Pages

Tuesday, June 30, 2009

CATI IMPOSTORI incap pe cm patrat la ADEVARUL? Azi doi, cu bube-n cap (stiu ei la ce ma refer): Cartianu si Cristea. LUSTRATIA PRESEI DE LIMBRICI

Cartianu, un deseu "cosmic" in coada unei stele cazatoare (stie el care), isi permite sa latre, de la dimensiunile sale de pechinez, la inaltimea unor romani. Pentru aducere aminte, republic un pamflet haios al lui Catalin Mihuleac despre acest personaj cavernos si cateva citate din "filosoful" de stadion Cartianu, "bataiosul" de ieri, pana si-a luat ratia salam de la Patriciu. Si promit ca revin cu radiografia sa, in marime naturala (sa aveti pregatita o lupa).

Cartianu mi-a înspăimântat motanu'

de Cătălin Mihuleac
Bine că se mântuie campionatul europenesc de fotbal, că dacă mai dura un pic sigur mă asasinau comentatorii în direct, laolaltă cu ăia din tocşourile de după. Cred că dacă ar împrumuta, măcar din când în când, câte un almanah de la Andrei Gheorghe, comentatorii ar avea doar de câştigat şi nu şi-ar mai băga la cazne spectatorii. Ar afla astfel că nu se poate vorbi de "coregrafia tribunei", decât dacă eventual spectatorii dansează "damen-tango", fiindcă asta înseamnă coregrafie, "arta dansului", nicidecum arta pancartelor spânzurate prin tribună; ar afla că "degringoladă" înseamnă prăbuşire, nicidecum derută, cum cred ei; ar afla în fine alte o mie de lucruri interesante, punând astfel bazele unei culturi personale onorabile.
Odinioară, pentru a comenta meciuri de fotbal, se apela la profesionişti ai condeiului, capabili să răspundă cu efort lingvistic transpiraţiei jucătorilor din teren. Pe când acum, zadarnic asudă pe ecran Traian Ungureanu, că vine câte un comentator dur ca un fundaş, care ologeşte limba română de nu se vede.
Aşa e Cartianu, jurnalist la prima generaţie cu pix, posesor al unui fond de cuvinte cuprinzând puţin peste 500 de bucăţi mari şi late. Deplângând neajunsul că Patriciu ori Vîntu nu-i virează fonduri lu' Gregoar să-şi angajeze un logoped cu normă întreagă, am motive întemeiate să cred că singura lui legătură cu pixul e că-l foloseşte pentru a-şi stinge mâncărimile din ureche. În ce priveşte pasiunea sa nemărginită pentru cărţi, cu siguranţă că le întrebuinţează paginile febril în umblătoarea din sătucul oltenesc Dobriceni-Peştişani, de unde, din păcate pentru noi toţi, provine. Am acasă un motănel birmanez, pe nume Motty, care se ascunde sub pat, ori de câte ori Cartianu se exprimă la tembelizor, dezarticulat şi gutural ca o gorilă periferică. Să mă ierte gorila, n-am vrut să o jignesc!
Cu ocazia campionatului europenesc în curs de mântuire, am văzut, într-unul din cele două ziare sportive care se expun la plajă pe şezlongurile tarabelor noastre, cel mai incredibil pleonasm posibil, care afirma, într-un titlu lucitor, că Mirel Rădoi şi-a "desfigurat faţa". Ce norocos a fost Mirel Rădoi că nu şi-a desfigurat tibia, degetul mare de la picior sau fesa dreaptă!
http://www.curentul.ro/

***

Am vazut ca si Tapa-laga intervine "civic" contra mogulilor Patriciu-Vantu-Voiculescu, pe HotNews. Si ma-ntreb si eu, ca prostul: stapanul lor, Plesu, de la cine-si primeste fisicul pentru Dilema Veche si prestatia jalnica de la Adevarul si Foreign Policy? Nu de la Patriciu-KazMunaiGas, adica Gazprom-KGB? Dar lui Patapievici, cine-i baga si lui fisicul, lunar, pentru futilele "Idei in dialog"? Nu cumva "Oligarhul" Vantu? Dar GheDeSeul, facut de Adi Nastase OMG de "utilitate publica"? De la cine si-a primit sediul la votul din Parlament (in unanimitate)? Nu de la 322?!
Haoleo!!!

***

Pazea, ne da lectii Cartianu!

In aceeasi categorie de "deontologi" scandalagii care schimba macazul dupa presiunea jetului de sus iata ca intra si Cartianu, care a anuntat azi (17 martie 2008) ca devine redactor sef la "Adevarul". Stiti care: "Adevarul" oligarhului Patriciu! Iata doar cateva din vechile citatele lui Cartianu despre noul lui patron si pompa lui, culese absolut la intamplare:

Ranjetul hienelor
de Grigore Cartianu
Evenimentul Zilei
Miercuri, 14 februarie 2007

"Impotriva Monicai Macovei s-au coalizat ieri toti praduitorii tranzitiei - de la Iliescu la Vadim, de la Voiculescu la oamenii lui Patriciu."
"Aceeasi vajnica liberala avea toate motivele „doctrinare” sa voteze alaturi de gasca PSD-PRM-PC, dat fiind ca in trecut si-a facut plinul la pompa lui Patriciu. Cum care Patriciu? Cel care are ceva probleme cu justitia Monicai Macovei!"


Un film de capa si spaga
de Grigore Cartianu


"Intr-o tara guvernata cinstit, primul-ministru ar fi demisionat in aceeasi secunda cu ministrul prins la furat" .
"Intr-un fel, parca am stat pe loc: starea de acum era si in toamna lui 2004. Va amintiti: Nastase, Mitrea, DIP, treburi, chestii, nenorociri... Iar acum, Tariceanu-von-Patriciu, Chiuariu-von-Fenechiu, Remes-von-Muresan, Rusanu-von-Morega... Pe scurt, o guvernare infecta, necinstita, insuportabila. Eu, unul, asa o simt. "


Pazea, ne da lectii Iliescu!
de Grigore Cartianu


"Cum li s-o parea altoiul cu sistemul comunisto-securist, atat de bine reprezentat de Voiculescu? Ei, liberalii de rand, vor avea ultimul cuvant, pentru ca ei nu fac tranzactii pe conducta lui Patriciu, pe care se intalnesc - ce coincidenta! - si Tariceanu, si familia Voiculescu."

Si, cel mai deliroid, tinand cont de actuala situatie:


Lustratia presei
de Grigore Cartianu
Evenimentul Zilei
Marţi, 11 aprilie 2006

"Vrem curatenie in clasa politica. Dar cu securistii din presa cum ramane?
Incet-incet, mizeria iese la suprafata. Stenogramele discutiilor purtate de Dinu Patriciu cu tovarasii sai de haiducii, in cazul manipularii Bursei, limpezesc multe dintre misterele acestei afaceri. Si arunca in ridicol smiorcaielile unor personaje care fredonau aria nevinovatiei in fata aparatelor de filmat, pe scarile Parchetului General. (...)
In plina domnie a lui Nastase a avut loc si "tunul de la Rompetrol". Rosca Stanescu l-a sunat pe Patriciu ca sa afle ce si cum. Si a aflat: 200.000 de "coco", repede, repede, "pentru ca e o tranzactie mare, speciala". Pac, pac - s-a umflat contul!Dar cum s-a derulat tranzactia care l-a imbogatit pe Rosca Stanescu, la gramada cu alti tovarasi ai lui Patriciu? Ne lamureste brokerul insarcinat sa "faca treaba", in dialogul sau telefonic cu magnatul petrolului: "Din pacate, am ceva probleme cu clientii deoarece nu am acceptat sa intre nimeni pana nu s-a finalizat operatiunea noastra". Asadar, "operatiunea noastra"! Adica a lor. Miza justifica riscurile, caci... "S-au cam suparat cativa, dar asta e, ca nu era sa ne dam cu stangul in dreptul." Replica lui Patriciu e graitoare: "Asta e! Bine. La revedere!".Asta e! Un "grup de interese", in complicitate cu oficiali ai Bursei, blocheaza accesul la tranzactionarea de actiuni pentru cei care nu sunt "de-ai nostri". Din grup face parte si un director de ziar. Intrebare: mai poate crede cineva o iota din ceea ce publica respectivul ziar?

Sa spunem ca apare o informatie despre Rompetrol, despre Patriciu, despre Verestoy ori alti profitori ai schemei. Va scrie "Ziua" adevarul? Sa fim seriosi: interesul lui Rosca Stanescu este sa prezinte lucrurile asa cum ii convine lui, nu cum sunt in realitate.Iata de ce avem nevoie de o lege a lustratiei si in presa! Cititorii au dreptul sa fie informati corect, nu in functie de interesele rosca-stanestilor de prin redactii! Informarea e una, intoxicarea e alta! Iar experienta demonstreaza ca de la intoxicare la santaj mai e doar un pas. Unul pe care camatarii si spoitorii presei il fac voiniceste."
HA, HA, HA!!!

1 comment:

Anonymous said...

:)
Pe primul individ nu am avut ocazia sa-l citesc. In schimb Cartianu e de o prostie MONUMENTALA. Totusi, totusi Cartianu are meritul dubios de a nu fi cel mai prostovan dintre scribii iesiti de la EVZ (adevarat oficiu de propaganda ostila Romaniei). Sunt altii cu muuuuult mai prosti.

Normal. Ca doar ei nu sunt selectati pentru ca ar fi oameni de onoare si cu ceva merite.

Ei sunt selectati tocmai pentru aparenta unsuroasa si prostie.

Usurinta cu care sunt manipulati si inlocuiti, precum si ideile cretine pe care au ordin sa le propage demonstreaza cu prisosinta ceea ce am spus mai sus.

Daca ne uitam la pozele indivizilor observam oarece asemanari. Aceeasi privire bolnava, ulcerati de invidie, foame animalica dar si groaza ca stapanul i-ar putea biciui sau lasa flamanzi.
Intre cainii folositi de Pavlov in experimentele sale de fiziologie (cel cu inducerea nevrozei la caini in special) si indivizii de teapa lui Cartianu nu exista nici o diferenta.

Apropos, Pavlov asta chiar merita citit.