Pages

Wednesday, October 7, 2009

SOLIDARITATE si mesaje de sustinere si dragoste de la cititorii APOLOGETICUM. Multumiri!

Apologeticum publica articolul Solidaritate cu Victor Roncea – Executia unui ziarist care a refuzat cenzura, in baza caruia s-au asternut mai multe mesaje de sustinere si dragoste, impresionante, pentru care multumesc din suflet tuturor fratilor si surorilor.

19 Comentarii
Liliana a zis,
10/06/2009 la 9:37 PM
Daca sintem o tara libera,de ce se intimpla astel de lucruri? Se repeta povestea lui Eminescu?Oricum,Victor Roncea este un OM LIBER.Si multi gindim ca el si sintem alaturi de el.Maica Domnului sa-l aiba -n paza!
Mircea_AFDPR a zis,
10/06/2009 la 9:44 PM
Regretabil mi se pare ca un nefartate s-a gasit sa-l atace intr-un astfel de moment, absolut pe nedrept. Ne rugam pentru fratele Victor. Dumnezeu sa-l aiba in paza!
Florin a zis,
10/06/2009 la 9:56 PM
Asa intelege domnul Claudiu Tarziu atitudinea romaneasca si crestineasca! Daca domnia sa da ample citate din Plesu, imi permit sa-i dau si eu un citat din Codreanu: “Decat sa invingi printr-o infamie, mai bine cazi luptand pe drumul onoarei”.
agerstress a zis,
10/06/2009 la 10:17 PM
Din pacate nu suntem nici pe departe o tara libera.Patronul este stapan (mai ales daca aspira la titlul de “mogul”) insa avem o legislatie cu privire la raporturile profesionale angajat-angajator. In conformitate cu aceasta lege Victor Roncea ar trebui sa aiba castig de cauza. Cel mai probabil va beneficia de despagubiri materiale deoarece nu cred ca va mai putea lucra in conditii normale la respectiva agentie de presa. Castigul moral ar veni dintr-o lovitura de imagine extrem de puternica pentru Ziua daca tinem cont de popularitatea lui Victor Roncea.Cred ca sunt in asentimentul tuturor celor care i-au citit cu mare interes articolele publicate in presa si pe internet cand afirm ca SUNTEM SOLIDARI cu Victor Roncea in demersul juridic al acestuia impotriva celor care i-au facut o mare nedreptate.Ca masura concreta de sustinere propun sa boicotam “produsele” societatii Ziua SRL (sa nu mai cumparam ziarele ZIUA) si sa recomandam tuturor cunostintelor sa faca la fel.
praslea a zis,
10/06/2009 la 10:46 PM
Ha, ha! Iata unde era marele spion KGB/CIA de care se temeau toti marii ortodocsi speriati de bombe. Ma bucur ca lucrurile ies la iveala si poate asa se mai inteleptesc si nefartatii lui Victor.Bucura-te, frate Victor ca tu esti primul achitat de pe lista masoneriei!. Bucura-te ca ai raspuns apelului parintelui Justin si iata ca zorii muceniciei tie ti s-au ivit!. Sper ca bunul Dumnezeu sa te invredniceasca de un sfarsit mucenicesc bineplacut lui!Nu te teme! Biruinta noastra nu este aici ci dincolo, in Imparatia lui Dumnezeu! Lupta pana la capat impotriva tuturor compromisilor si ucigatorilor de neam care scuipa in obrazul lui Hristos!
arici a zis,
10/06/2009 la 10:53 PM
Asa da dovada de jertfa. Nu cum stam majoritatea la caldurica si papam ciocolata. Cinste tie Victore pentru cele ce patimesti. Ce putem face pentru tine, care ai uitat sa te ingrijsti de sineti ca sa ne pazesti pe noi de mogulii antiortodoxiei romanesti?Poate gasim un patronas mai nealterat care sa sponsorizeze un alt cotidian national. Ce zici?
Maria a zis,
10/06/2009 la 11:01 PM
Haide, Victor!
votant a zis,
10/06/2009 la 11:08 PM
Alt patronas? Sa fim seriosi, Roncea isi poate face ziar singur daca vrea.
Ana a zis,
10/06/2009 la 11:10 PM
@ praslea“iata ca zorii muceniciei tie ti s-au ivit!”mucenicie intru ce??? intru Basescu?! ca din cate spune chiar Victor motivul problemelor lui actuale se datoreaza faptului ca nu a vrut sa se inscrie in linia anti-basescu a ziarului.
praslea a zis,
10/06/2009 la 11:31 PM
Draga Ana, de ce esti rea? Eu am citit multe articole ale lui Victor impotriva lui Basescu. Problema lui este alta. Victor este anti-orice, anti-sistem, nu numai anti-PSD sau Geoana. Sau nu va convine sa recunoasteti ca v-ati inselat? Dar la ce folos acum dreptatea? Omul acesta a ramas fara o bucata de paine, in timp ce noi scriem sub anonimat.
Ana a zis,
10/06/2009 la 11:36 PM
@ praslea
Daca sunt rea, nu sunt rea cu Victor, ci cu tine! Mi se pare ca exagerezi cu mucenicia proclamata la tot pasul.
Ioana a zis,
10/06/2009 la 11:41 PM
NU TE TEME, VICTOR RONCEA, ca Domnul este cu tine, si nimeni impotriva ta !Lasa-te in voia Domnului, si El te va duce acolo unde iti va fi cel mai bine !Ai facut enorm de mult bine romanilor, si asta cantareste greu in fata Celui de Sus.Domnul sa te intareasca in lupta, nu te lasa, sufleteste iti suntem alaturi foarte multi, si te pomenim in rugaciunile noastre, si Domnul sa te pomeneasca in fiecare clipa. Amin.
Petru a zis,
10/07/2009 la 9:40 AM
Cinste lui Victor Roncea. Din pacate prea putini romani sunt ca el, si recunosc cu tristete ca nici eu nu sunt. Sa-mi ajute bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa fiu. Masoneria lucreaza din umbra mai ales prin minciuna si dezbinare intre noi romanii sau atragand de partea lor coruptii societatii romanesti… dar ,,a noastra este biruinta” ,,salut pe cei ce merg spre marea biruinta legionara” C.Z.Codreanu Slava lui Dumnezeu!
Andrei a zis,
10/07/2009 la 10:49 AM
Bine ca unii injura si altii sapa pe la spate unitatea Ortodoxiei si a neamului, cu toata buna-cuviinta. Si nu e frumos sa osandim viata privata a aproapelui. Eu nu l-am auzit niciodata pe Victor injurand la vreo emisiune TV sau in vreun articol. Si iata ca se poate ca golanii si desfranatii sa o ia inaintea multor fariseiasi in Imparatia Cerurilor. Fariseiasii vad ca o duc bine….
Rodica a zis,
10/07/2009 la 11:36 AM
Dragii mei,
Sa ne rugam cu toti pentru Victor, sa-l pomenim in rugaciunile si in pomelnicele noastre. Pentru rugaciunile noastre si ale duhovnicilor nostri se va indura Dumnezeu si ni-l va lasa sa ne fie de ajutor si pe mai departe. Razboiul diavolului de abia incepe. Cati avem puterea lui? Cati suntem in stare ca el sa iesim in fata? Putini din pacate! Dumnezeu sa ne ajute noua, turmei lui celei mici!
Bucurestean a zis,
10/07/2009 la 2:25 PM
Il sustin intru totul pe dl. Roncea. Toti ceilalti ziaristi ar trebui sa-i urmeze exemplul . Mi-a placut si cum a relatat despre omorarea lui Eminescu . Doar ca s-a inspirat din lucrarea ,,Conjuratia anti-Eminescu “‘ a lui Calin. L. Cernaianu si poate si altele . Oricum succes si sunt alaturi de el . Incearca sa calce pe urmele celui mai de seama gazetar roman, M.Eminescu si asta e bine. Pacat ca doar el si fratele dumnealui, George. Tot e un inceput. Dar vor mai veni si altii dupa ei… si asta e si mai bine !
adrian a zis,
10/07/2009 la 5:52 PM
de la inceputuri crestini marturisitori au fost prigoniti, sa ne asteptam toti crestini care nu cedam la astfel de exemple pt ca traim sfarsitul Apocalipsei dupa cum zice pr CLEOPA
Antonia a zis,
10/07/2009 la 6:33 PM
Dumnezeu sa-l ocroteasca pe fratele nostru Victor. Era de asteptat sa patimeasca acum, cand adevarul deranjeaza atat de mult. Ii pretuiesc atitudinea curajoasa. As dori ca sufletul lui sa ramana neschimbat acum, cand trece prin aceste incercari. Sa-si pastreze verticalitatea si sa nu se lase ademenit in masonerie de dragul carierei. Se practica santajul in asemenea situatii.
daniela toma a zis,
10/07/2009 la 8:20 PM
Nu stiu daca ati observat dar in locul siglei Google a aparut codul de bare!!! Asa ca deduceti ce mesaj vor sa ne transmita… Domnule Roncea aceasta prigoana asupra crestinilor era inevitabil sa nu apara, acum la dv. si mai tarziu sau mai devreme la noi toti. Aici nu este vorba de politica,cine pe cine sustine, este marturisirea dv. publica despre credinta in DOMNUL IISUS HRISTOS, precum si lupta pe care o duceti alaturi de bunul nostru parinte Iustin Parvu impreuna cu toti ceilalti sfinti parinti si frati in credinta si mai ales semnalul de alarma pe care l-ati tras in legatura cu actele electronice de identitate. Bucurati-va frate Roncea, daca lumea v-ar iubii ati primi slava lumii acesteia, care este o slava desarta dar datorita credintei si marturisirii dv. sunteti iubit de BUNUL DUMNEZEU si veti atrage ura lumii. Prigoana crestinilor a inceput…numai prin credinta, rugaciune, post, impartasirea cu SFINTELE TAINE, marturisirea credintei si prin rabdare vom reusi sa obtinem cununita muceniciei.
DOAMNE IISUSE HRISTOASE DUMNEZEUL NOSTRU ai mila de noi pacatosii ! AMIN !
Victor Roncea a zis,
10/07/2009 la 9:20 PM
Va multumesc din suflet tuturor. Asa cum spune Praslea sunt anti dar nu anti-tot ci, in primul rand, anti-minciuna, in gand mereu cu Mantuitorul: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata”.
M-am mutat la Curentul, unde mi s-a promis ca nu voi fi cenzurat, chiar daca scriu pro sau anti-cineva, oricine ar fi acel personaj.
Vedeti si
Doamne ajuta!

1 comment:

Alex sau cum vreți voi said...

Dumnezeu sa va ajute! Oamnei dedicati in tot ceea ce fac, asa ca dumneavostra, mai rar ... mai ales in presa

Adevar, Credinta, Dreptate, Neam, Lupta