Pages

Wednesday, October 7, 2009

CODUL DE BARE. 57 de ani, celebrati azi de GOOGLE

Google celebrează 57 de ani de la patentarea codului de bare
7.10.2009
Google a introdus, miercuri, pe pagina sa de start , în locul logo-ului său obişnuit un cod de bare pentru a marca aniversare a 57 de ani de la patentarea invenţiei, informează ediţia online a Washington Post.
Inventatorii Norman Woodland şi Bernard Silver au solicitat brevetul pentru invenţia lor în octombrie 1949 şi l-au primit pe 7 octombrie 1952. Brevetul original a fost acordat unui sistem care coda datele sub formă de spirală de cercuri, astfel încât să poată fi scanate în orice direcţie.
O serie de bare negre pe un spaţiu alb dau naştere codului de bare. În prezent există mai multe formate de coduri de bare.
Codurile de bare sunt citite şi decodate cu ajutorul scanerelor care măsoară reflexia luminii şi interpretează codurile în numere şi litere şi le trimit spre gestionare unui calculator. Din cauză că există multe formate de coduri de bare s-a ajuns ca un scaner să recunoască mai multe formate liniare şi bidimensionale.
Toate codurile de bare au un caracter de "start" şi "stop", ce permite citirea de la stânga la dreapta şi de la dreapta la stânga. Prin convenţie caracterul din stânga este considerat caracterul de start şi caracterul din dreapta caracterul de stop.
Google îşi schimbă logo-urile cu ocazia sărbătorilor şi al altor evenimente speciale. (Mediafax)

1 comment:

Anonymous said...

De citeva zile, in judetele Arges si Ialomita au inceput sa se elibereze pasapoarte biometrice. In loc sa evoluam ne indreptam incet-incet spre un control TOTAL!