Pages

Wednesday, October 7, 2009

VICTOR RONCEA - DEBUT LA CURENTUL: Clanurile de presă şi statul anti-naţional - Lumea văzută de la Bucureşti

Des-figurarea statuilor de la Universitate de către grupul de presă al lui Sorin Ovidiu Vîntu, Realitatea-Caţavencu, de mânuţă cu un oficial al statului, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, fost angajat al Dilemei lui Pleşu, din trustul lui Patriciu, Adevărul - KazMunaiGaz, reflectă perfect starea de degradare totală a statului naţional român. Acoperind şi împărţind mafiotic spaţiul mediatic, precum găştile interlope dintr-un cartier rău famat, trusturile de presă din România şi-au pierdut de mult componenta naţională.
Trustul Ringier ne intoxică zilnic spurcând suburban numele primei gazete apărute în decembrie 1989 - „Libertatea“ - sau ne zgârie pe creier cu miorlăielile intelectualoide ale „Senatului EvZ“. Trustul Pro „Sex şi Groază“, apărut prin dărnicia fostului prim-ministru Petre Roman pentru şeful său de cabinet, Adrian Sârbu, este deţinut acum de doi magnaţi evrei, Ronald Lauder şi Gerald Levin. Despre direcţiile „apolitice“ ale „Adevărului“ kazah cu steaua roşie de pe Kremlin ca far călăuzitor nu cred că trebuie să mai dăm lămuriri. Restul crapuloşilor din găleată, aşa-zisele patronate româneşti de media, sunt ele însele generatoare şi manipulatoare ale unor interese politico-economice străine de România: Dan Hoţulescu, lipit ca bacşişul de mâna şefului de sală Iliescu-KGB, sau Sorin Ovidiu Vîntu, barcagiul vesel din Deltă al cui plăteşte mai gras să treacă Rubiconul, Geoană, Crin, Oprescu sau iar din nou Băsescu.
Ultimele lor mişcări disperate de capcanare a scârbiţilor de presă şi politică, aşa-zisa „Mişcare de rezistenţă“ sau „Io vreau respect“, arată că stăpânul Antenelor şi sauronul Realităţii resimt puternic lipsa de credibilitate pe care o inspiră maşinăriile lor de dobândit dependenţă şi influenţă pentru imensul procent de 1% din populaţia României. Asta în ce priveşte „pulimea“, vorba Doctorului. Pe partea cealaltă, asigurându-şi intrarea prin dos la Cotroceni, Vîntu nu se dă în loc să stipendieze pentru intelectualii lui Băsescu falimentara revistuţă „Idei în dialog“, unde Patapievici, călare pe poneiul lui cel roz cu un os înfipt în fund, preamăreşte în gând şi simţire faptele „ecologice“ ale colegilor săi de Trust şi afiliaţie ideologică, Paleologu-Pleaşcă şi Buşcu-RAAPPS. Chiar astăzi se inaugurează la Bucureşti, pe locul în care au fost tăiaţi toţi copacii din parcul Brezoianu, un monument: al Holocaustului. Ia să vedem, vor veni de mânuţă Paleologu şi Buşcu pentru a pune măşti cu trompe roz, ca protest „ecologic“, pe feţele oficialilor fostului stat român?
Rămânem fideli lui Eminescu: „Ne e silă!“.

PS: Pentru că ziarul „Curentul“ mi-a oferit să scriu editoriale necenzurate, pe fondul conflictului legat de cenzura de la „Ziua“, am acceptat această onoare, cu recunoştinţă.

Clanurile de presă şi statul anti-naţional
Curentul - miercuri, 07 octombrie 2009
CURENTUL - PDF

2 comments:

George Bara said...

te asteptam si pe NapocaNews!

Dan Tanasa said...

Felicitari batrane...Pentru ce esti si ce faci...!