Wednesday, October 14, 2009

EXPLOZIE LA CHISINAU in timpul unui concert cu Stefan Banica Jr. 25 de raniti usor. Cauza probabila: petarda, grenada sau o teava de gaz. FOTO/VIDEO

Alertă! Explozie în centrul Chişinăului. Zeci de răniţi au ajuns la Spitalul de Urgenţă


(UPDATE, 00.45) UNIMEDIA precizează că deşi în centrul capitalei a avut loc o explozie puternică, concertul nu a fost întrerupt. Ştefan Bănică jr, interpretul care evolua în acel moment, şi-a continuat recitalul până aproape de ora 23.00.

(UPDATE, 00.44) Reporterul UNIMEDIA ajuns la faţa locului imediat după explozie transmite că tinerii nu au fost răniţi grav, însă aceştia se aflau în stare de şoc în momentul care au fost urcaţi în ambulanţe. Din ultimele informaţii de care dispunem, nu există morţi în urma incidentului.

Astăzi, în intervalul de timp 22.00 - 22.30, în timpul concertului dedicat Zilei Oraşului, lângă Arcul de Triumf din centrul capitalei a avut loc o explozie. În urma acesteia au fost răniţi mai mulţi tineri, care au fost transportaţi de urgenţă la spital. După cca 10-15 minute de la explozie, reporterul UNIMEDIA a ajuns la faţa locului, timp în care 4 ambulanţe pline cu răniţi se îndreptau spre Spitalul de Urgenţă. Primarul capitalei a declarat pentru presă că este vorba de cel puţin 25 de persoane care au ajuns la spital, în timp ce Ministerul de Internet a oferit cifra de 15 persoane care au ajuns la spital. Aceştia erau în mare parte tineri, care avea urme de sânge pe corp (spate, picioare, cutia toracică). Totodată, mai multe urme de sânge puteau fi văzute pe asfaltul din spatele scenei, dar şi lângă Arcul de Triumf.

Reprezentanţii poliţiei şi ai Ministerului Afacerilor Interne au înconjurat locul accidentului interzicând accesul regiune. Până la această oră nu se cunoaşte ce a explodat cu exactitate, însă se presupune că ar fi fost fie un balon de gaz, fie o grenadă de tip RGD.

Sursa: UNIMEDIA

No comments: