Pages

Monday, November 16, 2009

ALIANTA T.A.T.A. SOLICITA STOPAREA VACCINARII ANTI-HPV SI DEMITEREA SECRETARULUI DE STAT STREINU-CERCEL

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. solicita Ministerului Sanatatii sa stopeze Campania de vaccinare anti-HPV, care debuteaza la data de 23 noiembrie 2009. Incapatanarea cu care secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel incearca sa consume cu orice pret sute de mii de doze de vaccin, care costa zeci de milioane de euro, achizitionate in baza unor contracte controversate la finalul anului trecut, este condamnabila.

Demnitarul cu pricina tine sa transforme fetitele din Romania in cobai pentru experimentele domniei sale, impunand o vaccinare care se suprapune cu alte campanii aflate in derulare deja sau aflate pe punctul de a fi lansate: vaccinarea contra gripei sezoniere si cea contra gripei porcine.

Campania de informare a parintilor promisa de Ministerul Sanatatii a avut drept partener Fundatia RENASTEREA, condusa de doamna Mihaela Geoana, avand drept obiectiv inducerea in eroare a opiniei publice si lansarea unor argumente pro-vaccinare mirobolante. In brosura destinata parintilor si asumata de Fundatia Renasterea si de Centrul National de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin se afirma negru pe alb ca vaccinurile anti-HPV “nu determina inceperea precoce a vietii sexuale si nu produc sterilitate”. (!!!!)

Ca si anul trecut, Ministerul Sanatatii actioneaza in forta pentru a impune vaccinarea controversata, anuntand pe 11 noiembrie ca de la data de 23 noiembrie a decis reluarea programului de vaccinare anti-HPV. Ca argument suprem in favoarea acestei decizii este invocat rezultatul unui sondaj facut in randul parintilor (cca. o mie), care a confirmat ca cca 52% dintre acestia sunt de acord sa-si vaccineze fetitele din cls. a VI-a si a VII-a. Desi marja de eroare a sondajului este de 3%, secretarul de stat Streinu-Cercel a tras concluzia ca parintii sunt de acord sa-si transforme copiii in cobai.

In 2008, acelasi profesor cu drag de multi-vaccinare nu dadea doi bani pe acordul parintilor si-i considera chiar iresponsabili pe cei care s-ar fi opus campaniei costisitoare si controversate sustinute frenetic de managerul Streinu-Cercel. Acesta pare determinat doar sa consume cu orice pret sume exorbitante de la bugetul de stat, fara a tine cont de eficienta si de eficacitate. Alianta T.A.T.A. va solicita verificarea averii si intereselor demnitarului Adrian Streinu-Cercel, pentru a se inlatura toate suspiciunile care-l vizeaza pe vaccinologul-sef.

Regulile stabilite acum de controversatul demnitar care a starnit o panica nationala cu estimarile sale apocaliptice privind zecile de mii de morti ale pandemiei de gripa porcina, noile norme impuse de oficialii Ministerului Sanatatii sunt stranii. Copiii vor fi anuntati cu cateva zile inainte de vaccinarea propriu-zisa, fiind obligati sa-si avertizeze parintii. Acestia sunt obligati sa le tina pe copile acasa in ziua administrarii vaccinului, daca nu doresc ca fiicele lor sa fie vaccinate de medicul-demnitar Streinu-Cercel. In caz contrar, elevele vor fi vaccinate dupa o evaluare sumara a starii de sanatate facuta de medicul scolar. Pentru oficialii ministeriali nu are importanta ca ne aflam in plin sezon de manifestare a gripei de toate genurile, ca medicii scolari nu detin date complete privind imunodeficientele fiecarei copile vaccinabile, ca nu cunosc daca exista hipersensibilitate fata de una dintre componentele vaccinale.

Alianta T.A.T.A. solicita stoparea programului de vaccinare anti-HPV in conditiile iresponsabile impuse parintilor de oficialii Ministerului Sanatatii. T.A.T.A. cere premierului Emil Boc sa-l demita pe secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, care a devenit noul “cutremurolog” Hancu al Romaniei. Totodata, T.A.T.A. doreste ca Ministerul Sanatatii sa posteze pe internet contractele de achizitie a vaccinurilor anti-HPV si sa anunte opinia publica cate femei au facut testul Babes-Papanicolau in cadrul Programului Naţional de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin, demarat la 1 octombrie anul curent.

Informatii suplimentare se pot obtine la
tel. 0723.568.280, 0744.148.965,
tel./fax 021.345.0123,
asociatiatata@gmail.com,
http://www.t-a-t-a.ro/.

PRESEDINTE,
Bogdan Draghici

http://www.t-a-t-a.ro/2009/11/16/alianta-tata-solicita-stoparea-vaccinarii-anti-hpv
/

No comments: