Pages

Thursday, November 12, 2009

AFACEREA GEOANA si banii de campanie plus Conexiunea PSD-PNL-KGB, în „Curentul“ de luni


Ieri, Crin Antonescu a ieşit public într-o conferinţă de presă a PNL cerând explicaţii liderului PSD, Mircea Geoană, cu privire la misterioasa sa deplasare la Moscova. În calitate de vicepreşedinte al CSAT, Geoană s-a deplasat pe şest, neoficial, la Înalta Poartă, purtând cu el o mapă cu date solicitate MAE, în luna aprilie a acestui an. Iniţial, atât Viorel Hrebenciuc, cât şi Cosmin Guşă au negat vehement informaţia, dar ulterior fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a confirmat datele prezentate de Hotnews, dar a afirmat că nu ştie cu cine s-a întâlnit liderul PSD, ce a discutat şi cât a durat vizita.
Informaţiile Hotnews au plecat de la o postare anonimă de pe site în care se afirma că „vizita lui Geoană de la Moscova a fost aranjată prin intermediul lui Boris Golovin, fost spion rus cu afaceri în domeniul energiei în România, apropiat de Viorel Hrebenciuc“. Urmau date precise care s-au confirmat după ce reporterii Hotnews au investigat informaţiile sursei anonime, descoperind atât cursa cu care s-a deplasat Geoană, cât şi hotelul la care acesta a fost cazat la Moscova.
În mod politicianist şi ipocrit, Crin Antonescu a vituperat pe seama secretei deplasări a lui Geoană la Moscova, având grijă în acelaşi timp să-l atace pe Traian Băsescu pentru că, în opinia sa de Crin, preşedintele României ar fi avut un comportament necorespunzător faţă de Marele Vecin de la Răsărit.
Dacă tot a ridicat la fileu această temă, tocmai liderul PNL, Crin Antonescu, publicaţia „Curentul“ va oferi săptămâna viitoare cititorilor săi fragmente ale unui vast material primit la redacţie cu mai multă vreme în urmă, cu privire la Boris Golovin şi afacerile sale din România, conexiunile Moscovei cu membri ai clanurilor politice ale PNL şi PSD, detalii cu privire la nivelul de infiltrare şi control realizat de structurile specializate militare ruseşti, cele care, mai mult ca sigur, i-au pus la dispoziţie lui Mircea Geoană, în data de 27 aprilie 2009, culoarul de comunicare cu Kremlinul controlat la vârf exclusiv de cadre militare.
Astfel de căi de comunicare a căutat însă şi PNL-ul să le obţină, în repetate rânduri, iar unele dintre aceste secvenţe au fost surprinse şi de „Curentul“, unde s-a mai scris pe această temă. In extenso, începând cu numărul de luni, vom prezenta elemente ale dosarului infiltrării ruseşti în România prin intermediul unora dintre membrii reţelei create de cârtiţa Ion Ilici Iliescu, tătucul de la care a preluat ştafeta Mircea Geoană.
Scris de George Roncea

No comments: