Pages

Friday, October 16, 2009

HERTA MULLER LA FALUN GONG: "40% dintre cei care se afla astazi la putere in Romania provin din vechea Securitate si se protejeaza intre ei"

Dupa ce i-a ucis definitiv pretentiile lui Cartarescu la premiul Nobel, Herta Muller e din ce in ce mai simpatica. "40% dintre cei care se afla astazi la putere provin din vechea Securitate si se protejeaza intre ei", a spus Herta Muller, la standul The Epoch Times - publicatie a organizatiei Falun Gong - de la Targul de carte de la Frankfurt. "Atunci cand o viata de om este mai scurta decat cea a unei dictaturi, aceasta viata este furata de Stat", a spus scriitoarea, adaugand ca este solidara cu scriitorii chinezi. "M-as bucura sa ii pot ajuta in orice fel si sper ca premiul pe care mi l-au dat (Nobel, nr.) constuie o aparare pentru victimele tuturor dictaturilor", a spus scriitoarea.
Prezenta la Targul de carte de la Frankfurt, Herta Muller a criticat din nou Romania, care, in opinia sa, nu s-a debarasat de tarele comunismului. Castigatoarea Nobelului pentru Literatura in 2009 vorbeste despre o "societate postdictatoriala tipica, incarcata de coruptie" si avertizand ca, pe fondul crizei economice, comunismul ar putea fi relegitimat, potrivit NewSin.

No comments: