Ceremonia de predare a mandatului de guvernator
(3-4 Iulie 2009)
Ceremonia de predare a mandatului de guvernator 3 iulie - Palatul Roznovan
Gala Dinner la Hotel Ramada
FORMULAR INSCRIERE
Formularul de trimis prin e-mail la:
Corina GRIGORESCU, unitatour.is@unita-turism.ro
Informatii suplimentare:
Corina GRIGORESCU 0232/260336 sau 0741386358
PROGRAMUL EVENIMENTULUI
Vineri, 3 iulie
18.00 - Palatul Roznovan - Ceremonia de preluare a mandatului de Guvernator al Districtului 2241
20.30 - Hotel Ramada - Gala Dinner
Sâmbătă, 4 iulie
9.30 - Program turistic (vizita obiective turistice în Iasi, degustare de vinuri la Mănăstirea Cetăţuia si prânz la Restaurantul Ciric - lacul Ciric)
17.30 - 18.30 - Comitetul Director (doar pentru asistenţii-guvernator si sefii comisiilor), sala de conferinţă New-York, Hotel Ramada.
20.00 - barbecue - Grădina Hotelului Ramada
Cazare
Vă oferim locuri de cazare la Hotelul Moldova si Hotelul Ramada (situate unul lângă celălalt), aflate la 5 minute de mers pe jos de Palatul Roznovan (unde va avea loc ceremonia de preluare a mandatului de guvernator).
- Hotel Moldova
- Hotel Ramada
Tarife evenimente
Vineri, 3 iulie:
Gala Dinner, restaurant Hotel Ramada - 220 ron/pers
Sambata, 4 iulie:
Program turistic (autocar, ghid, degustare vinuri Mănăstirea Cetăţuia si prânz la restaurantul de pe lacul Ciric) - 100 ron/pers
Barbecue, grădina Hotel Ramada, 70 ron/pers
INTERESANT: "Guvernatorul" Districtului 2241 Rotary - România şi Republica Moldova, Daniel Condurache, profesor la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iasi, sef al catedrei de Mecanica Teoretica, si profesor asociat la Universitatea « Al. I. Cuza » din Iasi, Departamentul de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, este membru fondator al clubului ROTARY Iasi 2000 si membru in Bordul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) al lui Ioana Avadani, foarte activ in toate Coalitiile lui peste prajit ale societatii in civil. "Cariera" de jurnalist si-a facut-o la organele UASCR Viata Studenteasca si Opinia Studenteasca si, firesc, si-a continuat-o la Europa Libera si BBC. Adica e candidatul perfect pentru un post in... KGB :)
Schimbare de ştafetă la cele trei cluburi Rotary din Iaşi
Începând cu 1 iulie, cele trei cluburi Rotary vor avea noi şefi. Cunoscutul medic cardiolog, dr. Florin Mitu, va prelua conducerea clubului Rotary Iaşi, decanul Facultăţii de Electrotehnică, prof. univ Alexandru Sălceanu va fi preşedintele clubului Rotary Iaşi 2000, iar prorectorul Universităţii "Al.I.Cuza", prof. univ. Carmen Creţu va conduce cel mai nou club Rotary din Iaşi, "Curtea Domnească". Mandatul celor trei preşedinţi este de un an şi doar o singură dată în viaţă, potrivit regulamentului rotarian.
Noi presedinti la Cluburile Rotary din Iasi
Autor: Francesca STOIAN
Data publicarii: 29/06/2009
Cele 3 cluburi Rotary din Iasi au noi presedinti. Regulamentul Clubului Rotary prevede ca in fiecare an, la sfarsitul lunii iulie, trebuie ales un nou presedinte, care are un mandat de un an, o singura data in viata. Acest lucru s-a intamplat ieri si la Iasi.
"Pentru miscarea Rotary din Romania, sfarsitul lunii iunie, inceputul lunii iulie reprezinta perioada in care se face predarea insemnelor de la vechii presedinti la presedintii alesi. Conducerile cluburilor sunt desemnate cu un an inainte", a precizat ieri prof.univ.dr. Daniel Condurache, guvernatorul ales al Districtului 2241, din care fac parte Romania si Republica Moldova.
Singura organizatie neguvernamentala care are reprezentare la ONU
Noul presedinte al Rotary Club Iasi este conf.dr. Florin Mitu, care il inlocuieste pe ing. Marian Berdan. La conducerea Rotary Club Iasi 2000 a venit prof.univ.dr.ing. Alexandru Salceanu. Noul presedinte al Rotary Club Curtea Domneasca este prof.univ.dr. Carmen Cretu.
"Rotary este singura organizatie neguvernamentala care are reprezentare la Organizatia Natiunilor Unite. In Romania exista 98 de cluburi, care insumeaza 2.600 de membri. Deviza noastra este prietenie in interiorul clubului si caritate pentru societate", a precizat prof.univ.dr. Alexandru Salceanu, noul presedinte al Rotary Club 2000.
Proiecte pentru problemele Iasului
In ultimul an, cluburile Rotary din Iasi au desfasurat actiuni caritabile in diferite domenii: burse de scolarizare pentru copiii inteligenti din mediul rural, premii pentru castigatorii Festivalului de teatru al scolilor din mediul rural si pentru cei ai Festivalului de chitara clasica, donatii de carti catre Biblioteca Centrala Universitara, dotari pentru scoli, dar si ajutor financiar si material pentru camine de batrani si de copii. Noii presedinti vor sa continue proiectele caritabile incepute de cei care au condus cluburile pana acum, dar sa dezvolte si proiecte noi focalizate pe problemele Iasului.
Unul dintre proiecte este semnalizarea tuturor monumentelor din Iasi prin placute bilingve. "Semnalizarea monumentelor arhitectonice este un proiect initiat si aflat in derulare, care consta in semnalizarea, descrierea si prezentarea istorica a edificiilor. Valoarea estimata a proiectului este de 50.000 lei", a precizat prof.univ.dr. Carmen Cretu, noul presedintele al Rotary Club Curtea Domneasca. (Flacara Iasului)
Cluburile Rotary din Iaşi şi-au prezentat noile conduceri
Marţi, 01 Iulie 2008 20:00
Luna iulie marchează începutul unui nou an rotarian şi schimbarea echipelor de conducere a celor trei Cluburi Rotary din Iaşi: Rotary Iaşi, Rotary Iaşi 2000 şi Rotary Iaşi-Curtea Domnească. Rotary numără în Iaşi 168 de membri şi cuprinde persoane de elită din mediul de afaceri, educaţie, artă, ştiinţă.
Potrivit regulamentului Rotary, conducerile au un mandat de un an. Astfel, echipele de conducere 2007-2008 ale cluburilor Rotary Iaşi (Cezar Caluschi-preşedinte, Ioan Cîmpeanu-vicepreşedinte, Gheorghe Crăciunescu—vicepreşedinte, Mihai Trandafirescu-secretar), Rotary Iaşi 2000 (Liviu Panaite-preşedinte, Marian Berdan-vicepreşedinte, Paul Butnariu-vicepreşedinte, Mihai Anghel-secretar) şi Rotary Iaşi – Curtea Domnească (Valeriu Cotea-preşedinte, Tiberiu Brăilean-vicepreşedinte, Florin Mindirigiu-vicepreşedinte, carmen Creţu-vicepreşedinte şi Mircea Soroceanu-secretar) au predat pe 1 iulie 2008 stafeta echipelor de conducere desemnate pentru anul rotarian 2008-2009: Rotary Iaşi (Gheorghe Crăciunescu-preşedinte, Florin Mitu-vicepreşedinte, Cristian Ghibu-vicepreşedinte, Toader Stiglet-secretar), Rotary Iaşi 2000( Marian Berdan-preşedinte, Alexandru Sălceanu-vicepreşedinte, Radu Florin Popa-vicepreşedinte, Doina Ciubotariu-secretar , Mihai Anghel-trezorier), Rotary Iaşi-Curtea Domnească (Florin Mindirigiu-preşedinte, Nicolae Botu-vicepreşedinte, Valeriu Cotea-vicepreşedinte, Mihai Soroceanu-secretar, Bogdan Morariu-trezorier).
Conform afirmaţiilor Guvernatorului Districtului 2241 Rotary - România şi Republica Moldova, profesor Daniel Condurache, în acest mandat, deviza unitară a Rotary International este „Make Dreams Real”, care îi îndeamnă pe rotarieni să îşi utilizeze toate resursele disponibile pentru a reduce mortalitatea în rândul copiilor. În fiecare zi, peste 30.000 de copii sub 5 ani din lumea întreagă mor din cauza unor boli care ar putea fi prevenite şi tratate, precum pneumonia, pojarul şi malaria. Prin măsuri de mai mică sau mai mare anvergură) roiecte de educaţie în domeniul ifgienei, aducţiuni de apă potabilă în regiunile defavorizate, programe de asistenţă medicală, distribuţie de alimente, etc.) sănătatea copiilor, şi viaţa lor, pot fi substanţial îmbunătăţite.
Rotary este o organizaţie internaţională ce cuprinde membri marcanţi din toate domeniile de activitate, care are drept scop asigurarea de servicii umanitare, încurajarea unor înalte standarde de etică şi promovarea păcii şi bunăvoinţei în întreaga lume. „Asociaţie de egali, fiecare recunoscut profesional în domeniul său de activitate, persoane de caracter şi care se bucură de o bună reputaţie, lucrând ca buni profesionişti, lideri ai comunităţilor locale, Rotary promovează idealul de a servi binele public în profesie şi în societate, dând dovadă de integritate. Cultivarea relaţiilor personale între reprezentanţii diferitelor profesiuni, meserii şi bresle din comunitatea loacală înseamnă recunoaşterea valorii oricărei activităţi utile. Rotarienii au obligaţia de a participa regulat la întrunirile săptămânale ale clubului, prilej de a afla ce se întâmplă în celelalte profesiuni şi bresle, de a participa prin mijloace financiare şi prin organizare la proiectele clubului, de a propune noi membri calificaţi şi de a activa în cadrul comisiilor în cele patru direcţii de acţiune: internă, profesională, de interes public şi internaţională”, a declarat Guvernatorul Districtului 2241 Rotary- România şi Republica Moldova, profesor Daniel Condurache.
În ceea ce priveşte istoricul, conform celor expuse de noul Guvernator, la 1 iulie 1996, România a depăşit o barieră importantă, fiind denumită de Rotary International drept „zona de expansiune rotariană”, împreună cu Republica Moldova. Tot Comitetul internaţional l-a desemnat pe rotarianul elveţian Jorg Tschopp drept „administrator prezidenţial pentru expansiune”.
Rezultatul este impresionant- în mai puţin de trei ani, numărul cluburilor ajunge la 30. Se înregistrează şi două premiere absolute: primul club Rotary la Chişinau şi cel de-al doilea club de gen într-un oraş românesc, în Capitală înfiinţându-se şi Clubul Rotary Bucureşti-Continental. Acţiunile rotariene au adus în România şi Moldova aproape şase milioane de dolari în şase ani, drept pentru care reobţinerea statutului de district a devenit un imperativ. Acest eveniment s-a petrecut la 1 septembrie 1999, când comitetul Rotary International şi preşedintele Carlo Ravizza au decis ca România şi Republica Moldova cluburile Rotary vor face parte din propriul lor district, numărul 2241. După Polonia (1998), Cehia şi Slovacia (reunite într-un singur district în 1999), a fost rândul ţării noastre să aibă propriul disctrict, onoare de care nu s-a mai bucurat nici o altă ţară din estul Europei. (24 de ore)
De ce nu se duc "rotarienii" in...
Vineri, 14 iunie, ora 13.00, la Muzeul Unirii din Iași: Părintele Hariton
Negrea, Maica Justina Bujor, scriitoarea Magda Ursache și mărturisitorul
Marin Răducă participă la Conferința MOȘTENIREA PĂRINTELUI JUSTIN și
Lansarea de carte „DUHOVNICUL – 100 de ani cu Părintele Justin. 100 de
portrete de Cristina Nichituș Roncea”
-
“UNITATE, POCĂINŢĂ, ASCULTARE ŞI RUGĂCIUNE” Sub aceste cuvinte de foc
lăsate românilor de bunul Părinte Justin de la Petru Vodă, anul acesta
celebrăm Cente...
5 years ago
1 comment:
Din pacate numai pentru cei ce cunosc limba engleza, iata istoria infiltrarii la mijlocul secolului trecut, a Cavalerilor de Malta si a Rotary International de catre Masonerie. (Paragraful al patrulea si al unsprezecelea). Amindoua sint astazi organizatii masonice.
http://www.sodalitiumpianum.com/index.php?pid=11
Post a Comment