Pages

Sunday, October 4, 2009

SCRIETI-I LUI BASESCU ACUM. 1.000.000 de romani ii cer Referendum. Au dreptul? Sa-i asculte? Spuneti-i dvs: procetatean@presidency.ro

Anul acesta am participat, dupa slabele mele puteri, la o campanie extraordinara: avertizarea romanilor asupra pierderii unor drepturi prin instituirea controlului total. Fara a fi intrebati daca vor sa nu, romanilor li s-au bagat automat in acte un dispozitiv electronic prin care li se va putea monitoriza fiecare miscare, cand va fi cazul, asta basca, peste legea de urmarire a tuturor operatiunilor electronice, telefoane, fax, mail, web. La indemnul Parintelui Iustin s-au strans, in doar sase luni, pentru ca poporul sa fie, si el, intrebat, 1.000.000 de semnaturi pe adresa Presedintiei, a lui Traian Basescu. Am vazut si am transportat pentru prima oara in viata vointa a 1.000.000 de romani. Ma indoiesc profund ce vreun partid din aceast tara poate strange un milion de semnaturi. Mi-a aduc aminte de o televiziune, parca Realitatea TV, care in urma unei campanii de sute de mii de euro desfasurata la nivel national, cu mediatizare pe masura, a reusit sa stranga vreo 100.000 de semnaturi pe care le-a dus cu mare tam-tam la Bruxelles. Ceea ce stransesem eu si colegul meu, George Damian, pentru Campania Salvati Delta a Civic Media (nu aia copiata dupa a noastra de Cutuvencu), in doi-trei si fara nici o resursa financiara. Diferenta de IQ. Acum aveam sub ochi 1.000.000 de semnaturi, o cifra care ar trebui sa dea peste cap orice om normal, orice politician, daramite pe seful statului. Desigur, nu e vorba de euro sau dolari, ci de oameni. 1.000.000 de romani ii cer ceva. Sa-i ascult, nu? Credeti ca s-a intamplat asta? Pentru tot felul de recalcitranti figuranti si-a facut timp. Pentru 1.000.000 de credinciosi, nu.
Sa zicem ca poate n-a aflat. Atunci, cei care au semnat in campania Parintelui Iustin au de ce sa-i scrie acum: sa-i spuna, sa-i aminteasa si reaminteasca, lui si consilierilor de pripas.
Nu-i bai, ne-a preluat ideea cu Referendum in acelasi timp cu alegerile, in interesul lui electoral. Atunci sa o extinda.
Semnaturile au fost duse la presedintele Romaniei si a fost inregistrata cererea de REFERENDUM. Orice alta varianta ar fi fost aleasa, tot de decizia presedintelui am fi depins. Presedintelui ii revine responsabilitatea de a organiza REFERENDUM-ul prin care poporul roman sa decida daca noile documente trebuie sa contina sau nu cip-uri. Presedintele trebuie sa cunoasca aceasta problema reala a unui numar foarte mare romani. Pe langa semnaturile stranse pana acum, adesati-i presedintelui personal mesajele dvs, fie prin scrisori, fie prin email.
Adresa presedintelui:
Palatul Cotroceni, Bulevardul Geniului nr. 1-3, Sector 6 – Bucuresti – Romania, Cod postal 060116
Email: procetatean@presidency.ro


No comments: