de sistem, pentru că nimeni nu poate suspecta că eu am o relaţie bună cu CSM, dar CSM a stabilit eliminarea lor din sistemul de justiţie. Pe ei i-a eliminat sistemul de justiţie şi i-au recuperat partidele. Asta e problema lor, şi morală, şi s-ar putea să devină şi o problemă legală.

Preşedintele Băsescu pledează pentru deschiderea participării la CSM, care „nu trebuie să rămână un sistem perfect etanş”. „Trebuie modificată legea prin care e fixată structura CSM şi să dăm acces societăţii civile în CSM, oameni care nu fac parte din sistem, cu pregătire suficientă pentru a putea fi parte în sistemul de analiză al Justiţiei.

Cât despre vizita privată şi fără de ştirea CSAT a lui Mircea Geoană la Moscova, preşedintele opinează că aceasta „a fost absolut anormală, mai ales că domnul Geoană a declarat că s-a dus să încerce reglementarea cu federaţia Rusă în sistem privat”. „Rusia nu face cadouri, asta trebuie să ştiţi”, a conchis Băsescu.

Traian Băsescu promite că nu va dizolva Parlamentul, chiar dacă nu va fi acceptat cabinetul Negoiţă, că va nominaliza un nou premier, reprezentant al dreptei: „Dacă guvernul Negoiţă cade, nu voi merge pe concepţia dizolvării Parlamentului. Voi desemna un al treilea prim ministru. Va trebui să fie un premier care să reprezinte dreapta”.

Puteţi vedea înregistrarea întregului interviu, care a durat mai bine de o oră, pe site-ul basescu-live.ro

Sursa: Basescu.ro

No comments: