Pages

Friday, October 9, 2009

HAI CA-I BUN SI PATRICIU LA CEVA: CARACTERIZARI! Patapievici, un "pitigoi psihopat", Olteanu, un "ciumpalac labil si siret", Avramescu, "intr-o dunga"

Dupa ce l-a caracterizat pe Patapievici drept "un pitigoi psihopat" Patriciu i-a facut profilul moral si lui Olteanu: "Un ciumpalac labil psihic, mediocru şi neloial". Ce coincidenta, ambele personaje sunt beizadele de nomenclaturisti comunisti cu parinti sau bunici veniti din URSS si ambele personaje s-au introdus la BNR, personal sau prin interfata, in cazul lui Patapievici, care si-a angajat sotia, Ioana, ca "consilier", cu salariu "confidential".

Patriciu a declarat in cadrul unei conferinţe cu studenţii, anul trecut pe vremea asta, că Patapievici “e un psihopat, nu are nici un dram de minte” si ,,un piţigoi, nu ştie că dintr-un euro trebuie să păstreze doar câţiva cenţi”.
Acum, omul de afaceri Dinu Patriciu l-a luat dur de guler pe liberalul Bogdan Olteanu proaspăt instalat de PNL şi PSD în funcţia de viceguvernator al BNR. Criticat la pachet cu PNL de şeful cancelariei prezidenţiale, Cătălin Avramescu, pentru numirea "politrucului" Olteanu la BNR, chiar pe forumul ziarului Adevărul al cărui patron este, Patriciu s-a disociat de gestul PNL ştergând pe jos cu colegul său de partid. "Om labil psihic, excesiv de ambiţios, lipsit de loialitate, de o inteligenţă mediocră, dar şiret şi lipsit de moralitate" a prezentat succint omul de afaceri carenţele de care ar suferi Bogdan Olteanu, unul din apropiaţii fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.
Patriciu îl consideră pe Olteanu nici mai mult nici mai puţin unul dintre "ciumpalacii care poluează viaţa publică românească, după ce au găsit în ultimii 5 ani mediul fertil în care să-şi manifeste prin demagogie populistă tendinţele paranoiace".
Omul de afaceri continuă cu propriul rechizitoriu la adresa lui Olteanu reamintind cum, cu câţiva ani în urmă, a respins o cerere de angajare a acestuia prin interpuşi la Rompetrol.
"În urmă cu mulţi ani, m-a rugat un prieten să-l angajez la Rompetrol. După ce a făcut testele psihologice, vicepreşedintele meu pentru Resurse Umane a venit şi mi-a spus că-şi dă demisia dacă îl angajez pe acest individ. Labil psihic, excesiv de ambiţios, lipsit de loialitate, de o inteligenţă mediocră, dar şiret şi lipsit de moralitate", a prezentat Patriciu profilul pishologic al noului viceguvernator al băncii centrale.
"Nu l-am angajat. Şi-a urmat cariera politică în care defectele l-au ajutat. L-a ajutat şi un prieten al meu, prea comod ca să-şi poarte geanta singur. Acum liberalii l-au votat pentru această poziţie aşa cum mi-a spus cineva azi dimineaţă, ca să scape de el. Deh, cinismul politicienilor!", explică omul de afaceri liberal în replica acordată reproşurilor lui Avramescu.
Nici Avramescu, pe care patronul "Adevarul"-ui il considera “un incult guraliv şi scălâmbăiat", nu scapă de comentariile lui Patriciu."Există o singură deosebire între dumneavoastră şi Bogdan Olteanu. El e mai şiret. Dumneavoastră mai într-o dungă. În rest, sunteţi produsele aceleiaşi stări bolnave a societăţii româneşti incapabilă încă să-şi selecteze şi să-şi aprecieze elitele" conchide Patriciu, care adaugă că într-o ţară în care Cătălin Avramescu este şeful Cancelariei preşedintelui şi Bogdan Olteanu poate fi liniştit viceguvernator al BNR.
Surse: Antena3.ro, Adevarul
09 octombrie 2009
Vezi si
O ZI CU NEPOTELUL GIZELEI WASS, Bogdan Olteanu, la BNR. Dactilografieaza nora lui Dionisie, Ioana Patapievici, consilier BNR cu salariu "confidential"

1 comment:

Anonymous said...

Ei asi...

Raspunsul la acuza ca olteanu-vass i-ar putea furniza secrete pe care patriciu sa le utilizeze pe forex (foreign exchange).

Iar noi prosti cum suntem sa ne bucuram ca i-a facut o caracterizare perfecta lui olteanului vass.

olteanu nu avea ce cauta si gata la BNR.