Pages

Monday, November 9, 2009

REALITATEA TV ASTERNE COVORUL ROSU pentru Geoana si vecinul sau de vila, Buscu-RAAPPS

O adevărată commedia dell’arte s-a derulat zilele trecute pe scena Realitatea TV, unde a avut loc lansarea lui Mircea Geoană pe culoarul mediatic al covorului roşu către Cotroceni. Pe post de Harlequine-şef cu spinarea încovoiată slugarnic - renumitul Tatulici, reputat pånă la greaţă, pe post de Pantalone - Doru Buşcu, directoraş, ceva, pe la Trustul Vîntu cel Fără Respect (TVFR) pentru păgubiţii FNI.
În commedia dell’arte italiană, apropiată de spiritul nostru latin (mai ales că maestrul Harlequine-şef Tatulici a făcut italiană) mai multe personaje - Arlechinul, Scaramouche, Pantalone, Pulcinella, Colombina - joacă un fel de improvizaţie dramatică, de tot hazul, costumaţi şi machiaţi în fel şi chip - exact ca pe scena de la Realitatea.
Mircea Geoană, după ce şi-a întins faţa cu acid hialuronic, acum câteva luni, a venit la reprezentaţie pe post de Colombina cu strugurel dat pe buze şi a jucat rolul de tată-de-familie-perfectă, în alaiul său scenic intrând şi soacra perfectă, copiii modeşti perfecţi, soţia filotimă perfectă, ba chiar şi slugile de la partid au frizat perfecţiunea, pe post de public asezonat inclusiv cu fosta prezentatoare de la Circ - Lavinia Şandru, care doar s-a strâmbat plină de sens la camere. N-a lipsit de la circotecă un consilier prezidenţial, Cristi Preda pe numele său de scenă, aflat în treabă pe post de băgător de seamă cu rol de autentificare a năzdrăvăniei Harlequinului şef Tatulici. Nu l-a deranjat pe candidatu’ Geoană nici cu o floare de grădină, ba dimpotrivă, i-a servit pe post de papagal la replici.

Maimuţoi implementat - comediant de circotecă

„Avem nevoie de lideri adevăraţi, nu de maimuţoi implementaţi“, a spus odată, referindu-se la Mircea Geoană în stilul său memorabil, Marean Vanghelie. Ei bine, micul tartor de Ferentari a greşit aici’şa. Rolul de maimuţoi implementat îl prinde perfect pe Geoană. Omul şi-a jucat perfect partitura de circ, s-a căţărat volubil pe toate scăriţele ridicate de Tatulici, a sărit la toate mingiuţele de la fileu, s-a jucat chiar şi cu un motan, a rostit pe dinafară toate schemele de campanie învăţate conştiincios, papagaliceşte, s-a dat uman, sărac, modest, iubitor de carte, de Iliescu, de Năstase, de soacră, de olteni, de minorităţi, ba chiar, concesiv, a fost de acord şi cu ideea că religia nu e chiar atât de rea, dacă aduce o oareşcare undă morală în societate. E drept, nu era de faţă Tataia Iliescu, cel de la care a luat Geoană ştafeta, care s-ar fi pungit la faţă şi ar fi stuchit drăceşte probabil la aşa trădare a liber-cugetătorismului de inspiraţie bolşevică. Micului maimuţoi, doar pentru campania electorală, i-a fost întinsă oleacă zgarda de la gât, ţinută ferm de mâna veritabililor comunişti reprezentaţi de „cârpa keghebistă“ acunsă bine în debaraua cu scheleţi, pentru moment.
Circoteca de la Realitatea a atins însă şi un moment-cheie, în care de sub preşul vodevilului a ieşit la iveală miza reală a efortului păpuşarilor lui Geoană de a-i plasa acestuia sub dos scaunul de la Cotroceni. Doru Buşcu (Pantalone) a plasat strategic o întrebare cu bătaie lungă. Buşcu a pretins că un vecin de-al său, aflând de marea întâlnire a acestuia cu prezidenţiabilul, i-ar fi cerut să îl întrebe pe Geoană ce-i iese lui, vecinului, dacă acesta iese preşedinte. Ce va câştiga „vecinul“, a insistat Buşcu, dacă Geoană va pune mâna pe Cotroceni şi se va alege cu casă pe viaţă, cu beneficii materiale pentru întreaga familie, cu pază, imunitate, privilegii etc?

„Vecinului“ ce-i iese?

Mai întâi şi mai întâi, trebuie precizat că Doru Buşcu este vecin de RAAPPS cu Mircea Geoană. Buşcu nu stă la bloc, cum a lăsat să se creadă, nu are deci vecini de scară pentru simplul motiv că stă la vilă. Marele deontolog director editorial al trustului Realitatea-Caţavencu şi-a băgat adânc mâna în borcanul cu miere al RAAPPS, profitând din plin de aranjamentele imobiliare ale RAAPPS. Buşcu împreună cu soţia sa, Ioana Moldovan, au la dispoziţie o vilă cu etaj chiar în buricul Capitalei, în cartierul Dorobanţi.
Râuri de smoală şi pucioasă au fost vărsate din ceaunul „Cotidianul“, în epoca Buşcu, în capul politicienilor nesimţiţi, plini de bani, dar care stau pe de-a moaca în vile ultracentrale, cum ar fi un Mircea Geoană care plăteşte 660 de lei pentru un apartament de la RAAPPS (nu, despre Geoană nu a spus nimic „Cotidianul“, e doar o licenţă poetică - n.n). Nici chiria pe care o plăteşte Doru Buşcu pentru vila sa, situată în Dorobanţi, nu e de lepădat: 291,81 euro/lună, plus 17 lei pentru curte şi grădină. O ofertă imobiliară de vis: un apartament în Dorobanţi la preţ de o garsonieră în Berceni, acolo unde vecinii chiar stau nas în nas şi-şi miros ciorapii atârnaţi pe balcon.
Evident, Buşcu pleacă de la premiza că nu toată lumea este atât de informată cum sunt cititorii „Curentul“, publicaţia care a dezvăluit aranjamentele imobiliare ale slugii lui Vîntu. Informaţi ca întotdeauna, am verificat cine este „vecinul“ generic al lui Buşcu şi am aflat. Nu este vorba de vecinul de palier sau de vilă, ci de Vecinul ăl Mare, Barosanul din strada Paris.
Vîntu este cel care vrea să se ştie, în direct, ce-i iese, dacă îl sprijină pe Geoană. Partidul pe care Vîntu îl sprijină, PSD, se duce pe râpă, cu un Geoană aflat sub procentele partidului, oricât încearcă să-l salte IMAS-ul tot al lui Vîntu. Se duce astfel la vale şi Trustul Realitatea-Caţavencu, condus de un puşcăriaş ce a furat prin combinaţia FNI 300.000 de oameni, care împreună cu familiile lor înseamnă cam vreun milion de cetăţeni care vor respect şi banii înapoi. „Vecinul“ vrea să ştie sigur-sigur că Geoană şi Tataia Ilici îl vor feri de „respectul“ contodent al masei de români furaţi şi falimentaţi, a dorit garanţii în direct, iar Geoană care a înţeles prea bine trampa cu „vecinul“ a înghiţit în sec şi a măcăit instant melodia care-i suna în casca implementată în creier de Tataie: voi face, voi drege, va fi bine, vor curge râuri de miere (stai liniştit Şefu, vecinu’, aranjăm tot)...
George Roncea
Ce-i iese „Vecinului“ dacă iese Geoană...
Curentul - marti, 1o noiembrie 2009

No comments: