Pages

Sunday, November 8, 2009

BASESCU i-a aranjat pe "revolutionarii" KGB Iliescu si Dinescu: O sa-l bat pe Iliescu ca sa-l lecuiesc de putere. Dinescu se trage din maimuta. VIDEO


Preşedintele Traian Băsescu a refuzat, sâmbătă, în timpul unui miting electoral desfăşurat în Portul Cetate, din judeţul Dolj, să-i dea microfonul lui Mircea Dinescu pentru a rosti câteva cuvinte pe scenă, replicându-i că, dacă vrea să vorbească, să o facă la televizor.

Sâmbătă după-amiază, în Portul Cetate, s-a desfăşurat un miting electoral organizat de omul de afaceri Gigi Neţoiu, la care au participat, pe lângă preşedintele Traian Băsescu, o serie de primari, între care şi edili social-democraţi.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, le-a spus celor prezenţi, într-o intervenţei de-a sa, că simte emoţii atunci când ajunge în mediul rural.

"În biroul meu de la Craiova am primit preşedinţi de stat, printre care şi pe Traian Băsescu, şi n-am avut niciodată emoţii. La casa mea de la Leamna l-am primit pe Regele Mihai şi n-am avut niciodată emoţii. Dar când vin spre mediul rural, întotdeauna am avut emoţii. Petre Ţuţea spunea despre ţăranul român că atunci când va dispărea va dispărea ultimul om de pe planetă şi vor apărea maimuţele în haină. Ceea ce vedeţi dumneavoastră seară de seară la televizor, pe cei care dau din gură şi îl înjură pe preşedintele ţării, aceia sunt maimuţe", a spus Solomon, adăugând că în apropiere "se află pitulat" Mircea Dinescu, căruia i-a transmis: "Într-adevăr, Traian Băsescu n-o să mai iasă! N-o să mai iasă cinci ani de la Cotroceni".
La scurt timp, chiar înainte de discursul lui Băsescu, pe scenă şi-a făcut apariţia poetul Mircea Dinescu, podiumul fiind amplasat la câţiva metri de conacul poetului. Organizatorii evenimentului i-au transmis însă lui Mircea Dinescu că întâi trebuie să vorbească Traian Băsescu. Preşedintele Băsescu şi-a rostit discursul, iar în tot acest timp Mircea Dinescu a rămas pe scenă, printre susţinătorii actualului şef al statului.

La finalul discursului preşedintelui, Dinescu i-a solicitat acestuia microfonul pentru a adresa câteva cuvinte participanţilor la miting, însă şeful statului l-a refuzat spunându-i să se ducă să vorbească la televizor.

"Mircea Dinescu vrea să vă vorbească şi eu niciodată nu am cenzurat niciun ziarist, dar acum îi spun că acest miting este organizat pentru preşedinte. De aceea, domnule Dinescu, mergeţi la televizor şi vorbiţi, nu aici!, a spus Băsescu oferind apoi microfonul unuia dintre organizatori şi părăsind scena.

Mircea Dinescu s-a retras, la rândul său, de pe scenă ducându-se în conacul său.

"M-am simţit ca acei chiaburi pe care îi arătau comuniştii cu mâna. Eram la mine acasă, pentru că să ştiţi că acest port este pe terenul meu şi m-am dus să-i urez "Bine ai venit!" pentru că sunt gazdă. Eu am vrut să mă duc acolo să spun câteva cuvinte după ce Solomon a spus parabola aia cu maimuţele. În definitiv, oamenii se trag din maimuţe, şi nu din Traian Băsescu", a declarat apoi jurnaliştilor Mircea Dinescu.
Sursa: Mediafax.ro
La Timisoara - huligani, golani si gugulani

„Timişoara, un oraş în care dacă n-ar fi fost revoluţie, eu n-aş fi fost preşedinte! Şi tot Timişoara e oraşul în care s-a luptat împotriva revenirii comunismului. Vă mulţumesc!”, le-a spus Traian Băsescu timişorenilor veniţi să-l vadă şi să-l asculte în Parcul Rozelor.

La miting au participat, potrivit estimărilor jandarmeriei, 28.000 de oameni, simpatizanţi ai preşedintelui din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. Traian Băsescu a fost însoţit de liderii marcanţi ai PD-L, în frunte cu preşedintele Emil Boc, de fiica sa, Elena Băsescu, şi, pentru prima dată în această campanie electorală, de soţia sa, Maria Băsescu.

„Deşi au trecut 20 de ani de la Revoluţie, încă trăim într-un stat conceput de Ion Iliescu şi de oamenii din apropiere. Vreme de 5 ani am încercat să schimb statul, să-l aduc la dispoziţia cetăţenilor, să nu fie un stat aşa cum şi-a dorit Ion Iliescu, care ţine cetăţenii la dispoziţia lui”, a declarat Traian Băsescu, ca argument pentru necesitatea modernizării statului şi instituţiilor acestuia. Preşedintele le-a cerut românilor să vină la vot pe 22 noiembrie nu doar pentru a-şi alege preşedintele, ci şi pentru a da României un Parlament unicameral, cu maximum 300 de parlamentari. „De cinci ani, le cer reformarea clasei politice şi a Parlamentului. Au spus «da» la consultări, dar pe urmă n-au vrut să schimbe nimic. Nu este vina mea, ci a lor că acum îi chem pe români să decidă pe 22 noiembrie cine are dreptate, eu sau majoritatea parlamentară?”.

Preşedintele a afirmat că niciodată nu a declanşat un scandal, iar acesta este un cuvânt cu care televiziunile mogulilor au asociat, vreme de cinci ani, criticile aduse în lupta sa pentru modernizarea şi reformarea statului: „Vă amintiţi că pe 16-17 decembrie 1989, când dumneavoastră demonstraţi pentru libertate, se spunea că huliganii fac scandal la Timişoara. Acum, ori de câte ori cer reforme sau critic ceva, televiziunile spun la fel, Băsescu face scandal”, a explicat Traian Băsescu manipularea şi presiunile mediatice a căror victimă este.

„Aş vrea să fie linişte, dar nu liniştea lui Ion Iliescu. La adăpostul ei, am rămas fără rezerve, fără ţiţei, s-au făcut marile privatizări ilegale. Acea linişte nu o vreau, nu le-o dau nici lor, nici dumneavoastră. Nu vreau să fiu în dispută cu nimeni, dar faptul că am ajuns aici se datorează lui Iliescu, Hrebenciuc, Patriciu, Voiculescu, Vântu. Dacă eu tac, ei fac. Dacă eu tac, nu-mi fac cea mai elementară obligaţie, aceea de a vorbi deschis despre realităţi, de a spune «nu» unor mentalităţi cu rădăcini înainte de 1989. Ori se pun în slujba celor pe care i-au ales, ori, dacă nu, cu mine vor fi oricând în conflict. Voi dobândi al doilea mandat, pentru că aşa vreţi dumneavoastră, nu că aşa vreau eu. Nu vă promit însă linişte. Dacă ei se opun la reformare, voi continua să lupt, să mă bat să obţin ceea ce românii îşi doresc, astfel ca majoritatea să lucreze pentru cei ce i-au ales”, a spus preşedintele Băsescu.

Revenind la scrutinul prezidenţial din 22 noiembrie, Traian Băsescu a promis că va ieşi învingător: „Am sentimentul că nu mă confrunt cu Mircea Geoană. El e paravanul, în spatele lui sunt oameni ca Iliescu, Voiculescu, Vântu, Patriciu, Hrebenciuc, şi, bineînţeles, este «garantat Vanghelie». Eu nu-l voi învinge pe Mircea Geoană, ci pe Ion Iliescu, pe el am să-l bat pe 22 noiembrie şi am să-l lecuiesc de putere”, a declarat preşedintele.

Preşedintele a reluat toate temele consacrate în această campanie electorală. El a trecut sumar în revistă realizările, pe care adversarii le ignoră sau le minimalizează: intrarea în UE, cota unică, condamnarea comunismului şi dosarele CNSAS - ultimele două promise şi nerealizate de Emil Constantinescu - summitul NATO, procesul de la Haga, acordarea cetăţeniei pentru Românii din afara graniţelor, dar a desenat şi România viitorului: reforma statului, a instituţiilor, echitate în salarii, pensii, educaţie, sănătate, solidaritatea românilor cu mediul rural, în care trebuie direcţionate resurse suplimentare, recuperarea de valori aruncate la coş precum patriotismul, apartenenţa la comunitate, solidaritatea.

Şi nu în ultimul rând, Traian Băsescu a promis că România va ieşi cu bine din criză: „Privesc la criză ca la o furtună. Mă simt comandant pe cea mai mare navă pe care am comandat-o vreodată. Numele ei, sfânt, e România, echipajul are 22 milioane de locuitori. Vă asigur că ţin strâns timona şi voi acosta cu bine, la ţărm. Am încredere în echipaj. Să aveţi şi voi încredere în comandantul de vas.”

Surse: BasescuPresedinte.ro, Basescu.ro

1 comment:

Anonymous said...

superba imagine cu disidentul Dinescu strivind sub talpa pantofului edificiul capitalist al bancii Credit Lyonnaise (si atunci ce atingea ramanea murdar) . Iar pozitia in care s-au asezat, langa geamul pe care era scris PAYER AVEC ELLE , chiar deasupra doamnei disidente... fara alte comentarii