Pages

Friday, November 13, 2009

ORESTE: Don Vitto Corleone, Rosca Stanescu, Bogdan Chiriac si trandafirii intepatori. Votati deratizarea!

Pe langa rolul sau democratic, campaniile electorale postdecembriste sunt si niste teribile revelatoare de caracter. Si pentru ca, in Romania, inca nu se intalnesc doctrine, programe, idei ci totul se bazeaza pe neantizarea adversarului, atmosfera generala devine una pestilentiala. Insa, neajunsul cel mai mare in aceasta confruntare, tip vidanja, il constituie faptul, ca pe alocuri, presa si jurnalistii isi parasesc functia impartiala trecand direct in tabara unora dintre actanti.
In lupta pentru putere si implicit pentru...”cascaval” participa azi, ca si ieri, dar sper din tot sufletul ca nu si maine, pe post de santajisti unele nume marcante ale presei libere. Sa facem un salt in trecut si sa ne reamintim moartea misterioasa a lui Dumitru Tinu si legaturile sale cu puterea.
In sfîrsit, în mai multe situaţii, jurnalistii sau diversi comentatori politici au fost obligaţi sa abordeze problema relatiilor ambigue dintre mass-media si politic şi, implicit, tema coruptiei din presa. De aici am putut afla ca, de regula, dupa alegeri, formatorii si liderii de opinie, care molfaie cuvinte in interesul partidelor sau al grupurilor de interese conexe politicii sunt recompnsati baban din banul public: nu este vorba atît despre cei care au devenit purtatori de cuvînt ai presedinţiei, prim-ministrului sau altor ministri, ci despre cei care au primit demnitati politice si administrative, precum Bogdan Teodorescu, Ionuţ Popescu, Liviu Mihaiu (Emil Hurezeanu - nota mea, VR) sau ambasadori, consuli, euro-parlamentari consilieri ca Traian Ungureanu, Sever Voinescu sau Catalin Avramescu.
Concluzia pe care o putem desprinde din episodul in care Bogdan Chiriac si Rosca Stanescu se joaca de-a don Vitto Corleone cu Catalin Macovei, seful A.N.I este cat se poate de simpla si de trista: cainele de paza al democratiei s-a umplut de jigodie, iar presa, ca ori ce putere contine in ea insasi morbul coruptiei. Asadar, sa fim corecti. Lupta impotriva vechilor si uratelor noastre metehne trebuie sa se transforme in deratizare si pentru toti profitorii de fonfleuri!
Oreste Teodorescu
http://onoaresipatrie.blogspot.com/

Citeste si:

Votati deratizarea!


Esti un cetatean activ al Romaniei. Muncesti, platesti taxe si impozite, sustii salariile functionarilor, asadar esti un cotizant la stat. Clasa politica, innebunita dupa putere, isi perinda actantii prin fata ta, precum vanzatorii de vite de odinioara, numai ca oborul a devenit, azi, televizorul. Bun, sa mergem mai departe. Constati ca pe banii tai, statul se umfla, iar bugetul cu cele mai multe taxe din UE se acopera cu celulita. Ba mai mult decat atat, pe umerii tai s-au cocotat niste scandalagii care te cearta ca te-ai scarbit, ca nu mai vrei sa votezi. In loc sa se schimbe ei, ar vrea sa te oblige prin lege sa-i stampilezi. Partidele politice, fara nici o exceptie, reprezinta interesele a maximum cinci procente din populatie, adica a membrilor si clientelei. Deci ar fi firesc, in conditiile actuale, ca toti cei care nu se simt satisfacuti de proiectele si de managementul puterii, mai ales ca banii lor vor fi tezaurizati, cam de aceiasi insi, pe care ii cunoastem pana in abisurile lor sufletesti, de atata amar de vreme, sa nu se prezinte la vot. Cu absenteism 95 la suta, orice politician care nu vrea sa primeasca rosii la baza perucii sau spituri in sacral se reconverteste profesional. Si daca tot au devenit experti in condus, poate in locul mastilor de responsabil, patriot, specialist, tehnician, democrat isi vor pune singura masca autentica, definitorie pentru ei, cea de bandit! Ar fi mult mai onest. La douazeci de ani de rutina democratica ne aflam, din pacate, exact in punctul de unde am plecat: statul este dusmanul numarul unu al cetateanului. Nici un politician de pana acum nu si-a asumat reformarea structurala, eliminarea incompetentilor si a coruptilor. Pana la urma, singura datorie a statului fata de contribuabili este aceea de a asigura un cadru legislativ eficient si de a se asigura ca legile sunt respectate, iar Romania isi pastreaza intacte suveranitatea si siguranta nationala. Din pacate, in spatele sintagmei, inca se mai ascund niste rozatori obezi care macina tot ce apuca de prin cotloanele bugetului.
Oreste Teodorescu

No comments: