Pages

Tuesday, October 13, 2009

KLAUS IOHANNIS, ALEGEREA MAFIEI PNL - VIDEO. Sibiu, capitala europeana a fraudelor de sute de milioane de euro. Carabulea, clientul anti-Muzeul Astra


>>> Blestemaţii din Postul Paştelui!

Investiţiile Primăriei Sibiu ameninţă viitorul muzeului ASTRA din Pădurea Dumbrava !

PNL a înaintat oficial propunerea ca primarului Sibiuluil, Klaus Iohannis, să ocupe poziția de prim ministrul al României în cazul în care Guvernul Boc 2 pică la moțiunea de cenzura. Jocurile slabe ale PNL, acceptul dat de Iohannis și făcăturile politice de imagine duc Sibiul și România în ridicolul extrem.

În condițiile în care presa locală aplică cenzura pe subiectele în care Iohannis este parte în procese și cercetări pentru retrocedări ilegale de imobile, nu e de mirare că Iohannis este soluția "salvatoare" a țării. Câte rușine!

După ce ne-a fost predată la ceas de seară, în regia DNA, lecţia bucureşteană „Băneasa Investment“, am înţeles cum se leagă afacerile a doi mari jucători imobiliari sibieni. Primul - primarul Klaus Iohannis, al doilea - miliardarul Ilie Carabulea. Impulsionaţi puternic de găştile de afaceri care le stau în coastă, Iohannis şi Carabulea proiectează cartiere rezidenţiale şi parcuri de distracţie tocmai în Pădurea Dumbrava, dar mai mult, în proximitatea a două centre de maxim interes turistic: Muzeul în aer liber ASTRA şi comuna Răşinari, două dintre reperele româneşti aflate la marginea Sibiului.

Nervul cu care primarul Iohannis este dispus sa arunce peste 55 de milioane Euro „investitorilor“ strategici de casă şi indirect lui Carabulea nu pare să fie temperat nici de semnalele venite din partea societăţii civile şi nici de apelul la bun simţ.

Să ne lămurim puţin cu ... criza

În lumea largă avem criză economică şi nici măcar americanii nu o mai duc atât de bine, în ciuda noului preşedinte cu rădăcini în sărăcia Terrei, Africa! La Sibiu lucrurile se vad însă altfel, suntem bine sănătoşi, avem pofte mari şi dacă tot nu mai avem circ pe motive culturale, acum a venit vremea să avem o mega-scaldătoare intitulată frumos „Ştrand municipal - Zonă de agrement“. Totul la preţul promoţional şi incert de numai 55 milioane Euro.
Iniţiativă a primarului Klaus Iohannis, proiectul se doreşte realizat fără nici un comentariu exact în Pădurea Dumbrava. Îndărătnic şi lipsit de ca-pacitate de comunicare, aşa cum îl ştim, primarul refuză orice dialog pe subiectul locaţiei (fostele depozite de armament) ca şi cum presiuni invizibile îl determină să impună proiectul.
Simultan cu proiectul primarului Iohannis, magnatul Ilie Carabulea îşi pregăteşte, la rându-i, o mega-investiţie tot în Pădurea Dumbrava, pe fosta fabrică de covoare Sitex. Investi-ţie dorită în buza Muzeului ASTRA, menită evident să distrugă giuvaierul culturii şi tradiţiilor româneşti.

Legătura dintre cele două proiecte

Deşi par lipsite de legătură, cele două investiţii de zeci de milioane de euro sunt legate, ombilical, de câteva aspecte ce pot fi uşor sesizate: 1. În primul rând, cartierul rezidenţial visat de Ilie Carabulea are nevoie de in-frastructură pentru a putea deflui cele câteva mii de persoane care se presu-pune că vor locui în pădure. 2. Apoi, cartierul magnatului trebuie să se racordeze la o reţea de canalizare, apă inexistentă astăzi, dar pe care proiectul primarului Iohannis le-ar aduce gratis la uşa lui Ilie Carabulea. 3. Este cunoscut faptul că firmele lui Carabulea sunt cuplate cu firmele protejate ale primarului Iohannis, atât în proiectele de infrastructură locale dar mai ales în tărăgănata centură ocolitoare a Sibiului. Prin urmare, nu ar strica o nouă afacere de zeci de milioane de euro care să fie derulată cu firmele de casă ale celor doi decidenţi locali.

Argumentul Primăriei, un document ilegal!

La baza iniţiativei primarului Klaus Iohannis, stă Hotărârea nr. 39 a Consiliului Local Sibiu din 28.02.2007. Iniţiat de acelaşi primar Iohannis, proiectul transformă, dintr-un condei, 18 Hectare de pădure în teren cu construcţii. Specialişii cadaştrii susţin că această manevră de extindere a spaţiului construit la fostele depozite de muniţie, de la 4,9 Ha la peste 18 Ha este ilegală. Mai mult, pentru a nu se cunoaşte în realitate situaţia din teren, la mai bine de doi ani de la adoptarea iniţiativei primarului Iohannis, nu a fost realizată ridicarea topo, singura în măsură să arate câţi copaci sunt în pădure şi câţi urmează să fie tăiaţi.

Dezbaterile publice - o bătaie de joc

Demonstraţia faptului că primarul Iohannis are o temă de îndeplinit, chiar cu riscul de a pierde mandatul din 2012, poate fi susţinută fie şi numai prin bătaia de joc comandată personal în cadrul dezbaterilor publice pe marginea „Ştrandului“. Absent permanet al dezbaterilor, primarul Iohannis trimite la dezbateri 15 - 20 de angajaţi ai Primăriei Sibiu care ocupă locurile în sală şi totodată „reprezintă“ poporul deşi sunt sub mandat administrativ. Singurul vorbitor permanent desemnat de primar, este arhitectul şef al oraşului, Dorin Laschescu, personaj depăşit de evenimente fie şi numai pentru că interimatul său a expirat legal de foarte multe luni. Însă cel mai grav în ca-drul dezbaterilor îl reprezintă faptul că nici una dintre poziţiile exprimate fie de Ordinul Arhitecţilor, fie de specialişti în materie de mediu, fie de activişti civici nu sunt luate în considerare. Prin urmare, Primăria Sibiu, la comanda primarului Iohannis organizează dezbateri exclusiv pentru a bifa o procedură prevăzută de lege şi nimic mai mult.

Blesteme de aici şi de dincolo ...

Pentru că nimic nu rămâne fără urmări, la ultima dezbatere nu puţini au fost cei care au cerut să îi fie transmise primarului nemulţumirile dar mai ales reproşurile pentru iniţierea proiectului „Ştrand municipal - Zonă de agrement“. Mai mult, sesizând sfidarea angajaţilor Primăriei Sibiu aflaţi la dezbatere, doi dintre vârstnicii participanţi nu au avut rezerve să declare: „Vă blestem pe cei care veţi tăia această pădure, pe cei care aţi transformat-o dintr-un condei în construcţii“ ... „Am 74 de ani şi nu ştiu cât mai trăiesc. Dar, n-aş vrea să mă răscolesc acolo unde voi fi la aflarea veşti că dumneavoastră, totuşi, aţi făcut un lucru fără cap, în detrimentul sibienilor. Zău că blestemul ar trebui să vă urmeze“!

Pentru ce ne sfidează primarul Iohannis?

„Noi avem planul făcut pentru acel loc. Sigur, un alt ştrand se poate face oriunde, dar noi pentru această locaţie avem planul“, declară Ioha-nnis ziarului Tribuna patronat de Ilie Carabulea. Cu alte cuvinte, poporul poate să ceară orice, poate aduce ar-gumente de orice factură pentru că primarului şi găştii de afaceri nu-i pasă chiar dacă ambiţia lui Iohannis va fi făcută şi deja consumă banul public.

O singură voce politică, restul ... tăcere!

Deşi proiectul mega-ştrandului în-cepe să facă suficiente valuri pentru a fi cunoscut de politicienii locali, PSD şi PD-L aflate la guvernare tac şi parcă nu cunosc dimensiunea afacerii aflată în laboratoarele conexe Primăriei Sibiu. Singurii care au adoptat o poziţie publică sunt Conservatorii sibieni, care, prin vocea preşedintelui Gheorghe Tuluc au denunţat proiectul arătând că dincolo de pădurea care se va pierde va fi afectat şi Muzeul ASTRA.

În deserviciul local - presa sibiană

Am afirmat şi mai sus faptul că presa locală cotidiană caută să evite subiectul. Dacă Tribuna este lesne de înţeles de ce „traduce“ potrivit intereselor promovate de patronat, acelaşi lucru îl face şi Sibiu Standard, care pare să fie interesat tot prin intermediul patronatului de o eventuală felie din proiect. Asistăm prin urmare la o manipulare publică prin omisiune, câtă vreme nici televiziunile locale nu abordează subiectul în valoare de 55 de milioane Euro.

Argumente de care Primăria Sibiu refuză de luni de zile să ţină cont

În cadrul dezbaterilor publice, specialişti în diferite domenii au prezentat o serie de riscuri şi efecte negative generate de proiectul prima-rului Iohannis. Primul şi cel mai im-portant este acela al dispariţiei faunei specifice pădurii, aflate deja pe cale de dispariţie. Monitorizările efectuate în ultimii ani arată că numărul iepurilor, căpriorilor, urşilor şi lupilor a ajuns la cote care tind spre zero. Al doilea argument este legat de dispariţia florei, odată cu defrişarea copacilor şi apariţia factorului uman, demonstrat ca unul eminamen-te nociv mediului. Al treilea argument vizează poluarea mediului, în condiţiile în care zona va fi asaltată de zeci de mii de maşini, de oameni cu tot ce produce o astfel de aglomerare. Dacă la momentul aprilie 2009 Primăria Sibiu încă nu a comandat un studiu de impact pe mediu, devine clar şi evident faptul că nu se doreşte abordarea realistă a proiectului. Al patrulea argument vizează capacitatea de recuperarea a investiţiei, ţinându-se cond de faptul că din 12 luni 4 sunt cu îngheţ şi cel mult 4 pot fi considerate „estivale“. Mai listăm un al cincilea argument care ţine de bunul simţ şi anume nevoia de conectare la voinţa sibienilor şi nu la cea a unor personaje venite fie din Germania, Austria sau de la Cacova, dispuse la orice numai să îşi satisfacă orgoliile.

La Craiova se poate şi cu 10 milioane euro

Dacă la Sibiu mega-ştrandul costă câteva zeci de milioane de Euro, la Craiova, un alt primar, Antoniu Solomon are aceeaşi obsesie. Însă acolo suma propusă pentru investiţie este de 10 milioane Euro, iar suprafaţa proiectului este de trei ori mai mare decât cea de la Sibiu. Este adevărat că la Craiova nu se rad hectare de pădure şi nici nu se află la confluenţa intereselor imobiliare promovate de Ilie Carabulea.

Mai multe despre afacerile necurate ale "primarului-premier" AICI

Dacii liberi
Sibiu
România
E-Mail: office@daciiliberi.ro

PS VR: Legaturile lui Iohannis cu alte servicii, straine, nu sunt de neglijat...

1 comment:

Anonymous said...

E clar ca Johannis are contract "masini contra imagine" cu BMW...noi iti asiguram masina, tu o parchezi in mod exclusivist in Piata Mare...