Pages

Wednesday, November 18, 2009

SANTAJUL lui Sorin Roşca Stănescu se lasă cu urmăriri penale la ANI, inclusiv pentru oengistul Codru Vrabie si ziarul ZIUA

Şantajul lui Sorin Roşca Stănescu se lasă cu urmăriri penale la ANI

DIICOT confirma declansarea urmaririi penale in cazul a doi fosti angajati al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) ca urmare a denuntului formulat de seful ANI, Catalin Macovei, dupa aparitia in presa a stenogramelor discutiilor purtate cu jurnalistii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac.

Intr-un comunicat publicat pe site-ul ANI se arata ca Agentia solicitase extinderea cercetarilor atat fata de Sorin Rosca Stanescu cat si fata de Codru Vrabie, membru in Consiliul National de Integritate, “despre care se presupune ca a determinat si sprijinit sustragerea de catre personalul Agentiei de documente si/sau informatii specifice activitatii institutiei”.

Rosca Stanescu este acuzat ca a publicat in ziarul “ZIUA” anchete bazate pe documente ce privesc activitatea A.N.I. “si despre care se presupune ca i-ar fi fost puse la dispozitie de catre fosti angajati ai institutiei”.

Conform sursei citate, “Agentia Nationala de Integritate a formulat un denunt penal la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, trimis spre competenta solutionare Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.), impotriva fostilor angajati, Burciu Fanel Nicolae, Fluture Carmen Florentina, Campeanu Anisoara si Andreea Ilie.

La data de 16 octombrie 2009, D.I.I.C.O.T. a comunicat Agentiei Nationale de Integritate faptul ca a fost declansata urmarirea penala fata Burciu Fanel Nicolae si Fluture Carmen Florentina, existand indicii privind constituirea unui grup infractional organizat, cercetarile fiind in desfasurare”.

Totodata, ANI a sesizat Comisia de Evaluare a CNI “cu privire la posibila detinere de catre jurnalistul Sorin Rosca Stanescu de inscrisuri puse la dispozitia sa de personal din cadrul Agentiei Nationale de Integritate, precum si la eventuale scurgeri de informatii din cadrul institutiei”.

In urma publicarii de catre presa centrala, incepand cu data de 09 noiembrie 2009, a stenogramele discutiilor purtate de cei doi jurnalisti cu seful ANI, Catalin Macovei, “au rezultat indicii cu privire la sustragerea de documente si informatii specifice Agentiei Nationale de Integritate, de catre acelasi personal din cadrul institutiei impotriva caruia ANI a formulat o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub aspectul savarsirii infractiunii de sustragere de inscrisuri, prevazuta si pedepsita de art. 243, Cod Penal”.

Surse: Ziare.com, NapocaNews

No comments: