Pages

Sunday, October 4, 2009

PRECIZARI LA O DEZINFORMARE a lui Claudiu Tarziu, servul lui Razvan Codrescu - acesti Stan si Bran ai "dreptei romanesti": ION COJA, candidatul ROST

Razvan Bucuroiu si Adolf Codrescu, doi corifei ai neo-kominernistului Vladimir Tismaneanu si sectantului catar Andrei Plesu

"Mai baiete, daca as fi fost mai tanar ma luam de centura cu tine si te aruncam in colb pentru defaimarile tale la adresa Manastirii si a ucenicilor mei!"

Parintele Justin catre Claudiu Tarziu, convorbire telefonica inregistrata si solicitata special de staretul Manastirii Petru Voda

Cum cred ca orice planta sau insecta de pe acest pamant are un rol, pentru ca asa a vrut Dumnezeu, nu ma mai mir de nimic. V-ati intrebat, desigur, uneori, smulgand buruienile din grau, cu dureri de spate, sau piscat amarnic de purici, ce Rost au aceste pacoste pe capul nostru. Raspunsul e simplu: fara ele nu ne-am da seama asa de usor de diferenta dintre rau si bine. Asa si cu "corifeii dreptei romanesti" Vladimir Tismaneanu, Razvan Codrescu (alias Vasile Adolf Marian - sau invers) si purtatorul sau de servieta, Claudiu Riceard Tarziu.

Daca despre Razvan Codrescu parerea mea personala este ca ar fi putut intruni toate conditiile pentru a fi recrutat de Securitate inainte de 1989 si apoi insarcinat ca informator si, ulterior, cadru acoperit al SRI, pentru a se infiltra intre batranii legionari, misiune pe care, daca asa ar sta situatia, o indeplineste si astazi, despre pajul sau (divortat din motive de neputinta), Claudiu Tarziu, pot sa afirm ca este spalat la creier, reeducat in cel mai stalinist mod cu putinta, conform manualului micului bolsevic - "Raportul Final" al lui Vladimir Tismaneanu (cam lunga fraza asta - luati-o voi pe bucati :). A, era sa uit, ce afirma si Parintele Babus despre la fel de divortatul Codrescu: ca este ginerele lui... Mircea Malita (fostul sef al UTM-ului comunist, agent al regimului Ceausescu si, in prezent, membru de onoare al Clubului de la Roma si coleg cu Dan Puric in Consiliul Director al Institutului de Proiecte pentru Inovatii si Dezvoltare).

Bietul Claudie Tarziu o da in sus si jos cu protocronismul, scuipand pe memoria unor genii ale Romaniei, avand la baza doar indoctrinarea supta de pe blogul neo-kominternistului Volodea Tismaneanu. Cica protocronismul ar fi fost "national-comunist", un termen inventat si prizat pana la dementa de tovarasii de drum ai antihristului. O asemenea enormitate de analfabet - in cazul sau -sau de dezinformator si dusman de profesie al Romaniei si romanismului - in cazurile lui Tismaneanu sau Patapievici - nu poate fi ignorata. O sa postez mai sus un studiu al profesorului Theodor Codreanu, unul dintre marii eminescologi ai Romaniei, despre fenomenul protocronismului pe care, marturisesc, mi-a fost greu sa-l aprofundez pentru ca pentru aceasta ar trebui sa-mi petrec vreo zece ani in biblioteci. Cred ca si bietul Claudie ar putea sa se informeze mai bine, inainte de a scrie asemenea tampenii, chiar de la patroana lui de la Formula As - daca are acces la ea - Sanziana Pop, buna prietena si colega la publicatia "protocronist-national-comunist-securista" Luceafarul cu cel pe care il porcaieste el ca ignorant ce e, Mihai Ungheanu. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca Luceafarul protocronist este si locul in care s-a lansat publicistic, in 1985, tovaraselul Vasile Adolf Marian, alias Razvan Codrescu. Chiar ma intreb ce ar zice doamna Pop daca ar stii cum se exprima angajatul ei despre un fost prieten ca profesorul Ungheanu, acum mort, executat si disparut discret, ca multi alti romani cu suflet si creier, prin iradiere - Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Revenind si simplificand, fenomenul in sine a fost reverberatia nationalismului sub comunism, cu Eminescu in centrul axei nationale. Cum ar fi putut fi "national-comunist" sau "national-securist" cand promotorul fenomenului, savantul Edgar Papu (care, asemenea lui Nicu Steinhardt, a venit la randul sau la credinta cea adevarata, la Ortodoxie) a fost condamnat la opt ani inchisoare si intemnitat, in 1961, sub acuzatia de „complot antistatal si inalta tradare”, confiscandu-i-se si intreaga avere. Pe vremea in care Edgar Papu suferea in celulele regimului comunist - in calitatea lui de "national-securist-comunist", Tismaneanu, "apostolul" lui Tarziu, urma cursurile Scolii Ruse, in cartierul burgheziei rosii, alaturi de copiii lui Ceausescu, Brucan si Leonte Rautu.

Acum, in timp ce scriu, ma gandesc ca, probabil, asistam la o rafuiala intra-etnica. Poate tocmai asta nu i se iarta lui Edgar Papu de echipa Tismaneanu: ca, asemenea unor alti evrei iubitori de romani si Romania, ca Nicu Steihardt sau Harry Brauner (intemeietorul Institutului de Folclor din Bucuresti si al orchestrei de muzica populara "Barbu Lautaru"), s-a crestinat si a imbratisat romanismului, ceea ce Tismaneanu si Patapievici nu prea inghit. Mai interesant este ca aceleasi doua personaje si clonele lor mai mici, Codrescu si Tarziu, lucreaza acum impreuna la "adevarata dreapta conservatoare romanesca". Sa mori de ras!

Sa revin totusi la dezinformatorul de serviciu Claudie Tarziu. Intr-un material de pe blogul sau afirma ca eu, ca (alt) national-securist-legionar ce sunt, l-as fi adus pe Ion Coja la Petru Voda. Ce ineptie! Cand merg la Manastire merg doar cu familia, la spovedanie la Parintele Justin (cam rar marturisesc, pentru ca nu vreau sa-l mai incarc si eu cu nenorocirile mele, pe langa zecile, sutele si miile de alti credinciosi) sau cand sunt chemat de Sfintia Sa pentru alte treburi. Eu nu imi permit, ca altii, sa folosesc acest spatiu sfant in interes personal, inclusiv financiar, cum fac ortomorfii cu revistute gen Cancan-ul ortodoxiei. Pe Ion Coja l-am intalnit in 20 de ani de vreo 10 ori, cel mult. Este profesorul care avea grija de Petre Tutea, unde a si dus multi tineri dintre cei care s-au manifestat nationalist dupa 1989. Ion Coja a fost de altfel profesorul lui Marian Munteanu, pe care atat Tarziu cat si Codrescu il ridica in slavi in ultima perioada iar cel care i-a reprodus predica, in revista Axa, este fostul coleg al lui Munteanu de la Filologie, Mugur Vasiliu, care spune despre Claudiu Tarziu ca l-a cules de pe peronul garii din Bacau, de la taraba unei florarese (deci Claudiu ar trebui sa-i poarte mai mult respect ba chiar recunostinta).

Aducerea la Manastire a lui Ion Coja a facut-o chiar editorul si prietenul domnului Tarziu, Ionel Rusei, cel care a continuat sa publice revista Rost si dupa ce ea a fost eliminata de la pangarul Manastirii Petru Voda si cu toate ca si urmatorul numar continea defaimari la adresa Manastirii si a Parintelui Justin, fapt sesizat si sanctionat de Parinte personal, dupa cum ati citit mai sus, intr-o convorbire telefonica realizata cu Claudiu Tarziu si inregistrata (ca sa nu mai existe indoieli sau manipulari clasice de tip securistic - specialitatea cuplului Stan si Bran al ortodoxiei). Tot Ionel Rusei este cel care a insistat pe langa Parinte - probabil la fel dupa cum s-a petrecut si in cazul actorului Dan Puric - ca Ion Coja sa tina predica de a doua zi. Luati in considerare: Parintele il vedea a doua oara in viata sa pe Ion Coja. Tot Ionel Rusei - care este banuit si pentru faptul ca a reprodus prin copiere, fara autorizare, lucrarea "Dictatura Biometrica - cipul controlului total", pentru a o vinde mai ieftin (fapt cercetat in prezent de organele responsabile, la sesizarea Civic Media) - este, alaturi de fratele sau, si protagonistul unei alte actiuni dubioase, ce se inscrie in sfera Codului Penal. Pentru ca suntem iertatori insa, deocamdata lasam prima ancheta sa-si urmeze cursul.

Tot Claudiu Tarziu spune ca Parintele Calciu, ingropat la Petru Voda, s-ar fi rasucit in mormant la venirea lui Ion Coja. Nu stiu daca chiar asa stau lucrurile si, in general, cred ca tanarul Tarziu n-ar trebui sa-si permita sa capuseze in permanenta memoria Parintelui Calciu - dupa modelul agentului Badin -, pentru ca, iata, cel mai bun prieten si coleg de celula al Parintelui, fostul detinut politic Marcel Petrisor, este insusi seful "Grupului de Sprijin PRO PATRIA" al candidatului Ion Coja. O fi si profesorul Marcel Petrisor, cu cei 13 ani de temnita ai sai, care mai este si "presedinte al Senatului Asociatiei Rost" - si caruia Rost i-a si dedicat un numar si mai multe materiale - un "national-comunist" care a imbratisat protocronismul si "national-securismului de tip ceausist" (dupa cum scrie bietul de Tarziu)!

"Faptul ca am evlavie la parintele Iustin, ca la un mare duhovnic, si ca pretuiesc Petru Voda ca pe o mare lavra a ortodoxiei nu ma opreste insa sa fiu critic atunci cind e necesar. Eu asa am invatat din ortodoxiei, ca fratele il trage de mineca pe frate cind greseste", scrie - imaginati-va tupeu - acest Claudiu Tarziu. Adica el se trage de maneci cu Parintele Justin si il mai si indreapta pe calea cea buna cand greseste. Dumnezeule mare!

Ca si in alte cazuri, iata cum, in speranta lui obsesiva ca va mai puncta un atac impotriva mea, in contul "ayatollahului" Vladimir Tismaneanu, Claudiu Tarziu si-a dat singur cu stangul in dreptul: Ion Coja este candidatul ROST!

Cum am invatat si eu in ortodoxie, ii spun din nou, ca unui frate cazut adanc in pacatul prostiei incomensurabile: prostul nu e pRost destul daca nu e si fudul.

PS: Aflu ca ultimul numar al revistei de cancan ortodox Rost ii este dedicat, cu ipocrizie, Parintelui Atanasie. Sper ca nu lipsesc doua mentiuni importante:

1. Cand Parintele Atanasie a dat de pamant cu mostra de reeducare si rescriere a istoriei perfectata de un anume Moise la adresa lui Valeriu Gafencu - "Sfantul Inchisorilor" - (realizata dupa modelul capusarii memoriei Parintelui Calciu de cuplul Stan si Bran), afirmand ca "este o blasfemie care reneaga crezul lui Valeriu Gafencu de care acesta nu s-a dezis pana la moarte si dupa".

2. Parerea Parintelui Atanasie despre Razvan Codrescu Adolf Marian Vasile, dupa ce i-a gresit numele si varsta in Puncte Cardinale: "Decat sa scrie despre mine acest orientator in zig-zag, mai bine nu!"

No comments: