Pages

Friday, July 3, 2009

CE SE INTAMPLA CU MAICILE DE LA MANASTIREA CARNU? Explicatiile Episcopiei Buzaului si Vrancei sunt nelamuritoare VIDEO de la mutarea fortata


REALITATEA.NET - Sătenii din Panatau Buzău au protestat împotriva mutării măicuţelor de la mănăstirea din localitate
Scandalul de la manastirea Carnu, din comuna buzoiana Panatau, a luat amploare dupa ce noua maicute, in frunte cu stareta Antonia Vrabie, au fost mutate joi noaptea la Manastirea Poiana Marului. Initial, se pare ca Arhipescopia a propus doar mutarea staretei, insa maicile au aratat ca vor sa ramana impreuna. Explicatiile Episcopiei Buzaului si Vrancei sunt confuze si ciudate.
Miercuri, peste 30 de enoriasi au protestat in fata manastirii fata de decizia conducerii Eparhiei Buzaului de a le muta la o alta manastire pe cele noua maicute aflate de opt ani in acest lacas de cult abandonat in anii comunismului, informeaya Agerpres. Lucrurile au luat o noua turnura ieri, maicutele fiind mutate pana la urma cu forta prin interventia jandarmilor.
'Ce s-a intamplat, a fost o dovada de neascultare', a afirmat neclar purtatorul de cuvant al Episcopiei Buzaului si Vrancei, Adrian Ionescu.

7 comments:

Anonymous said...

de ce noaptea? Daca ceea ce 'au facut' maicutele era asa de grav, de ce nu le-au mutat la lumina zilei, in vazul credinciosilor, ca sa traga si ei invataminte? De unde rezulta ca episcopia minte fara frica de Dumnezeu.

Anonymous said...

Lui EPIFANIE asta numai coarnele nu i-au crescut! Maicile au facut acolo dintr-o ruina - un RAI!!! Sclerozatul asta de Epifanie sa le lase in pace!!! Atata vreme cat vor exista de-al de PANAITE, NEGOITA si POPESCU la BUZAU v-a fi grav. Am cunoscut preoti de exceptie la Buzau care au fost "lucrati" de acesti trei nemernici si au cazut in dizgratia acestui decrepit de EPIFANIE.Nu este exclus ca si cu MAICA ANTONIA sa se fi intamplat la fel! Talmudul spune ca, daca oamenii ar avea capacitate sa vada multimea dracilor care populeaza universul, existenta noastra ar fi imposibila! Daca oamenii din Episcopia Buzaului ar stii cine sunt cei ce conduc EPISCOPIA, ar amuti de spaima. Acolo este capiste draceasca!

Anonymous said...

Lasati maicutele in pace! La manastirea Carnu este loc de inchinaciune,de traire duhovniceasca si de pregatire pentru viata de apoi. Nu dorim si nici nu acceptam sa fie "casa de vacanta" a celor ce au creat abuzul

Anonymous said...

Maicutele de la minastirea Carnu, in fata nedreptatii,au ramas demne,acceptand abuzul ca o incercare a raului.
Dar sa ia aminte cel cu nume predestinat intamplarii,ca... cine seamana vant culege furtuna.
CRITICUS METUS VS BUNICU.SIBICIU@YAHOO.com

un crestin ortodox said...

Au facut legile bisericesti dupa placul lor.Intelegem ca maicutele trebuie sa se supuna desi nu intelegem si motivul pt care este data aceasta regula interioara,insa noi norodul nu cred ca trebuie sa dam ascultare ci din contra conducerea biserici ortodoxe ar trebui sa dea ascultare la noi ca de la noi au bani sa traiasca in huzur cu masini de peste 100.000 euro si salasuri cu piscine.Asta nu este viata de monah.Daca un asezamant monahal a reusit sa-si adune langa el popor asta inseamna ca cei din acel asezamant sunt considerati cu har caatare ai inteleg pe sateni.Mai mult nu inteleg de ce vor neaparat sa distruga credinta acestora.Daca nu le lasa in pace vom sari din toata tara pe ei si sa vedem atunci cand se vor trezi cu zeci de mi de credinciosi la poarta ce vor mai spune.Eu personal am ajutat multe manastiri cu bani si cu cele necesare dar de azi nu mai dau un ban .Acum am vazut unde se duce banul pe care eu al dadeam pentru casa lui Hristos. RUSINE SA LE FIE SI IN IAD SA PUTREZEASCA.

Anonymous said...

Cei care cunoasteti problema va instiintez ca raul persista si acum dupa mai bine de 3 luni.Inca se picheteaza drumul spre manastire. Va rugam pe toti cei ce mai credeti in Dumnezeu sa ne ajutati sa le pastram pe maicute in acel sfant locas terfelit de mana diavolilor din staretia Buzaului.

NEGOITA PAUL said...

Ajutati maicutele!Epifanie nu le lasa in pace,le prigoneste!